Jun 22, 2011

Tahun Jubli Emas Untuk Ayah!! ^_^

♫ Allah selamatkan kamu...♫
♪  Allah selamatkan kamu...♪
♫ Allah selamatkan, ayahanda tercinta...♫
♪  Allah selamatkan kamu...♪


waaaa tu diaaa...lagu happy birthday versi islamic  ^_^


Hari ni genaplah umur ayahku yang ke 50 tahun! Golden year babe! phewww~  pengsan aku nak bagi hadiah jongkong emas seberat 5 gram kat ayah aku, tahu?? (-_-")


Tadi belek² facebook ayah, nak curik gambar nak tepek kat belog...eh ayah sendiri tak payah minta izin pun takpe kan?? muehehehe~  jom tengok gambar ayah saya yang hensem lagi macho! ^_^




 aku rasa gambar ni masa muda remaja...dengan rambut menggerbang nya...haishh tak rimas ke yah?? bahahaha~   nenek aku cakap muka dak encem ada iras ayah aku...what??? serius ke?? ayah aku lagi hensem kotttttt~   =.=


oh zaman muda mudi dulu ayah menggelar diri beliau w.e.r. best! w.e.r bermaksud, World Emazing Romeo (tiba² eja amazing jadi emezing..ceh!) memang tak menahan confident level ayah aku nih...wahahahaha so kalau korang nampak aku pun macam poyo², gud gud bila bercakap dan menulis, confident level di tahap yang paling tinggi, eh jangan salahkan aku ye...tu penyakit keturunan...like father, like daughter  v(^____^)"





 bila dah matang sikit, rambut pun jadi pendek...eh apesal kena tunggu matang baru reti nak potong rambut haaaaa??? =.=    kurus kering ayah aku masa muda mudi dulu...no wonder la anak dia pun macam tak reti nak membesar walaupun nafsu melantak bukan main hebat! huhuhu~   ayah - dua dari kiri -




ayah (dua dari kiri) bersama ex-schoolmates...ayah sangat rajin contact² ex-schoolmates beliau...gambar atas ni ialah bekas² pelajar sekolah SEMSAS (sekolah menengah Sultan Ahmad Shah), Pahang...masa sekolah rendah dia sekolah kat Jalan Ipoh, KL...ada sesiapa nak register untuk join alumni?? sila roger aku  ^_^




ayah beraksi di gelanggang boling...betul kan orang sebut 'gelanggang' untuk boling?? =.=




Sukan kegemaran ayah ialah golf...cikgu sejarah aku cakap golf bermaksud Golongan Orang Lupa Family...haishh tak baik cikgu cakap macam tu...ai sentap tahu?? =.=



Aku pernah hantar sms macam ni kat ayah::  
"I'm glad for having you as my father..."

Then ayah reply macam ni::  
"thank you...and I'm proud for having u as my daughter...love you much..."


huwawawawawa~  tacing abessss!! isk isk~ *kesat-kesat air mata*



Ucapan anakanda::
-  semoga ayah berjaya dapatkan tender untuk projek tuttttttttt *rahsia negara*  =P
-  semoga ayah dikurniakan kesihatan yang berpanjangan
-  semoga ayah terus dimurahkan rezeki
-  semoga ayah cepat dapat cucu  eh! kahkahkah~


To ayah (Muhammad Imran bin Baharuddin), I love you sooooo damn much! sekarang tanggungjawab ayah dah transfer ke bahu dak encem ...hope that he will be a great man one day, just like you...God bless you ayah! xoxo~  ♥ ♥ ♥  ^_^







p/s::  celebration malam ni aku publish entry esok k~  papai~

32 comments:

NURUL AINI NORAZMAN said...

mmg ada rupa Ujang skit la kak,.ha3
wa,.tgk cara ayah akak bukan org sebarangan ni,.=)))

cikbintang said...

ayah da 5o ke sis??my mom da 5o yp anak die sorg pon lom kawen ekeke

nabilah_2908 said...

ha'ah la...ada iras2 muka dak encem kamu... ;)

Happy Birthday tu Ayah Yana...

