Jun 14, 2011

Makan Malam di Ketinggian 37,000 Kaki...!!


Ini ialah dua simbol yang wajib ada dalam setiap kapal terbang...bila lampu "pasangkan tali pinggang" dinyalakan, kita tak boleh bangun dari tempat duduk...nak ke tandas juga adalah tidak dibenarkan ye especially time kapal terbang baru nak berlepas dan baru nak mendarat....


hahaha sekadar informasi kepada yang TAK PERNAH naik kapal terbang macam dak encem ai tuuu...yang dah pernah naik tak payah la kecoh dah tauuuu...lempang nakkkkk?!! grr~






ecece mentang² dah ada dslr, kalau boleh setiap sudut dalam kapal terbang nak snap gambar...termasuk lah pramugara dan pramugari...phewww...masa berlepas ke Sibu, aku duduk seat tengah...nasib lah orang sebelah aku tak kisah aku duk snap-snap gambar luar tingkap...hoho


Bila flight dah stabil, sesi menghidangkan makanan bermula...oke aku naik Air Asia tau...so NO FREE FOOD macam MAS...disebabkan flight pukul 6pm, haruslah perut rasa lapar...dah la bau makanan tu kuat...mana la nafsu tak membuak-buak kan...haish~  =.=






So aku and Diana order lah set nasi lemak Pak Nasser...haha...sedap kot...tak tahu la nasi lemak dia memang sedap or aku yang tengah kebulur so semua benda pun rasa sedap...muahaha~  kitorang makan dengan penuh selera tanpa menghiraukan uncle yang tidur kat sebelah aku....haha kuat iman uncle tu...tak tergoda pun dengan bau nasi lemak ni...pffttt~  =P







Set yang aku beli berharga RM18...tapi tak dapat pun free gift tu tau..huh! mencik! T__T




Kat mana boleh jumpa nasi lemak Pak Nasser kat KL ni eh?? ada sesiapa tahu?? =)

















p/s::  pagi tadi dalam pukul 10am, terasa bangunan bergoyang...ramai update status pasal ni, gara² gempa bumi di negara jiran...malam ni mesti keluar berita kan...hehh semoga negara kita terpelihara dari sebarang bencana gempa bumi...amin~

24 comments:

rara pinkmafia said...

nasik lemak jugak pilihan hati ye k.yana.

Miz Novexx said...

pagi tadi dengar berita ada gempar bumi kat Sumatera....

lalink7 said...

bile g sibu nie yana? besttnyeee..hehehehe..

nasik lemak pak nassir? ohh..kenapa ai tatau niee..isk..isk..isk..

liyana said...

tq yana info psl kapal terbang tu, mmg xtau pun, x penah naik kpl terbang, hahaha

nasi lemak pak nasser? err... x penah dgr.. -.-'

Finaz Jaafar said...

uishh..tak rasa pn gegaran tuh

Ujang9897 said...

apa barang kapal terbang..org terbang jer

diana said...

bangun dah tengah hari tak nak nak rasa gempa bumi tu..:p

nabilah_2908 said...

Pak Nasir hanya buat nasi lemak tuk Air Asia jer kot..hehe... ;)

Sofya said...

bestnya..
akak belum ada pengalaman naik kapal terbang

kayrul-shah said...

tak pernah lagi nak kapal terbang..huhuhuhu...

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

BEST BANGAT...XPENAH NAIK KAPAL TRBANG,,,WEEEEEEE

NURUL AINI NORAZMAN said...

xpernah naik kapal terbang,.kih3

EZAN IDMA said...

tak penah jugak naik kpl terbang hehe

eyjalukman said...

huish , kt pnck alam tk terasa plak gegarannya . haha

cik hani said...

terliur tengok nasi tu..

sedappp ekk

mynameismy said...

muahahaha jakun..;D

haritu My ke vietnam naik MAS taw.. besh die serve food!!;D

mas saari said...

makanan kat Air Asia mmg sedap tapi mahal...huhuhu

Mr feckry said...

mahal la...cekik darah je

knight90 said...

nsik lemak seciput tu 18hinggit. grrr~ >,<

Rozuan Ismail said...

mahalnya nasi lemak dia.down jap.

Anati Soki said...

bergoyang? scary dak?
T____T
menakutkan ja dgr
tp kan tp kan
ckp pasal makanan airplane kan
singpore airline punya makanan perggggh... terbaik!!!

msredcheesecake said...

cik yana,
mas ke air asia?kene beli makan ni air asia ker?

Isteri Encek Bard said...

nasi lomak

makdara TERdiva said...

1st time naik flight memang jakun sikit..nak2 masa time kapal langgar awan..pergh! rasa nak turun time tu gak! tsk!