Aug 19, 2011

Berbuka at Residence Hotel, Uniten~


Tahun ni kira kali ke-2 ke ke-3 tah aku berbuka kat sini...haha~  dekat dengan rumah...senang nak datang daaa~  =)




Ada kaunter pembayaran zakat dibuka..alhamdulillah selesai sudah kami laki bini settlekan zakat fitrah...ni lah untungnya ada suami...kau tak payah fikir dah nak bayar zakat ke hape...semua laki kau tanggung..miahahaha~  ^___^




 meja kami di booking atas nama dak encem~


Sangat banyakkkkkkkkkkkkkkkk makanan disediakan!! tak larat nak rasa semua weh! yang aku bakal tayang kat korang ni kira separuh je daripada semua jenis makanan yang dihidangkan...memang puas hati la melantak...pffftttt~




 mee goreng...ada juga mihun goreng and kuey teow goreng...rasa dia biasa² je...=)




 pizza...yang ni serius shit sedap...sebab dorang buat sendiri tau...bukan amek yang frozen punya...lepas tu masak time tu jugak...so memang korang akan dapat yang fresh from oven...lembut dan sedap! =)




 err roti arab kut...dengan sambal sardin...ada juga roti bom, murtabak, roti jala....yang lain² tu memang tak larat dah nak sumbat dalam prot! =.=




 ayam panggang...ke ayam bakar...haha konpius den! sedap!! ada juga dihidangkan ikan bakar dan kambing panggang...semua ni dorang masak fresh! korang memang dapat yang panas²...siap kena beratur lagi tunggu dorang masak tahu?? ^__^




 nugget dan ubi keledek...walaupun benda ni boleh masak sendiri kat rumah, tapi bila dah namanya buffet, rasa sedap la pulak kan...bahahaha~   ada juga cempedak goreng, pisang goreng....




Nasi campur...ada 4-5 jenis lauk disediakan...yang ni aku amek ayam masak kicap dan daging paprik...sedap! memang cukup rasa! ada juga dihidangkan nasi beriani dengan ayam goreng berempah...nasi ayam, mee kari pun ada....dak encem amek nasi beriani...memang licin lah dia makan....  ^___^ 




 alamak gambar blur pulak...ish...ni kek apa tah...dak encem yang makan...aku melantak benda lain masa ni...muahahaha~




 puding mangga with strawberry...time ni aku makan tanpa perasaan...prot dah full giler kentang! oh satu lagi desert yang aku rasa unik is AISKRIM GOYANG...haaaa pernah dengar?? hihi aku lupa la nak snap gambar...pe kata korang pi je sana tengok dan rasa sendiri...^__^




pelbagai jenis kekacang...kat belakang tu stall untuk buah²an tempatan...yang paling laku durian lah....aku memang ANTI durian...dak encem nak makan...tapi aku larang...well malam tadi kan malam Jumaat...berani dia makan durian aku suruh dia tidur kat sofa je...MUAHAHAHA~ ugutan ku berjaya!! yeahhooo!! (^____^)"



Buffet kat sini habis pukul 10pm....memang kitorang melepak kat situ sampai semua orang dah balik...prot masing² dah ketat! tak larat nak jalan balik...hahaha selekeh! overall memang puas hati la makan kat sini...harga untuk orang dewasa RM69.40...untuk kanak² RM34.80 (6-12 tahun)


Sampai sekarang aku rasa nak muntah sebab prot ketat gilerrrr! adeh~  malam ni berbuka kat KL International Hotel...buffet lagi...perghhh boleh meletop prot macam ni  @___@


Minggu last pose ni ramai yang berbuka kat luar...korang macam mana?? (^^,)















p/s::  saya sangat sedih...mata merah baru lepas menangis..dah lama saya tak menangis...betul la orang cakap ibu mengandung cepat emo T__T






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

27 comments:

Cik Eka said...

eka esok baru nak pi melantak kenyang2 kat flamming steamboat...hua hua hua..
tak berbuka kat hotel tahun ni..ingat nak pegi KLI..KLI makan dia bestttt

mas saari said...

alahhhh...tak merasa lagi buka puasa kat buffet ramadhan ni! huhuhuuu...

kalau makanan sedap2 memang puas hati kan?

