Aug 5, 2011

Jawapan² Yang Munasabah Bagi Mereka Yang Banyak Sangat Alasan Untuk Menjalankan Perintah Allah~!!

Sila baca sampai habis...aku kagum sangat dengan jawapan² yang diberi oleh muslimah...=)



copy dari blog Liyana...


Akhirnya yang BONGKAK itu kalah jua !! ekceli kalau nak berhujah biar dengan fakta dan menggunakan akal...bukan dengan nafsu amarah, keegoan dan kebencian semata...kan??  ^_^







Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

37 comments:

Cahaya Qaseh said...

da penah bace gak benda ni..


memang kagum ngan setiap jwpn yg luar dr mulut muslimah..

TERBAIK!!!! ^^,

Cahaya Qaseh said...

*keluar

Aku Ibu Muda said...

berjaya baca smpai habis :)

mynameismy said...

terbaek lah jawapan tu....;)

liyana said...

kan.. kan.. terkesima terus si tini pinky itu, wuwuwu

hazman aka species1980 said...

sesungguhnya ianya adalah EDIT di bahagian LIKE ... tapi mesej yang baik telah disampaikan....

mEiZ SHA said...

perghhhhhhhhhhhhh salute laa..:)
alhamdulillah..bia di hina.bia di caci..

yg benar akan terserlah kua kebenarannyer..

manusia bertopengkan syaitan akan ilang jua topengnya yana..;D

nabilah_2908 said...

pernah baca dah.. :)

actually perbincangan ni dicreate..

ala mcm sebelum ni..status ali baba bujang lapok..etc..

creative la creator ni..gunakan ilmunya dan jalan yg betul.. :)

aimie amalina said...

heee
dh penah baceeee nih
terbaaaekkkk!

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

tu kata2 org sombong..emmm....

Lya Colours said...

bagus btol hujah2 balas muslimah ni
like 8juta kali !!!

^^nu[dd]yra^^ said...

1st time bacer...

org x pakai tudung nih sebenarnya tau pakai tudung wajib tapi still nak bagi alasan macam2...aishhhh...dunia dunia...

Finaz Jaafar said...

pernah baca..memang kite kagum dengan jawapan muslimah tu..nampak yang dia tu berilmu=)

mOoN said...

begitulah sepatutnya cara kita untuk menegakkan Islam... bukan dengan kekasaran or dengan cacian...

salute muslimah.. :)

Miss Nadya said...

tu lah..aurat harus dijaga..alhamdulillah nad cepat tersedar..:(
new entry :: Day 01 - A picture of yourself with fifteen facts

lyndaz said...

suka post ni :))

iLa VaNiLLa said...

1st, terkedu.. then terkesima.. then terharu.. :)

kalau ada org yg ckp kt ila macam tuh, ila x boleh jawab sebaik muslimah.. :)

kene bykkan ilmu di dada niyh.. ^^

aizamia3 said...

walau dibidas teruk tapi dia tetap jawab dengan baik..

fathiahRAIHANA said...

nie edited version utk renungan bersama je kan?
nice :)

diana said...

Allah sentiasa menolong orang yang benar...

kayrul-shah said...

bagus betul cara muslimah membalas hujah cik tini pinky tue

adanhayad said...

semoga tini pinky dpt hidayah lepas berdebat dgn muslimah

dan

semoga muslimah terus merendah hati utk amar ma'ruf nahi munkar.

(bila la nak jadi rasional mcm muslimah)

NURUL AINI NORAZMAN said...

hamik kau,.kih3

Cik Asma BLuppy said...

bagus la muslimah tu... terbaik!

Prince Halilintar said...

yg ni rasenya prince dah pernah terbace..

ILA HonEyBuNNy said...

haha...

lain kali si dia tu jangan tanya solaan cm tu...kan dah kena n kalah..heheh

Along Tapa said...

aku nak tunggu versi nasihat gadis bertudung kuih koci lak..haha....

Lulu Caldina said...

memula tu, dia cakap kasar juga, tapi leh rasa tau, laa-lama nada suara dah lembut.. benarlah, mendidik biarlah dengan lembut dan berbudi bahasa, pasti hati akan cair..

TQ sebab sharing dear :)

mas saari said...

akhirnya dia kalah juga kan? malu sendirilah tu..

Q said...

ironinya realiti masyarakat kita sekarang ini tidak begini. terus dicaci terus dimaki. sampai terus label ahli neraka.

NUR AMINA said...

Muslimah terbaek...

Isteri Encek Bard said...

terkedu dengan hujah dari muslimah.. Alhamdulillah amsih ada orang yang sebegini dan berani untuk menegur kesalahan kita

maisarah sarah said...

dah penah baca sblm ni.mmg ayat2 dia suma bernas dan penuh ilmu.ska dgn jawapan2 dia bg

EZAN IDMA said...

terdiam yg last tu haha. good job muslimah

Gen2Merah said...

cayalah.. Muslimah memang terbaik... saya suka dengan hujah yang bernas dan mantap

H.U.S.M.Y.N.A said...

MEMANG TERBAEKKKKKK jawapan Muslimah...Yana...Akak LIKE & share link entry Yana ni masuk dalam FB akak ye...Boleh gak promote blog Yana..hehe

eyjalukman said...

betol3 . stuju sngt . hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015