Jun 8, 2011

Bukan Senang Nak Dapat Makan Meatball IKEA


phewww bila dapat tahu foodcourt IKEA dibuka kembali, bukan main eksaited nak pekena meatball kegilaan ramai nih...hahaha~  semalam memang aku kena pergi site visit kat Kota Damansara..dah dekat sangat pun dengan IKEA...so alang-alang tu apa salahnya singgah pekena meatball kannnn..muahahaha~  ^_^


Dorang ada buat promosi untuk hari Selasa, 10 ketul meatball = RM8 sahaja! harga biasa ialah RM10...wow! gila teruja tengok harga begitu...terus order yang 10 ketul!!! huh! tamak! bukan habis pun...kenyang kottttt...oh mungkin perut aku terlalu kecil untuk habiskan sepinggan meatball macam dalam gambar atas ni...kuang kuang kuang~







Aku ingat nak ambil air teh...kat sini semuanya kena layan diri ye...mesin air panas tu pula canggih bukan main! huh! puas aku teliti orang ramai duk tekan-tekan nak bagi air keluar...yang sedihnya, tak jumpa pun orang tekan air teh!! grrr~   sampai turn aku, main picit je apa-apa button yang ada kat situ...janji airnya keluar...kopi pun kopi lah...bahahahahaha~  sadis kan? =P


Jangan tanya aku status halal kat sini...aku yakin meatball ni halal...kalau tak halal kenapa yang frozen tu ada logo halal jakim??? kenapa dorang buka balik foodcourt ni kepada orang awam??? dorang tipu??? takkan jakim diam je?? banyak soalan tak logik dari yang logik...bagi aku senang je, kalau was-was, jangan makan langsung...! habis cerita  ^_^


32 comments:

si ngokngek said...

wah~~sedapnya...eh kolestrol tinggi..tak baik untk kesihatan!!!hehe..

mas saari said...

waaaaa...nak jugak!
terliur dah ni...

rara pinkmafia said...

aik,murah nya k.yana.bukan 10rm ke sllu.

rara teringin gak nk g mkn lagik.dh halal ok lah.tak rasa waswas dh.heee

AYuNG said...

ramai yg duk cita meatball ikea nih terbaekkk..hehe, nanti nak try jugak la...tp tah bila...:)

liyana said...

yeay! ikea dh bukak balik! harus la pegi! yeay yeay! :D

Hanis Azla said...

lamanya tak makan meat ball kat ikea tu.. klu akak, mesti melimpah ruah gravynya akak minta top-up.. he..he..

Hanis Azla said...

lamanya tak makan meat ball kat ikea tu.. klu akak, mesti melimpah ruah gravynya akak minta top-up.. he..he..

kakchik@ella said...

dh bukak balik eh?? kc pun nak gi la camni

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

ADEHHH..HBS KENDURI TANDANG NAK PI SANA!!!! MENGIDAM..OPSSSSS

FariehanIbrahim [LBC] said...

arghhh! sdap nyeee..nk jgakkk! >.<

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kalau yakin makan la. kalau was2 jd haram. memang dr sebelum kawen suka lepak kat kat curve & ikea tu tp hubby tak yakin nak makan kat food court ikea tu. kalau kt ikea kita belasah karipap jer.. or suka makan kat bali cafe kt tesco. lepas tu lepak tgk live band kat asam pedas. tgk wayang.. tp dah boyot jarang sgt nk lepak sana kecuali nk tgk wayang jer.

zuwaidah said...

tak pernah merasa lagi meatball kat situ...hmmmmmmmmmmm mesti sedap la kot

Rozuan Ismail said...

confident je makn.huhu

Mila Ahmad said...

xpenah rasa meatball 2 sebb xpenah sampai IKEA pown hihi..cian kan T____T

msredcheesecake said...

CIK YANA,

LAPAR LAPAR....

MALU BERTANYA TAK DAPAT MINUM TEH...HAHAHAAA

POSH76 said...

sedapnya lama tak gi IKEA..ada sales tak

nabilah_2908 said...

bila dah buka balik..maknanya halal la kan meetball tu...dah boleh makan...

tp kalau yg masih was2...tak payah la makan.... :)

NURUL AINI NORAZMAN said...

bile2 was2 tu yg masalah sbb jadi syubhah,. so lebih baik jgn makan,.klu yakin halal,.apa lagi makan laaa,.demm~sedap la meatball tuh,.hehehe

Finaz Jaafar said...

huh, tak pernah rasa lagi..member kte kemain dari dulu kata meatball kt ikea tu sedap..pehhh

qasehraihan said...

uiiii terliurrr..lapooo..
nk g ikea a jap..hakhak

Isteri Encek Bard said...

teringin nak makan, biler nak pi nie

yana mib akhka geli tu opismate ieb yang tu yang berani nak buat entry tu tu, entry tu just tambah nasik dari entry akhak geli jer. hihihihi

mynameismy said...

org dah kawen cover2 sket eh. tayah nk suke sgt dgn seth tan tuh..;D

org lum kawen xpe..;D

mynameismy said...

my tak pernah makan meatball ikea. name je dekat... isk

MamaEma said...

akak terliur kat kentang goreng tu jer...hehehe

Papa Mifz said...

aduh bikin gua terliur la....sudah lama rasanye x makan meatball ikea nih....

misscha said...

wah menternak lemak.....meatbaall ikea dah halal balik ....

k a k L a m p said...

yana halal kan. sbb ritu drg kate haremm...

::p0t pEt iLa:: said...

ari tu pegi close renovation..frust menonggeng!

diana said...

apasal tak tanya orang??
mujur keluar jugak air nya...:)

EZAN IDMA said...

tu la, kadang2 kite conpius halal ke tak. kalo was2 takyah mkn kan

Mama Gee said...

sedapnyaa...mama dh lama teringin...
kalo yakin halal..makan je..jgn pk2 byk..dh jadi was2...

Sheikh Papa-NtiQ said...

Hi ctliyana...hmmm anak sulung saya pun nama sama....nurliyana...
cakap pasal meatballs IKEA nih...saya baru jer upload gambar2 masa makan kat sana baru2 nih di blog saya www.blogmakanbest.blogspot.com

Senang2 tu jenguk la ye....topik blog saya nih pasal tempat2 makan menarik yg saya visit seperti restoren, warung,gerai,foodcourt, hotel buffets dan lain2....100% topik makan jerrr tak de topik lain hehe.

Yana Jangan lupa ye follow blog saya kalu sudi...TQ TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015