Jun 16, 2011

Nasi P.e.t.a.y.a BUKAN Pattaya



Siapa pernah makan nasi PETAYA????
masa mula² baca buku menu aku ingat dorang salah eja...
tak pun ejaan je lain, tapi bendanya sama macam nasi pattaya...
sekali tengok balik gambar baru nampak bezanya...ngee~


Nasi PETAYA ni boleh didapati di Sibu, Sarawak...
aku tak pasti kat tempat lain ada ke tak nasi ni...
tak pernah nampak la pulak kan~  =)


"apa rasanya??"


err entah la...haha aku tak order pun nasi ni..
colleague aku yang order..aku tolong snap gambar je...huhu~
dia kata sedap....licin lagi dia makan...
tapi aku tak pasti samada nasi ni yang sedap,
atau dia yang tengah kebulur time tu...hahahaha~  =P


Lepas makan bos ajak balik hotel jalan kaki...
kat sini susah tau nak dapatkan teksi...dorang charge mahal pulak tu..hehh~
Jauh jugak la kedai makan ni dengan hotel kitorang...
sebab masa ni dah pukul 9pm...kedai semua tutup daaaa...
tempat yang aku pergi ni ala-ala foodcourt...
dorang pasang channel AF lagi...sebab tu kut tutup lambat...huhu~


perjalanan balik hotel makan masa dalam 15 minit... exercise di malam hari...phewww~
sampai je bilik terus landing...tidur nyenyak sampai ke pagi...  ^_^


err korang taknak datang Sibu ke?? hihi~   v(^^,)"


38 comments:

rara pinkmafia said...

nasi petaya eh?hehehe tp knp ada kepala ikan?mmg ada eh.

Nabila Huda said...

nampak sodappp

Nabila Huda said...

nampak sodappp

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

nak pi sibu jugak..tp yana sponsor..huaaa huaaa

Rozuan Ismail said...

nampak sedap.tapi lebih kurang nasi pattaya je sebab telur bungkus

EZAN IDMA said...

Mcm sedp. Ingt pataya td. Hehe

efa said...

erk tak tau la plak ada nasi petaya yg tau pattaya ja la haha nmpk mcm sedap ehehe la kat sibu ka nasi tu adess

cikbintang said...

sis....pose ri ni..terliuq..ahaha

gadis melayu said...

sedapnyer.. huhuhu..^_^

Isteri Encek Bard said...

baru tahu ni yana.. wah nampak sedap kemain

Eza said...

pala ikan ada...ayam ada..timun ada...fuhh!!!..meriahhh!!!!

Aku Ibu Muda said...

masuk2 je telan air liur :)

liyana said...

baru tau ada nasi petaya.. nmpk sedap.. lg2 ada ikan kering tu... ke ikan masin? hehe

Miz Novexx said...

peliknya nasi tu, tapi skali pandang macam nasi lemak sebab ada kacang ngan sambal bagai.... huhu

msredcheesecake said...

CIK YANA,
ATAS NASI TU TELUR KE?CAMANA MASAKNYER TU?

misscha said...

nape kepala ikan je yana? bdn ?

UyaRayza said...

nmpak mcm sedap hehehe

YanaMIB said...

@ msredcheesecake:: aah telur dadar kut...xtau la camne masakannya..lupa nk tanya chef sana..muahahaha~



@ misscha :: aah dia bg kepala ikan je..xtau la bdn dia pi mana..hahaha~

kakchik@ella said...

pettaya?? Pattaya kc tau lah. hihi.

zazaw said...

serius nampak mcm sedap gila kak
adehh dah laa tgh puasa ni
hahahaha

Ujang9897 said...

mkn jer keje..!!

kaizen said...

boleh tapawkn x?? hehehe

mynameismy said...

tak pernah jumpa laaa... maybe kat sane je ade hehe

nabilah_2908 said...

presentation nasi ni nampak menyelerakan... ada ayam..ikan masin lagi... ;)

Cik Yatt said...

nmpk sedap..terliur...

halila Ibrahim said...

macam nasi pattaya jugak kan.. cuma upgrade sikit kot... tapi kalau ada cam ni best jugak tgok lauk banyak..

Ct Arina said...

lebih kurang nasik pattaya kot. ade byk lauk je^^

auny aizie said...

adoooiii . sedapnya kak !

sugar2 kapas strawberry said...

uishhhhhhhhhhhhhhh.

Mr feckry said...

gile terliur beb

ieda said...

sedapp je nampak nasi petaya tuuu .. haa nama nasi nie bila tiba di sini jadi lah pataya kuut ekekek :)

Fitrah Adnan said...

nampak macam nasi lemak bergabung dengan nasi goreng pataya..hihihi...nampak sedap...

HonEyBuNNy said...

sedapppnya...

teringat ila g sabah dulu....diorang makan nasi lemak pun ada sup...huwawaw...

DuniakuAbstrak said...

petaya ke ptola ke aku bedal je

FariehanIbrahim [LBC] said...

nmpk cam best jer..
lapo lar plak! grrr~ >.<

lalink7 said...

nsi petaya? nie nsi ayam campur pataya la niee..hehehe..nampak macam sdappp gilee..hehehe..nnt nak try buat kt rumah la..hehe

aizamia3 said...

bukan taknak, belum ada yang nak bawak..

diana said...

pukul 9 dah tutup kedai??
awalnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015