Aug 22, 2011

Tips Untuk Beli Baju Raya MURAH!!

ayah saya sangat hensem...(dua dari kiri)


Jam::  5.20am  (waktu sahur)


ayah::  awak nak beli baju raya murah² tak??

aku::  haaaa?? ermmm~   *mamai*

ayah::  takde la...kalau awak nak beli baju raya murah, awak pergi shopping pagi raya...

aku::  pagi raya??? kedai bukak ke?? orang pergi solat raya kut....

ayah::  apa tak bukak pulak..awak pergi pukul 2-3 pagi tu...haaa time tu memang awak tengok semua harga borong...murah gila-gila!

aku::  errr 2-3 pagi?? makaihhh...lepas tu pagi tu tak bangun solat raya...haha~  ni shopping kat Jalan TAR ke??

ayah::  aah Jalan TAR la nih...awak gerak dalam pukul 12am macam tu...sampai sana lepak sampai pukul 2-3 pagi ke...memang sangat murah dorang jual....

aku::  ermm kalau time tu mesti susah nak jumpa saiz...mesti dorang nak clearkan stock je...

ayah::  aaa memang dorang nak clearkan stock je time tu...tapi murah kottt...kalau biasa dorang jual murah sepasang RM70...malam tu silap haribulan awak boleh dapat RM70 untuk TIGA pasang...haaaaa tak ke untung tu??

aku::  ek?? wow~  kena tanya aspa la nanti...kalau dia nak laaa...sebab kat Jalan Reko, Bangi pun banyak jugak kedai² jual baju raya...tapi tak tau la malam raya buka ke tak...hihi~




hah! tu diaaaa...jangan ingat orang laki tak reti bershopping tahu?? bahahaha~ okeh mesti ada yang tanya, "yana tak balik kampung ke??"....ehem ehem..tahun ni dak encem dengan baik hatinya mahu beraya di rumah keluargaku...ayah aku ni orang KL...so kami raya kat KL je laaa...raya kedua baru balik kampung dak encem kat Melaka   ^__^


Minggu ni last puasa dan minggu last bekerja...alhamdulillah aku masih mampu bertahan untuk berpuasa...belum ada tinggal lagi tau...wink wink~   tak sabarnya nak cuti rayaaaaaa!! jum countdown jum! =P













p/s::  bonus raya dah dapat...lebih banyak dari tahun lepas...tapi tidak seperti yang dijangkakan...haha apa-apa pun bersyukur itu pasti...lepas tu tadi senior aku cakap mungkin akhir tahun ni dapat naik gaji lagi...Alhamdulillah..rezeki baby  (^^,)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

37 comments:

ecah mashuri said...

adduduu sis.nak naik gaji?seronoknyaaa.mmg reeki baby tuh.:)

eh nape dalam banyak2 cite pasal gaji naik jugak nak excited.huuu;p

eiela said...

yup, memang betul, malam raya semuanya murah-murah. selalu jugak shopping malam raya.

deqnoor said...

betul tu yana... baju RM100++ boleh dpt 2pasang RM100... Raya kt KL je kan. Ok sgt lh tu nk pegi :p

NURUL AINI NORAZMAN said...

aini mmg plan nak shopping last2 minute pon sbb nti loeh dpt murah,.he3

fazrulnoor said...

untung lah .....

aimie amalina said...

weeee
hebak ah ayah kak yana
heheh
jooommm!

Aku Ibu Muda said...

ok la tu at least ada bonus...akak mengharap kan bonus raya cina je la...huhuuu

*sehari sebelum raya pon boleh tahan murah dah biasanya kt jalan TAR tu...

CIK MAY said...

ade orang ngumpat yana kat sini http://mayandhanis.blogspot.com/2011/08/tips-kedua-pasal-be.html

aizamia3 said...

dah dapat bonus.. alhamdulillah.. rezeki..

ai pun raya di rumah kat Meru dulu baru balik kampung - Melaka..

Lya Colours said...

kalau kat melaka ni pemes taman cempaka la yg dekat melaka sentral tuh. fuh mlm raya jgn ckp, habis bau ketiak sume org kau cium. pitamm punya sesak dgn umat

Adylia Qarissa said...

kalau orang kelantan nak shopping kul 2 3 pagi maknanya tak beraya kat klate leeee...heheeee

Kathy Tuah said...

rezeki anak tu :)

mas saari said...

kalau akak raya area KL konpem akak pergi jalan TAR tu...heheheheee

ILA HonEyBuNNy said...

nak kena shopping malam raya gak la..mana tahu baju raya turun harga terus...hehe

tak sabar gak nak raya neh...ehheh

UyaRayza said...

sukenye dieeee hehehe..alhamdullillah

Miss Xyz =) said...

laa ye ke? tips berguna nih.. tp kan sye dh beli bju rye dh.. huhu

Amy Syaquena said...

Masa zaman bujang dulu , member serumah selalu beli raya di saat2 akhir, memang berbaloi la harga jauh beza dengan kita pergi pertengahan ramadhan.tp amy x pernah buat cam tue pun suka buat persiapan awal2 supaya mudah.x kalut nanti hehe..

diana said...

ye ke??
tapi biasa malam raya sibuk la..kan??
mana sempat nak shopping..
tapi kalau pi pun apa salahnya eik...

Rtp Farra Arisha said...

bahang raya dah makin terasa kan!! hehe..tak sabar nak raya :))

POSH76 said...

orang lelaki ada gak yang pandai2 bab2 sales2 ni...nak yg malam raya ni hehe

peachippo said...

ala, jelesnyeee..nak pegi jln TAR jugak..tapi jauh!!huuuuuuu

juehasan said...

hye slmt bkenalan :)
wow naik gaji + baju raya murah
suka suka suka

Myra Jay said...

Alhamdulillah sihat untuk puasa penuh :-)

Selalunya raya pertama buat pengantin baru mesti rumah pompuan dulu kan..

Myra thn lepas sama gak rumah my parents, thn nie kena rumah mertua pulak ler :-)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh seronoknyer yana dpt bonus ye.sis tak da bonus pun..hehe.owh ye, mmg beli masa mlm raya murah2 ...tp klu pkl 10 lum lg,pkl 2-3 pg tu mmg cun la.nasib baik dpt harga murah,tp nasib malang klu saiz takda..hehe

Mr feckry said...

oh ujang ni skampung dengan gua

eyjalukman said...

wahhh , tererlahh ayah kak yana !
pndai jugak dy bershopping . hehehe

msredcheesecake said...

rezeki baby, baby pun rezeki...alhamdulillah...

puasa penuh yea? tak mabuk ke? muga dimudahkan urusan yea. take k

Prince Halilintar said...

wah..byk dapat berita yg menggembirakan..syukur kan..=)

MamaEma said...

kg dekat bolehlah serbu malam raya..tp kg jauh..beberapa hari nak raya dah mula balik...huhuhu

BeloG MTT said...

Tips nak shopping raya murah paling mujarab ! Hehe

Tapii tapii tapiii kan,kena tanggung risiko la kalau tak jumpa yang berkenan di hati.. =D

mynameismy said...

hehe malam raya My dah blk jhr laaa...

ala tade bonus raya isk isk isk

Khumaera Ismail said...

yeay..nk duit raya =)

juanita said...

Betul la cakap ayah awak tu.
Saya slalu gak layans :)

Adzrien Shoppe said...

boelh le pegi ronda jln reko... sebelah kanan ayah tu uncle Yong ke?

nabilah_2908 said...

murah rezeki Yana.... :)

sy...bisik2 pasal bonus pun xdgr...

hangin jap..bila kabar angin mengatakan...gaji akan keluar pada 29 Ogos ni...hrummm.....xde mood nak raya dah... :(

Finaz Jaafar said...

pernah dgr cmtu gk..tp kan kak,konpem2 la brlaga bontot je dgn org kut sbb ramai..hahaha

Saya Disini said...

nk shoping kt jalan tar la thun ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015