Jun 9, 2011

Siapa Laila Faisal???

Hari tu aku ada dapat emel kategori SPAM...demmit sungguh orang yang menghantar emel SPAM kat aku...haishhh~  tah mana dia dapat emel address aku pun tak tahu...adakah dia pembaca blog aku?? itu yang kita tak tahu! hehh~ =.=





ni lah ghope emel tu...jelas tak apa yang ditulis??  siap ada attachment tu yang tak tahan! kunun-kunun minah ni betul-betul wujud lah...entah gambar siapa dia cilok pun tak tahu...adeh la~  =.=




yang paling aku musykil, kawan opis aku, Diana pun dapat emel yang sama!! dia kata selalu jugak dapat emel-emel macam ni...cuma kali ni orang tu siap letak gambar sekali...lepas Diana tunjuk emel macam ni, malam tu aku aku check inbox tengok aku pun dapat emel yang serupa..apakah???


Aku cerita kat dak encem pasal ni...dia cakap ni macam sindiket nak kenakan awek-awek tempatan lah ni...nak mencuri ke, merogol ke, dirogol ke...haishh..na'uzubillah...sebab aku sayang kawan-kawan awek aku, makanya aku siarkan emel orang psiko ni dalam blog...entah-entah ramai yang dapat emel serupa kan?? ke korang dapat emel lain tapi motif yang sama?? hurmmm~



36 comments:

liyana said...

x penah dpt pulak email mcm gini...

mcm2 taktik org skrg kan.. kena hati2 la..

mynameismy said...

my dpt byk je email2 spam dr org xdikenali ni yu..

tp kalau dpt email pelik2 macam ni terus delete. jgn dilayan.

yela takut terkena kan...

.m y z. said...

nasib baik tak penah dapat emel macam ni :)

AMMAR YASIR said...

macam2 zaman sekarang ni

qasehraihan said...

heiii..saya pun dapat!!huhuhuhu
tapi sy xdulik pun dgn emel gtu..
bkn laila tu je...ada ag nama lain..huk

d_tieah said...

Selalu gak dapat camni.. Abaikan jek.. Terus masuk SPAM.. OK..


Entry Terbaru : Day 1 : 10 Things About You

MamaEma said...

emel spam ni tak boleh percaya langsung.... dia main send kat all address..cuba tengok kat 'to' itu..adakah alamat emel kita yang betul?

YanaMIB said...

emel ni mmg diabaikan..saje kongsi cerita in case ada yg xtau =)

mmg dorg guna software je utk send emel secara random.. =)

rara pinkmafia said...

erk mcm ni pon ada.eeuuuwww takut nya.rara tak pnh dpt lak.

Ujang9897 said...

bkn rogol2 la..

saiko2..lepas tu mintak bankin duit

::p0t pEt iLa:: said...

haiyooo..ade jugak org cmni..mtk simpang malaikat 44!

msredcheesecake said...

cik yana,

bahaya tu...betul kah spammers tu cam tu?takut plak...

syafie said...

Yana sila abaikan msg mcm ni saya pun ada byk kali dapat msg mcm ni.Biasanya org mcm ni ada niat jahat.Awak nak tahu mcmana diorg dapat,kalau tak silap saya diorg guna auto responder,dlm tu ada beratus2 alamat email.kat situlah diorg dpt alamat email awak.Bila diorg dah set alamat email awk,sistem auto responder ini akan hntr msg ini berulang2 kali secara auto.Sbb tu ada sesetgh email ada set word verification utk block msg mcm ni.
Mcmana diorg boleh dpt alamat email? Nak tahu ,salah satu cara melalui software free yg selalu korang download dari internet.KOrang perasan tak setiap kali nak download benda free,diorg akan minta email atau mendaftar dahulu sbg ahli.mcm tulah caranya diorg nak buat koleksi alamat email
seluruh dunia.Sbb tu lah org yg bg sofware free lebih kaya dari org yg jual software.Sbb bila dah ada koleksi alamat email free,diorg akan buat satu lagi software iaitu auto responder dan akan memasukkan alamat email yg diorg kumpul ke dlm software tersebut dan jual.Jadi hati-hati dgn benda free kat internet mcm gameonline kat internet ingat suka2 ke diorg bg free mesti ada niat punya.

fyna said...

mcm2 sekarang nih.cume kene berati2 je..
:(

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

biaselah akk, naurah pon dah brape kali dapat.. 3 emel naurah skali die bagi.. mane die dpat ntah.. plik jgk... haishh... problems je....

