Jun 23, 2011

Rupa Asben ai 30 Tahun Akan Datang~

Dalam entry semalam, ramai yang cakap muka dak encem ada iras² muka hensem ayahanda aku masa muda mudi...ngehhh...serius aku rasa korang ada masalah kerabunan mata dalam membezakan identiti!! =.=


Malam tadi masa celebrate birthday ayah kat MAEPS, saja la suruh dak encem duduk sebelah ayah...aku cerita kat family aku pasal komen-komen korang semalam...hasilnya~


"so maksudnya awak ni cari pasangan yang ada iras ayah??? ewwwww~" << ayat sarkastik adik aku~


"oh kalau macam tu dah boleh tau lah rupa Azfar 30 tahun akan datang ye..."  <<  ayat sarkastik mak aku~



keji! jadahnya aku nak bernafsu dengan lelaki yang ada iras bapak aku?!! *hempas mangkuk*  T__T


^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^

^^





NAH!! cuba korang nilai balik, yeke ada iras muka anak menantu nih...kalau kata iras² dengan aku logik la lagi....huh! *tarik muncung se-inchi*   update:: (gambar ayah aku masa muda mudi ada kat entry SINI...harap maklum!!)



Seorang kawan aku pernah tanya soalan macam ni kat aku,

"kalau diberi pilihan, mana yang lebih elok?? rambut sikit, atau perut boroi?? sebab orang lelaki bila dah tua, dua perkara tu macam wajib jadi kat kitorang....especially engineers lah"


Dan beliau memilih rambut sikit / botak sebab katanya, lelaki botak still nampak macho...kalau boroi hilang terus machonya...unless poket kau penuh...tapi kau still tak nampak macho...harapkan duit je...kehkehkeh...apa pula kata anda??? dak encem tu rambutnya lebat...tapi perutnya ke depan...ngaaaaa~  *redha*   ^_^


35 comments:

risa said...

hahahaha..cute sungguh entry neh
kalau dah sama ngan in law panjanggggggggggggggggggg jodoh tau dik..akak ni semua org ingat adik beradik ngan adik2 ipar..kata muke serupa...ekekekeke
bab rambut ngan perut akak pilih rambut lah..lelaki botak seksi tau..ai likeeeeeeeeeee
kalo perut boroi?? ngeriiiii

zarazueyin said...

mmg ada iras sket ;)

Axie04 said...

huhu
sian engineer
asben i pun dah nak kurang rambut
hahahaha

nabilah_2908 said...

puasa dah gosok2 mata ni dua tiga kali...

ttp nampak bnda yg sama....yupp..rupa mereka berdua lebih kurang jer...huhuhu... :) :) :)

ha'ah kan...better botak dari buncit...tp kan...

org kata..kalau laki buncit..hati senang..isteri pandai jaga...lagi2 tang perut...selalu terisi dgn masakan yg sedap2...huhu... :)

key-one said...

aah ade iras siket lahh....ehh byk....jeng3

Finaz Jaafar said...

pjg jodoh tu..amiinnn=D

UyaRayza said...

aah la ade iras la hehehe..org ckp biasanya anak perempuan nie akan tertarik pada lelaki yg ade kesamaan dengan ayah diorg hehehe...dh terbukti

makdara TERdiva said...

yg penting, kita saling menerima kekurangan & kelebihan pasangan kita :)

Mfs said...

ada gak la sikit2..kalau nak dapatkan jawapan yang lebih tepat..kita tunggu lagi 30 tahun..haha

Nabila Huda said...

ada iras-iras lahh

d_tieah said...

Ade lah sikit sikit sama.. Cuba cari gambar lama ayah kau.. Waktu dia muda muda.. Mungkin sama kot.. Hahaha..

*Aku pilih lelaki botak.. Perut boroi memang tak lah kan.. Adoiii.. Tapi lelaki selalu lepas kawen memang tak dapat nak kawal nafsu makan..



Entry Terbaru : Penyelesaian Isu Laman Web Disekat

YanaMIB said...

@d_tieah:: lorr kn aku dah letak gbr ayh aku ms muda kat entry bawah ni..ce scroll ce scroll =)

[k]o{q}i[n] said...

terima je la yana seadanye si ujang tu... muahahahahaha

Aku Ibu Muda said...

seiras!

Anum said...

hai
nice blog
salam perkenalan
follow me back
thanks

Azie Azra said...

yana punya entry salu sempoi je. suka! p azie duk bz ngan blog sendiri, da jrg jenguk!

haah! muka ujang ada iras sikit!

Mila Ahmad said...

cikit jewk ujang pegang bahu ayah yana takutla 2 ahahaha...

mynameismy said...

hye yana!!! i'm back!!

a'ah la ade iras hehe

mas saari said...

gambar masa ayah yana muda tu memang ada iras sikit2..

wanda arry said...

kak yana-ada iras sikit2 la..bgus la..org tua2 ckp husband kita nt sedikit sbnyk akan ada psamaan ngn abah kita..so crik la persamaan tu..

rmbut botak leh p yun nam..perot boroi xleh..:P )jgn mrah Ujang)

wanda arry said...

kak yana-ada iras sikit2 la..bgus la..org tua2 ckp husband kita nt sedikit sbnyk akan ada psamaan ngn abah kita..so crik la persamaan tu..

rmbut botak leh p yun nam..perot boroi xleh..:P )jgn mrah Ujang)

FariehanIbrahim [LBC] said...

ahahahaa..nk gelak jerk! =P

xsama lar..ayah sama muka ngn kak yana. *amek ati* larikkkk kah3!

ieda said...

ada sikit2 ler imas2 org tua2 cakap .. ok lah tuu kalau saling x tumpah kang susah lak :)

ahahahah hubby akak pun rambut lebat tapi perut x boroi lagilah sbb dia kerja berat kan angkat besi lentur besi .. sekali ngan badan2 dia kena lentur ahhahahah

diana said...

kalau akak pun akak pilih tak dak rambut la.
kalau boroi malu la kat jiran2..
tambah2 time dia cuci kereta....
hahahah

Renee Meow said...

wah sebijon!! :D

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Adzriel @ Liza AB said...

tang hidung kot... haa,... serasilah tu.

zuwaidah said...

org tua kata kalau muka seiras, jodoh kuat...moga kekal ye dik...
pssttttt muda lagi ayah yana nih....

~nadyahoney~ said...

haah la yana, ada iras2 la ayah u ngan ujang...

EZAN IDMA said...

iras2. ni mesti bro ujang suke bodek ;p

maisarah sarah said...

ada jugak persamaan sikit.hehehe

Miz Novexx said...

ok langsung dah tak sama.... ngee~~~
kak Yana ngan ayah nampak sama dari segi pipi kot, heheh

Benrauf said...

still macho. kalau aku, aku cop boroi. hehe.

msredcheesecake said...

cik yana,
serupa ke? part mana plak yg serupa ni?tak tau la.... hheee...

HonEyBuNNy said...

adehhh...

kena cari bakal husben iras2 muka abah la macam neh...ahaha

eyjalukman said...

haha klako la kak yana ni . tp mmg ad iras sikit . btol !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015