usia 50 dah dpt menantu..tk lama lagi dapat cucu..

ayah saya...dah 55....tp..xde pape lagi...huhu....

kalau cucu sedara tu bnyk dah..cucu sendiri..entah bila... ;)

Rozuan Ismail said...

mana ada orang panggil gelanggang boling.lane sudah

FariehanIbrahim [LBC] said...

lorhh..muda ag r bru 50 upe nye. :p

selamat hari jadi pakcik ensem. ^_^

*muka ayah xnmpk garang lgsg. manis jer. heee ^_^v

amiraliyana said...

ahh.. baru nak cakap nak sama muka tu. yg msa muda2 tu la.

wah tetiba rasa tacing gak bca mesej tu..hee

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

selamat untk uncle

Fyqa said...

perghhh kacak la uncle. hukk

Eika Arysha said...

memang ada nmpk skit iras2 ujang...hehehe...

risa said...

alololo so sweet lah adik sayam..
cepat2 dapat cucu...sapelah yg baru kawen tu eh..ish ish ish
**ujangg sila tunjukkan kejantananmu..ekekekeke
kim salam ngan your dad ye dear..
teringat ayah lagik:(

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ha ada la juga rupa ujang tu..

kayrul-shah said...

happy birthday utk ayah yana gak...kena celebrate besar-besaran nie...semua gambar ayah yana dari muda sampai ke usia mas mesti kedudukan dua dari kiri..ehhehehe

suhaili sarif said...

sweetnya yana.hehe
anak ayah ke yana.hihi
semoga ayah yana sihat selalu
waa sangat aktif...

ieda said...

encemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmnyaaaaaaaa
ayah yana ! .... wajah x ubah dari dulu sampai skrg kan ..:)
selamat ulang tahun buat abah yana .. semoga sihat2 selalu hendaknya :)

mas saari said...

masa zaman muda mudi mmg ada iras2 muka ujang sikit! hehehehe...

diana said...

betul la yana..
ada rupa ujang sikit masa muda remaja tu..
selamat ulang tahun untuk ayah yana..
semoga diberikan kesihatan yang baik dan murah rezeki..:)

zuwaidah said...

so touching

mOoN IzzaN said...

x nmpk iras cam ujang... dari pic 1st tu dah nmpk iras yana... :angguk

YanaMIB said...

yeayyy dalam byk² komen, komen mOon IzzaN yang paling daku sukaaaa!!! weehuuu~ hebak mata anda..super duper tepat! hahahaha~

i'm ezza haniza said...

smge panjang umur ayah :)

Miz Novexx said...

rasanya, ayah kak Yana lagi hensem dari ujang... hahah
btw selamat menyambut jubli emas kepada ayah Kak Yana, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki yep...(^_^)V

Finaz Jaafar said...

bila tgk gmbo encik MIB, kte da tau kak yana mmg daddy's daughter ! mke sejibik cm ayh kak yana !
cam kte, mmg ikut mke ayah

makdara TERdiva said...

tumpang touching sekali :)

hepi befday uncle :)

Isteri Encek Bard said...

ada iras ujang pic ayahnda masa muda

qasehraihan said...

waaa...ujang diwaktu tua nanti ni..
hepi birtday to uncle..

cik Lea said...

baru 50 tahun

muda lagi la ayah kak yana

Mama Gee said...

seronok je baca kisah org lain dgn ayah mereka....
sendiri tak pernah dpt kasih syg ayah spt itu..

hargailah apa yg kamu ade..tak semua org bernaseb baik spt kamu ya...

mynameismy said...

soooo suweeettttt...

* nk nanges...isk

Adzriel @ Liza AB said...

daddy hebat utk daughter hebat... yana ada iras ayah yg kak liza nampak.

EZAN IDMA said...

wah uncle stylo lah :)

msredcheesecake said...

cik yana,
hensem la bos dia masa muda...lagi hensem dr dak encem cik yana tu...hheee

eyjalukman said...

haah laa kak yana , mmg muka ayah kak yana ad rupa sikit dgn dak encem kak yana tu . hihi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers