Aug 26, 2011

Pesanan Dari PDRM









Jika anda memandu diwaktu malam dan cermin kereta dilempar telur ayam 
jangan on wiper atau pancut air.....
Terus memandu dengan apa yang mampu dilihat
hingga tiba ditempat selamat...

Ini kerana jika telur ayam bercampur air 
ia akn menjadi susu dan akan kaburkan 92.5% tahap pengelihatan kita 
yang akan memaksa kita berhenti...
Disitulah kita akan menjadi mangsa perompak...
Inilah teknik baru yg digunakan perompak di jalanan. 

- Polis DiRaja Malaysia..



quote dari status FB kawan aku...gambar² tu saja aku tepek sebab aku tengah takde kerja sekarang...macam seronok je edit² gambar macam tu...kihkihkih~  =P













p/s::  malam ni berbuka kat Marriot, Putrajaya lagiiiii...semalam client belanja..hari ni ayah aku pulak belanja...weeeee~  kambing panggang kat sana adalah sangattttttt mabelesssssssss!! ^___^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

27 comments:

mas saari said...

terima kasih atas pesanan ini...
kena berhati2 ni!

Cik Nani Noraini said...

yg menarik perhatian bukan pesanan dari PDRM tu, tapi kambing panggang!! LOL <3 hehehe :)

dzafira said...

Penyampaian yang menarik... :)

liyana said...

pnh dpt email mcm ni, mcm2 taktik org nk meromoak ye. hati2 utk yg drive tu :)

err sedapnye kambing panggang~

eiela said...

haha rupa telur tuh macam ada tangan, kepala dan kaki. hehe. hati-hati balik kampung nanti

kayrul-shah said...

kita pun ada dapat gak sms nie...jangan la jadi macam tue

Lya Colours said...

aku berbuka kat nandos malam ni !!!

mynameismy said...

pergh gilerlahhhh mcm2 hal

Anum said...

ye ke.. nasib baik kongsi kan

Aku Ibu Muda said...

untung yana ek, dpt mkn sedap2 selalu..hehe

ahkak ri ni tapau nasik ayam pulak kot...dkt2 nk raya ni mood masak dh kelaut...sibuk nk siapkn baju

redza said...

macam2lah perompak nih

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

terima kasih atas pesanan..akak tak tau pun pasal ni.mcm2 taktik perompak ni.gerun!!

POSH76 said...

bahaya gak ni....bessnyer ari2 ada jemputan buka puasa....

nabilah_2908 said...

semakin bijak para perompak ni..hmm..

Isteri Encek Bard said...

SELAMAT HARI RAYA YANA DAN UJANG... MAAF ZAHIR DAN BATIN.. INSYA ALLAH TI IEB BUAT OPEN HOUSE IEB JEMPUT

sYafIk-wAy said...

telur raya . wahaha

anis aneesa said...

ooo..dulu diorg pakat2 tabur paku kt atas jalan,skrg plak men baling2 telur..patut harga telur naik..keh3..>.<"

yatie's EPISODE said...

kak yana sayanggg.... :)

tips yang berguna.. baru tawu ni.. pas ni boleh la be more careful.. ^^

selamat hari raya akak.. nanti ada masa, yati datang raya rumah akak ye!! :D

Dayana AZ said...

wahh makan buffet kt hotel :) untungnyee hehe,
rajin tol kak yana, siap buat illustration lagi :D, thanks for the reminder :)

hazman aka species1980 said...

time kasih atas tips tu....tapi mana gambar kambing goleknya.....grrrr

ILA HonEyBuNNy said...

ya..hati2 di jalan raya...

selamat hari raya sis....;-)

CikBulat said...

mak ai !! klako hgak kalao tbe2 ayam terbang bteloq XD haha, eh, dusyatnya gaya perompak !

msredcheesecake said...

hari tu pun ada kawan msred pean camni...macam2 la org jahat ni....

yana, selama hari raya maaf zahir batin

Un Phat Lee said...

eh nak kambing gak weyh...

JMR said...

baru aku tahu pasal formula nak buat susu nih..

tq!

Gen2Merah said...

perkongsian yang menarik.. hati2 d jalan raya..

Salam Aidilfitri buat Life 101. juga salam kemerdekaan 2011 buat semua (",)

eyjalukman said...

slmt hari raya kak yana :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015