Jun 13, 2011

Kami Geng Kuat Makan...yeehhaaa!! ^_^

Bukan selalu dapat makan besar macam ni....weekend lepas, alang-alang attend kenduri kahwin membe kat Pekan, Pahang haruslah singgah Tanjung Lumpur untuk makan seafood baik punya! haha~  kat KL susah wooo nak cari seafood yang sedap dan murah...mencik! =.=





Kitorang makan ramai-ramai...lapan orang...wuiii makan ramai-ramai sangat best ai tell yu!! boleh rebut-rebut macam piranha...weeeee~  \(^_^)/






Ikan siakap 3 rasa...terbaekkk!!! 







sotong goreng tepung...juga terbaekkkkk!!!!






ketam bakar....perghhh sedap gila ai tell yu!! dah lama sangat tak melantak ketam...bahahahaha~







semua mata concentrate pada makanan...huhu nampak nau pelahapnya  =P







ye kami sangat khusyuk ketika makan...eh tak rugi tau kalau ajak kitorang pergi makan...sangat berselera...pinggan kompem licinnnn!! hahaha...lagi banyak makanan lagiiiiiiiiiiiiiiii best!!!  ^_^







daging masak merah untuk dak encem...BOOOOO! kat KL pun bersepah...hahaha  well dak encem ai tak makan seafood...segala binatang yang hidup dalam air dia tak makan hokay!! sebab tu dia order daging je...haha...tak kisah la...yang pasti perut kami kenyang melantak seafood!! yummieeee!! \(^__^)/






Kami makan kat sini....mesti akan ada yang cakap, "kenapa tak pergi kedai Ana Ikan bakar?? lagi sedap"


oke kawan aku cakap Ana ikan bakar TAK SEDAP!! kat sini lagi sedap dan harga lebih murah...advantage nya kat Ana Ikan Bakar tu tempatnya luas dan lebih selesa...tapi tekak kitorang tak suka oke!! hahahahaha~  terpulanglah selera masing-masing sebenarnya...tekak aku tak sama dengan tekak korang...betul tak??  =)

Total makan untuk 7 orang ialah RM180.....weehuuu

Bila lagi nak makan besar macam ni eh? ada sesiapa tahu kat mana lagi seafood yang best..?? area KL, Seremban atau Melaka?? care to share bebeh!  ^_^

40 comments:

Isteri Encek Bard said...

terliur tengok makanan yg sedap-sedap belaka

bersama kak Es said...

fuyooo..macam tak percaya la kalau tgk tuan punya badan ..hehe

Rahmad said...

ikan tu..
wow..dengan kuah2 nya sekali..
meleleh air liur..

mOoN said...

beruntung badan blh makan seafood... moon layan gambar je la...x mampu nak telan...kang bibir kembang semangkuk x blh nak cover...kekeke...

awek retro said...

laa..ingat makan besar breakfsat td..hehe..

seafood mmg terbaik...

mas saari said...

waaaaaa...sedapnya! terliur..
dah lama tak makan seafood!

yatie's EPISODE said...

saya dah lapar ni. siapa nak bertanggungjawab nih? haha

Dayana AZ said...

wahh murah gak! kak yana pna try nasi arab tak kt cyberjaya (sorry lari topik) tapi nama die restoran saba' , ramai ckp sedap, aritu dayana gi pun sedap.. mahai sket la tpnye.. ktrg makan dlm 17 org, rm400 huhu..

Finaz Jaafar said...

sgt tergoda okeyyyy!
especially ketam bakar tu wpn kte allergic ketam tapi semangat nak makan ketam tu tetap ada ! huahuahua

rara pinkmafia said...

alahai.lemah tgk ketam tu.ngilu rasa gg ni sume.hehehe

☀ Izzaty Hedry☀ said...

sotogn grang tepung, siakap 3 rasa... sedap..!.. mlm ney kompom ajak fmly p mkn ..=.=

efa said...

terliur eh tgk makanan tu akak uhuhu tp T__T seafood tak leh mkn sedihnya huhu

nabilah_2908 said...

wah...makan besar..

tp betul la Yana...kalau makan ramai2..bertambah2 selera...makin sedap jadinya... :)

kenapa eh En Ujang tak makan seafood..allergic ke..or ada cerita di sebaliknya..? huhu..

Cik Eka said...

okey..sejujurnya dah terliur meilhatkan makanan2 di atas ini..

hujung minggu roger boipren suruh bawak pi makan dekat ikan bakar..hahahaha

Rozuan Ismail said...

ikan siakap 3 rasa.

Nabilah Najmuddin said...

sodap bebenor nengoknye..=) sy alergi seafood, tp kdg2 bedal jugak..haha!

UyaRayza said...

perghhhhhhhhhhhhhh...mmg terbaek dr ladang hehehe..waaaa lapooooo

mynameismy said...

ujang xmkn seafood?? ruginyeeeee

mynameismy said...

sngla nk masak sbb die xmkn seafood haha

ir yien 9897 said...

sedap nyer... kak bawa bungkus datang umah taw.... kalu x dr, xleh masuk umah..hahaha

MissNadh said...

ujang tak mkn seafood?hahhaha rugi..anak perempuan jela nanti..hehe

EZAN IDMA said...

wah akak da smpai tanjung lumpur. sdp kan kat kedai tu. ana ikan bakar mmg dah tak sedp kot -_-

Cik Asma BLuppy said...

perghh.. ketam bakar tu mmg syok la.
rugi btol ujang xmkn seafood=P

diana said...

semua tengah khusyuk mkn:)

zuwaidah said...

semuanya terbaekkkkkkkkkk

FariehanIbrahim [LBC] said...

time gini tgk mknn mmg prut otomatik lapo.
grrr~ >,<

msredcheesecake said...

cik yana,
nak sotong nak sotong!!!

Ct Arina said...

tanjung lumpur mmg femes kat kuantan ;P

Eika Arysha said...

sedapnye....dh lah eika ngan puasa...tergoda eika tgok lauk2 kat atas,sume faberet eika...huhuhu

eyjalukman said...

wahhh , sdapnya !
dah lama tk mkn ramai2 dgn family . huhu

k a k L a m p said...

yana aku penh p makan kat umbai..sumpah meleleh time tulih ni.. kite org mkn 4 org jerk. rm150 tapi bebabaloin222222

siti kektus said...

rugilah siapa2 yang tak makan seafood tu, tak rasa nikmat nya la kak, kan? hihi ;)

Lya Colours said...

ya allah sabar je la aku tgk makanan ni. sabar2. baru balik p kursus kalori. hahahahaha

Miz Novexx said...

huuuuuu.... ai like ikan masak tiga rasa, memang sedap!!! Kak Yana patut try yang kat tengganu pulak, wiiiii....

wanda arry said...

aduhai..terliur2...sini pun seafood mahal...tencion2...
Ujang xmakan seafood??sngat la rugi

ain.alias said...

try fort supai!! dekat kuala linggi... :) restoran ala2 terapubg gitu......

nurayunni said...

bestnye...

cik Lea said...

sotong celup tepung! saya suka!

DeQWa said...

Ikan bakar alai,melaka....terbaik!!! murah lak tue

lalink7 said...

nape ujang xleh makan seafood? lorrr..gilerrr rugii teramat-amatt...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015