Aug 2, 2011

Banana Split Tu Apa??

gambar sekadar hiasan~





M::  siapa nak makan eskrim?!! meh meh makan!

Y::  eskrim?? nyummm! nak! nak!  *well aku mana pernah menolak bila orang ajak makan..kehkehkeh~*

M::  aa nah amek cawan sorang satu...self service ye...

Y::  oke oke..erm kalau ada pisang lagi sedap ni..boleh buat banana split

M::  pisang?? nak buat apa pisang??

Y::  makan dengan eskrim...macam banana split

M::  banana split tu apa??

Y::  err eskrim biasa tu campur dengan pisang...banana split tu nama je...

M::  macam mana makan eskrim dengan pisang?? tak pernah tau pun...lenyek² kan pisang lepas tu campur dengan eskrim ke??

Y::  *aiseymenn..camno aku nak explain nihhh..dem!*  eh takyah hancurkan...just potong pisang macam biasa...lepas tu makan je sekali dengan eskrim...

M::  oo yeke??  *muka blurrrr*   guna pisang apa nak makan dengan eskrim tu??

Y::  *pehhh aku memang fail jenis² pisang nih...adeh~*   erm guna pisang biasa yang orang makan tu...pisang apa² pun boleh je...potong then makan je dengan eskrim...

M::  ooo yeke? tak pernah cuba...biasa makan dengan benda lain je   <<  aku tak ingat benda lain tu apa...hahaha~ =P






NAH! kepada yang tak tahu banana split tu apa...sila rujuk gambar di bawah...^__^







menggiurkan bukan?? =)









p/s::  tiba² aku pulak yang mengidam banana split...grrr~  dak encem!! balik ni kita singgah Billion beli eskrim dengan pisang oke!! lepas tu kita pergi bazar...hihi~  v(^__^)





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

31 comments:

maisarah sarah said...

yana sjak akhir2 ni ngidam je.hehehe.kompem instinct mengatakan ada brta baik.huhuhu...tp terliur la tgk banana split tu.lapor jdnya.adoih

Lya Colours said...

wah dah start mengidam plak ko ni.haha

deqnoor said...

bulan2 puasa ni awat asyik cite mknn je yana. terliur dibuatnye. hukhuk... :p

Iela Fazielah said...

saje je si ujang ni... dia pikir pisang lain tu....haha..

i'm ezza haniza said...

sedap la pulokk!

Aku Ibu Muda said...

masa kerja kat shakeys dulu..ahkak paling eksaited kalau dpt order banana split...seronok nak serve tu :)

ir yien 9897 said...

Ooooooooooooo
baru yien tahu.. hahahah

buka puasa nie nak try lah..
kak yana buat kan..

hahaha pisang apa yang sedap mkan ngn aiskream,, sila jawap..hahahah

Mila Ahmad said...

mengodanya...nyum²

kakchik@ella said...

Ya Rabbi Yana .. posa2 ni dok tayang eskrem. Babab kang!!! Hihihi.

Selamat Berpuasa Yana.

Cik Tqah said...

semalam mangga..ari ni banana split plak.. hohohoho

Cik Eka said...

lapar dan geram

sekian terima kasih

ann dhaniah said...

rase macam nk je banana split tu utk menu brbuka..hihi

Lulu Caldina said...

haa dah start ngidam, kompem lah tu :)

azie.azureEn said...

nak banana split kene ade whipped cream skali. confirm meletup!

mynameismy said...

perghhh dah la lapor nihhhh

nabilah_2908 said...

sedap eh yana...tak manis sangat bila campur dgn pisang..?

sedapnya...huhuhuh....time pose sume menda sedap..bila dah buka...hmm..cuit2 je makanan tu.. ;)

Selamat berbuka puasa tuk Yana & Hubby... :)

wanda arry said...

nak jugak!!!!!!!!!

kisah cik paro said...

dugaan puasa..
meleh air liur ni..
siapa nak tanggung?
hhhehehe

Ujang9897 said...

kefalaotak dia tepek gambar bulan puasa ni...

aizamia3 said...

macam best je kan..
wah.. nak jugaklah..

aimie amalina said...

tercabo ni kalo nak explain mende yg payoh nak explain ni..heeee

Usahawan Muda said...

jemput ke blog usahawan muda. http://biznesshoppe.blogspot.com/

THE LEKAT LEKIT STORY said...

terliur pulak petang2 tgk eskrem.. :D

SYAFIQAHSALEH said...

nyum nyum..memang menggiurkan :D

mas saari said...

ngidam ye?

Isteri Encek Bard said...

wahhhh klu cam nie bukan yana jer ngidam.. ieb punnak terngidam gak.. miahahahahha

:: Mrs.Eady :: said...

terliur!!!!!!!!

kayrul-shah said...

dah mengidam plak nie..mesti dah ada isi nie..terliur siot tengok banana split tue

Cik Puan Izan❤ said...

nak beli pisang..nak beli pisang...aiskrim dah ada kat rumah... gara2 tgk dgmbr dak yana la ni...

hazman aka species1980 said...

whoaaa.... BANANA split tu kalau taruk MAYONIS pun okey gak....keh3x....

liyana said...

lagi 4 jam lebih... cepatla buke =.=

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015