Jun 9, 2011

Nuffnang Premier Screening | Super 8

 
Movie terbaru yang bakal menggegarkan wayang 9 June ini...eh hari ni la kan?? bahahaha~  (-_-")






Terima kasih Finaz bagi tiket awak kat kitorang *hug ketat²*  dan terima kasih Mejah bagi satu tiket hang kat adik ipar aku...apesal tah aku pun terpengaruh panggil ko Mejah..ngeee~  =P








Sebelum masuk panggung haruslah isi prot dulu...aku melantak Subway...walaupun dikecam hebat oleh dak encem..huh! Subway jauh lebih sihat dari Mc Donald tu tahu?? grrr~


oke movie ni mengisahkan beberapa orang kanak² yang dalam percubaan membuat filem mereka sendiri tetapi terpaksa menempuh berbagai rintangan...macam² telah mereka saksikan...ngeri, seram, suspen...err lebih kurang gitu lah...haha...


Scene action dalam movie ni aku bagi A++...dengan sound effect nya bagai nak gugur jantung...tangan korang akan otomatik peluk tangan orang sebelah...bahahaha~  serius! aku duk genggam tangan dak encem, adik ipar aku peluk tangan aku...mujur dia tak duduk sebelah Mejah...tettttt~  =P


Cerita ni sepatutnya dalam kategori action dan serius...tapi ada juga selit part lawak, sengal-sengal ubi...hahaha...suka dengan dialog budak² tu...comel~  (^^,)


Nah sila tengok trailer...terbaekkk ai tell yu!!






Aku bagi rating 4.5 / 5  *thumbs up steven spielberg!* 



Peringatan::  lepas habis movie jangan terus bangun ye...tunggu kejap je ada scene best lepas tu..scene apa?? eh pergi la tengok sendiri!! tak suspen la kalau bagitahu..aparaa!  ^_^



Selamat menonton Super 8!!! \(^__^)/


23 comments:

"Cik Belog Kecil" said...

scene best tu sllu dia tunjuk ape ek??

NURUL AINI NORAZMAN said...

klu aini dpt pergi mlm tadi,.mesti dpt jumpe kak yana,.sedey,.=(((

Nurul Ezra said...

haah best cite nih.. cpt nye update kat blog..nway mcm perasan yana smlm. huhu.

rara pinkmafia said...

kak yana.cane dorg leh dpt tiket2 ni?

mOoN said...

rasa cam nak tengok jugak!!!

tapi ari ni syif malam la pulakkk...nak tengok midnite mesti en.hubby x bagi... hurm,,,,

Ujang9897 said...

tggu trasformer pulak...

ir yien 9897 said...

hahhaa
kak yana itu perbincangn kita kat
FB..hehehe =_=

lalink7 said...

xtgk lg la yana..jbwood dah pulang ke tmpat aasal...huwaa..kene menuggu minggu depan la klau nak tgk..tgk trailer mmg superb laa..xsabar gedik dah nk g nie

msredcheesecake said...

cik yana,

byk nyer bintang.mana lagi best dgn pirates?

subway lagi bekasiat dr mekdi?susahla msred camni...hheee

Rahmad said...

hamzah ian pun ada gak..

Isteri Encek Bard said...

wahhhh best jumpe mejah

makdara TERdiva said...

tengah pikir nak ajak sape pi tengok wayang dgn 4 tiket tu.. :D

Pendekar Berkuda said...

Wa ada kat situ semalam...tak nampak ke?? bahahaha...

Finaz Jaafar said...

huhuhu..u r welcome kak yana..anggap jeh hadiah kahwin akk ngan ujang..mbahahah~
**pe kelasss hadiah kawen bagi tiket yang mmg free?choihhh~

p/s : hug ketat2 akk jugak..lalala

Rozuan Ismail said...

wah!tiket free kot

athirah said...

mcm best!!! alaaaaaaaa.... xdpt tket utk cte ni =(

UyaRayza said...

nie x sbr nk tgk nie hehehe

Myra Jay said...

Wahhh nak kena layan gakler citer ni ngan en suami.. :)

Dah lama kitorang tak layan movie :)

mas saari said...

baru nak tengok ni...tiket pukul 8!

Nor Suhaiza said...

waaaa...mcm best..
nk pi tgok la nnti...
:)

Miz Novexx said...

tak paham trailer filem ni, seram ada suspen pon ada...

hamzah ian said...

lain kali kita dating dua lah.. hehehe..

aizamia3 said...

nak ngorat en. suami ai lepas ni ajak dia layan movie tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015