Jun 27, 2011

BBQ~

Sabtu lepas kitorang pergi rumah makcik aku kat Bukit Serindit, Melaka...dorang nak buat BBQ untuk celebrate birthday semua yang lahir bulan Jun...ada ramai, termasuk lah ayah aku...tapi ayah tak dapat pergi sebab main golf...err lagipun makcik aku memang bercadang nak belanja aku and dak encem...pengantin baru gitu...ecehh macam nak basi dah ni  =P


Plan asal nak makan ikan bakar kat Serkam...since dak encem tak makan seafood, dorang tukar plan buat BBQ kat rumah je...adeh~  oke lah tu...janji makan  ^_^




contoh menantu yang baik...sampai je rumah makcik aku terus tolong sediakan bara api...hoho~  


Selain BBQ banyak gila makanan lain yang ada...memang ketat weiii perut malam tu~



carrot cupcakes dengan topping creme cheese buatan mak saya...kami sedia menerima tempahan...  hantarkan emel ke ctliyanaDMIB@gmail.com untuk tempahan  *sempat lagi promote*  ^_^




'ompok'...ni masakan orang Kampar, Indonesia...aku memang berketurunan Kampar...haha...ompok ni macam ikan masak dengan sambal...ada rasa asam² sikit...sedap!! ^_^




puding roti~





nasi lemak keras  =.=





Banana cake from Secret Recipe~




Last but not least, ayam BBQ...phewww~  ada dua perisa, spicy and original...haha...mabelesssss~  ada je dorang beli ikan and hot dog...tapi takde siapa makan ikan....banyak gila weiiii...tak larat nak melantak sampai habis...ngehhh~ *pengsan!*



Sampai sekarang macam terasa² lagi ayam BBQ tuh..adoii..ada sesiapa nak buat BBQ?? ajak aku weiiii...berbaloiiii~  ^_^


33 comments:

Rozuan Ismail said...

amboi ujang,tak menyempat nak buat bara api ye.huhu.kelakar la pulak.huhu

aDisH.sHidA said...

SEMPAT G PROMOTE ERK...HEHEHHEE..

SHIDA NAK AYAM BBQ JE..SPICY PUNYA OK

mas saari said...

perggggghhhhh...terliur!
lama dah tak buat BBQ...

mynameismy said...

eleh ujang buat2 rajin jek tuh..;D

eiela said...

wah,,tengok gambar pun aduh..,,huhu memang senak perut dibuatnya.

Latest Entri :
Senyum

Miz Novexx said...

lapar je tengok makanan tu.... tapi banyak sangat makanan boleh sendat perut, ngeheheheh

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

yana wat BBq la..nnti kitorang laki bini dtg..wokey!!

nabilah_2908 said...

seronoknya..!!

eh..kenapa nasi lemak keras..? :)

YanaMIB said...

@ nabilah_2908:: nasi dia keras..spoil btol..huhu~

cik Lea said...

wah,nampak sedap pulak..

lapoooo....

FariehanIbrahim [LBC] said...

perghh! da mcm kt kdai mkn da..
besh nyeh! grrr~ >.<"

nanakimie said...

sedapnya bbq,terliur ngk,hehe..

Lina said...

lamanya tak buat n makan bbq...ni rasa nak buat nih hehe

diana said...

ramai ke tetamunya yana..
sedapnya tengok ompok tu..
meh resepi..
guna ayam ke??ikan??

auny aizie said...

arghhhh

laparnyaaaaaaa kak !~
nyumnyummmmm

Cik Asma BLuppy said...

terliur pulak tgk [ic last tu....

serius betul muke ujang ep? haha=)

mOoN IzzaN said...

terliur tengok cupcake tu...hurm,, nak tempah tapi jauh sangat,... hehehe...tunggu datang kL lagi 2 minggu boleh tempah kut... :)

halila Ibrahim said...

best.. best... akak pun dok tgh planning ngan jiran2 nak buat super bbq...hahaha..

mLov said...

err... kak.. kalo xsilap la.. tmpat tu namenye SERKAM bkn SEKAM.. hehe.

aizamia3 said...

sedapnya menu.. mabelos mabelos..

*she's s0 e!Ra* said...

look yummy!

Isteri Encek Bard said...

wah bagus tul menantu kipas bara tu. hihihi

EZAN IDMA said...

ompok. tak penah dgr. sedp kak?

risa said...

hamboiii...ngape amik masa tengah encem2 siujang tuh..amik le masa dia poloh2...ekekeke
**korang ni lenkali ajak le akak join hehehe

risa said...

sat2 ..ngape nasi lemak keras eh?
hehehehe...banyak tanya makcik neh

zarazueyin said...

adoii..rasa lapar plk bl tgk makanan2 ni....hehe

msredcheesecake said...

Cik yana,
Lapar la....
Nasi lemak keras tu ape? Keras ke?

Ujang9897 said...

woi..bikin gua lapar..

tepek la gambar macho byk2 sikit..apa la..=)

dah la dgn kemeja bagai..=)

Finaz Jaafar said...

akak, nak cupcake tuuuu!!!

misscha said...

shedap2

Myra Jay said...

Wahhh terliur sudah cheq tengok ayam BBQ.. nak jugak..hohooo :)

cimOt said...

mak aihhhh..
laporrr perot den nengok makanan2 itu..

daydeck86 said...

lah orang ocu kampar rupanya,,, hehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015