Aku Ibu Muda said...

betul tu yana..kdg sebab biasa2 pon rasa nak nangis...so, nangis je :)

akak baru berbuka sekali di luar rumah (dalam kereta...hehe)

tak dapek bygkan hiruk pikuk makan kt luar ngan 2 makhluk halus ni :p

Acik said...

bestnya buka kat hotel. kite buka kat dapur umah jer ... :)

Lya Colours said...

bahaya untuk aku berbuka buffet sebegitu weyh. sebab aku ni mata rambang. sebelum berat naik berkati2, baiklah makan diam2 kat rumah. tsk tsk tsk

ko sedih nape beb

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

aikk..knp nangis..ce ce citer..

hihi..su pun kuat nangis gak sejak pregnant ni..hasben xusap belakang badan lepas muntah pun su leh sensitip tau..pelik betul..cam ngade2..

nabilah_2908 said...

merasa gak la berbuka kat luar minggu lepas..

tp tak puas hati lah...byr je mahal..tp..hmmm..

kot yer pun ada org besar nak dtg berbuka kat situ..tak sepatutnya customer diketepikan..huhu... ;)

sally wanny said...

semua nampak sedap2....

Finaz Jaafar said...

fuyoooo sedap wo klo dpt mlntak byk2 cmtu ! bahahahhhhh~

ala sis nape nangis??rilek ek..chillex dear=)

msredcheesecake said...

droollll...banyaknye makanan....best best...nak semua sekali...

yana sihat?

anis aneesa said...

malam nie nk kuar berbuka ngan kawan2..berbuka kt bese jerp..tp bez sbb dh lame x jumpe diorg..=)

FariehanIbrahim [LBC] said...

pffttt! untung lar dpt berbuka kt hotel.. >.<"


alolOo..jgn nanes2. cian baby tuu..heee :)

puanbee said...

ehehe kenapa tk boleh makan durian ? lawak2 ..

myra yusreena said...

wahhh..memang mgode iman di petang2 hari bgini..hukhuk

YanaMIB said...

durian busuk! xsedap..wekk! =)

MamaEma said...

rugilah tak minat durian...

entah2 idam makan durian nanti..baru tahu..hehehe

diana said...

yana..
jangan kerap sangt menangis..
nanti dapat anak suka menangis macam maisara..
sebab masa akak mengandung dulu selalu tersentap lepas tu nangis..
keluar2 je dia menangis seminggu tak berenti..sampai nurse pun nyampah dah..hahha..
perangai suka menagis tu sampai skarang dok ada lagi ni..

Aku Ibu Muda said...

Yana...jgn cakap durian busuk...takut masuk 2nd trimester tetiba ngidam nak mkn durian...masa tu jenuh mencarii...dah tak de musim....hihiiii

agree ngan kak Diana...boboy akak tu cembeng! gara2 maknya suka menangis masa mengandungkan dia.. :)

eyjalukman said...

wahhh kak yana , sedapnye . jeles . haha

Ajeyy Rawk said...

salam ziarah :)
jemput laa datang jenguk entry terbaru saya yer .. :D

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/hasil-edite-gambar-dengan-picnikcom.html

kak na said...

ehem....buffet harga
RM69.60 (dewasa)
RM34.80 (kanak2 6-12 tahun)

❤ lovelymasha❤ said...

bestnya dapat buka kat luar~akak belum smpt lg..sbb en hubby selalu out station...tp last year akak pernah p berbuka kat hotel ni..mmg best dan byk pilihan utk dimakan...berbaloi la kan...hehe

hazmn aka species1980 said...

Alhamdulillah... minggu lepas 3 kali buka pose free... dan senin-rabu dapat lagi buka pose PERCUMA....errkk...

Adzriel @ Liza AB said...

mmg sgt emo... *(^_^)*

entah berapa tahun dah tak buka posa kat luar.. zaman anak ramai ni lain sikit.

Rtp Farra Arisha said...

wowwwww...banyak betul makanannya..tak rugi makan buffet ni..:))

hamzah ian said...

emo pesal lak yana oi?

mynameismy said...

oke ini pun da bace...

terliurrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015