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...
This comment has been removed by the author.
♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...
This comment has been removed by the author.
~nadyahoney~ said...

sy pun pernah gak dpt emaill cmni. nak berkwan la, tlg jadi organizer la aper la..cm pelik lak..tp skg mcm2 taktik org nak menipu...so HARUS jgn percaya..

Cik Puan Izan❤ said...

pernah dpt emel dr mat saleh konon nak berkenalan... pastu siap cerita dah bercerai bla bla bla...

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

itu email menipu je tu kak.. sy pun penah.. dia cakap saya menang duit berjuta. so, bila sampai kat sempadan, diorang cakap peti duit kena tahan. diorang minta bankin duit supaya leh lepas sempadan.. gila kot nak bankin duit kat dia..sakit hati je.

wanda arry said...

Yana-wanda pernah baca dlm satu blog pasal email ni gak..diowang ni menipu owng untuk dapatkan duit...

nabilah_2908 said...

macam2 hal org zmn skrg kan...

sy tk pernh dpt lak email macam ni..

tapi email menang lottery...

email kononnya nak cari pewaris tuk warisi duit juta usd...tu ada la...

ha...dapat juga email kononnya dari maybank...suh verify account number...sah2 menipu...sbb sy xde akaun Maybank...

kena hati2 selalu kan....

Isteri Encek Bard said...

IEB PON SELLAU DAPAT SPAM EMAIL NIE

NURUL AINI NORAZMAN said...

aini pon pernah dpt,.btol ke x btol ke aini buat donno je,.hik3

qemaishak said...

Yana, baca blog mazidul
http://www.mazidulakmal.com
ada cerita pasal laila ni(pengalaman mazidul menyamar dgn laila faisal), sindiket untuk tipu kita untuk keuntungan (duit) mereka.

Selalu jadi silent reader je blog yana tapi untuk kebaikan juga tinggal jejak kat sini untuk penjelasan pasal email tu.

diana said...

kesian tuan punya gambar tu..
jadi mangsa..
heheheh..
setuju la..
mungkin ni sendiket ni...
bahaya..

Rozuan Ismail said...

wan lagilah dapat email dekat SPAM poasal transfer duit kat Burkina Faso la ape lah.wan buat bodoh je.

UyaRayza said...

email die pn mcm pelik jer hehhe

zuwaidah said...

selalu dapat email yang nak transfer duit berjuta2 tu...tak pernah nak layan pun. delete je

mOoN said...

macam-macam taktik sindiket diorang ni kan...isk..isk..isk...

mas saari said...

pernah gak akak dapat email camni!
abaikan je...pentipu je diaorg ni!

qemaishak said...

Yana ni link..
Episod 1
http://mazidulmobile.blogspot.com/2011/05/expose-1.html
Episod 2
http://mazidulmobile.blogspot.com/2011/05/expose-2.html

dan banyak episod lagi(13 episod/expose) tgk arkib blog mazidul pada bulan Mei 2011..

lalink7 said...

xpenah dapat pulak..hmm..die anta kat alamat opis yg same kott..

makdara TERdiva said...

dah byk email spam macamni..kena hati2..better x yah baca kalau dpt..just delete lagi selamat

A 'n' M said...

penah dapat gak.byk kali...kdg2 terang2 email 2 ade unsur2 lucah.kdg2 dpt emel yg ala2 cmni la.bengang betul.tahape2 je...

EZAN IDMA said...

abaikan je sis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015