Aug 6, 2011

Tak Pasti Apa Rasanya =)


yeahooo!! 1st time buat puding caramel sendiri hokay!! pffttt~
oh aku buat ni atas bantuan mak aku...
kalau nak harap tengok resipi kat internet tu tah jadi tah tak...=)


Aku buat ni bukan sebab mengidam ye...
tapi laki aku yang mengidam...kehkehkeh~
dia peknen kut....lalalalalala~  =P


Petang tadi aku bersilat kat dapur mengerjakan puding caramel pertamaku nih...
tak tahu la sedap ke tak...
bulan pose macam mana nak rasa kan??
dah la satu bekas aku bagi mak mertua aku...
huwawawa nasebbbbb lah labuuuu...  (^__^)"


Kalau sedap aku share resipi kat blog...
kalau aku tak share tu maksudnya bukan lah tak sedap...
tapi belum perfect lagi...kui kui kui~
kacang putih je nak buat benda ni sebenarnya...hihi~
nak beli kat kedai bapak mahal orang jual...
padahal modal tak besar mana ponnnn...
tu aku prefer buat sendiri...bagi laki aku makan...dapat pahala..ye dak?? =)


okeh selamat berbuka pose kawan-kawan!!
time makan ingatlah kat aku...
tapi tak payah sampai masuk mimpi pun takpe...wakakakaka~
okeassalamualaikum  ^__^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

ir yien 9897 said...

sangat sedap...... :)
boleh jual... huhuhu

NURUL AINI NORAZMAN said...

ha tu adik ipar ckp sedp,.apa lagi share cepat kak,.hehehe

mas saari said...

alah...akak tak makan puding ni!
tak berapa suka...huhuhuhuuu

Ujang9897 said...

sodap

Atiqah Sa'ahiry said...

mak kita tengok resipi dekat myresipi.com..pilihlah resipi yang paling banyak komen dan banyak koleksi masakannya..ahha.tip..

Lya Colours said...

aku tak minat puding karamel. huhuhu

SiS NaD said...

Salam Cik Yana,..

Kalau sedap kata Ujang, maka sedaplah puding itu... :D

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

untungla ujang dpt mkn puding ni, akak bila lagi nak merasa huhuhu

mynameismy said...

festime nmpk ujang komen memuji...;D

maknenye sedap lettew...;)

sila kongsi resepi... leh gak try walaupun xgemar caramel.. hehe

MyZone~theUn4given said...

waaa....tahniah...nt bleh wat time raya..hihihi

azie.azureEn said...

haritu buat 2 hari je licin! nie kompen sedap nie.. boleh baiki rupe dia je.. pakai la loyang bulat. kan lagi cantek ;)

scha al ahmad said...

bulan2 posa nie la kita blaja2 msk kn?
heeeeeeeeeeeee..

aimie amalina said...

weeewiiit!
nampak cm lembut jek
kalo lembut tu kire jadi lah tu
kalo jadi ke x jadi ke shrae resipi eh..kikiki

NUR AMINA said...

tgk gambar pun dah tau sedap

Miz Novexx said...

nampak sedap la, cepatlah kongsi resepi kat blog.... weeee (^___^)V

hazman aka species1980 said...

Teruskan usaha anda buat kuih muih tue yeaa.... lepas nie boleh ajak ujang meniaga pasar malam kat bangi tue....keh3x...

nabilah_2908 said...

oh...sedap la eh puding ni... sbb tu share resepi... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015