Oct 3, 2012

Jacket Untuk Zafirah

Punya la payah mencari jacket untuk budak bertuah Zafirah ni...
asal jumpa je mesti tak berkenan...
saiz takde lah...
kaler tak cantik lah...
design tak cool lah...
memacam!


Setiap kedai yang ada jaket untuk baby kitorang cuba pakaikan kat Zafirah...
tengok tahap kecomelan dan ketahanan jaket tu melawan cuaca sejuk kat London nanti...pfftt~


ni koleksi jaket kat F.O.S Mines...design ni je pun ada...yang saiz kecik la...


"whassap yaww!"

alahaiii  tak nampak gegurl langsung!! grrrr~


"cakkkk!!"

yang ni kat kedai Poney, Mines jugak...
promoter tu matik² ingat Zafirah ni baby boy....grrr~!
malam tu aku pakaikan Zafirah baju tido je...
dah malam kan...
tak kose nak dress-up ber-headband segala...
bila dak encem cakap Zafirah ni girl, dia boleh ingat dak encem tu memain...
bila tengok muka aku serius baru dia nak percaya...cisssss!!  -.-'
tapi kitorang tak berkenan dengan baju ni...
sebab macam ketat dan tak tahan sejuk...
more to bergaya je...
lagipun harganya agak mencekik...
paham² je lah jenama Poney kannnn...hewhew~



dah macam little blue riding hood...hahahaha~ :p

yang ni kitorang wusha F.O.S Sunway Pyramid...
lain cawangan, memang lain productnya eh kat F.O.S ni...
aku ni bukan lah penggemar pakaian F.O.S...
ni pun sebab terdesak nak mencari baju sejuk Zafirah...
lagipun kazen aku ada cakap kat F.O.S memang ada jual baju sejuk baby...
so kitorang fokus F.O.S je lerrr...ngeh³~



haaa yang ni memang feveret kitorang laki bini!
so bila dedua dah pakat berkenan dengan baju ni...apa lagi...
rembatttt sehelaiiiii!!!! *yeyy!* \(^____^)/
Zafirah nampak very the gojes like model yuu bila pakai jaket ni...
dengan hood yang macam kartun...
ehh kitorang yang geram tengok baju ni sebenarnya...wakakaka~  :p
err harga baju ni RM39.90 tak silap...
beli kat F.O.S Sunway  =)


Ada jugak yang cakap kat Sogo, Wangsa Walk pun ada jual baju sejuk baby..
tapi kitorang tak sempat dah nak meneroka segala tempat tu...
bila dah jumpa ni memang legaaaa lah sangat!
ekceli aku akan pakaikan Zafirah dengan banyak lapisan baju...
in case la jaket ni tak berapa penebat sejuk...
just prepare je baju dia banyak²...
kalau kena pakai sampai 3 lapisan, then 3 lapisan lah Zafirah akan pakai nanti...  :)




Sarung tangan Zafirah...
atas cadangan orang ramai...
kitorang terjah Daiso je...
aku pi Daiso kat Jusco Equine...
RM5 je pon seketol ni...
tak rugi pun beli... (^__^)
sarung tangan aku, 
aku recycle je balik sarung tangan ice skating...kekeke~
dak encem je belum ada sarung tangan...
boleh tahan katanya...
poorraahh!


dan akhir sekali...
bila dah puas tatap kecomelan, kegojesan anak sendiri...
papanya pulak nak cuba buktikan sesuatu kepada masyarakat luar!





haiiiiii lahh papa..........~









papa yang cuba membuktikan kecomelan Zafirah datang dari dia...aku bangkang!!! kah³  :p


okebai~! (^^,)




 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

23 comments:

Anum said...

tomei2

Zura@Iwan said...

COMEY ZAFIRAH PAKAI JAKET TU...LAWA...

SUKA SENYUM DIA....GERAM..

Cik Eka said...

memang comel jaket tu..zafirah pakai pun comel....

MAY said...

ZAFIRAH SGT COMEL..GERAM NYE...

Rina Ellisa said...

zafirah comil :D

Cik Cammy Lia said...

alahai nape lah zafirah ni comel sgt,pndi tol posing...sengih je

e k i n ♥ y u s r i said...

comelnye die

Tieah Madian said...

Wah besar dah zafirah menandakan aku dah lama tak berblogging ek.. Alolololo comel kot! Betul ke nak g london yana? Untunglahhhh..

p/s : Tengah syok layan kecomelan cerita cari baju sejuk Zafirah ada jugak yang spoil.. UJANG!!! Haish.

Nadia Havez said...

for me, kat london tu sarung tangan dan stokin jauh lebih diperlukan berbanding jaket tebal~ sila soh ujang pakai sarung tangan jangan degil muahahaha..

hazman fadzil said...

KALAU untuk ujang tu tak payah pakai sweater sangat .... nanti boleh kasi bakar lemak kat badan dia....ahahahha

Sue Saari said...

comel baju tu sesuai sgt dgn Zafirah..

selamat bercuti Ujang, Yana & Zafirah.. ;)

Ujang9897 said...

kohaja..gambar sengal di tepeknya

nabilah_2908 said...

betul la baju yg last tu mmg sesuai dgn Zafirah..comel.. ;)

CikMai said...

selamat bercutiii :D

puan.mila said...

zafirah comel dgn baju last tu..sx tgk sarung tgn zafirah tu bapak la besar, ingt sarung tgn gergasi td rupanya gmbar close up..hehehe..sowi yana :D

Mr feckry said...

peh cun gile..nanti wa nak cari untuk a'isyah la

Nurul Akmal said...

Alooo comelnyer zafirah... :)

EdoHayra said...

zafirah sgt comell..

eima said...

tak lama dah ni .... huh berdebar2

aTy _faRed~ said...

Ai pon pekenan yg puteh u beli tu..!! Cun ar zafirah..:-)

Nyamuk Terbang said...

papa pun tumpang sekaki

aizamia3 said...

gambar yang last tak menahan.. wakakaka..

K O R I E said...

hehe, 1family yg sgt bahagia ;)
sukalah tgok akak n family.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015