Sep 9, 2011

"Kau Kena Jadi Baik Baru Boleh Tegur Orang!!"

*komen dia takde kena mengena dengan entry kan?? saja cari point lain untuk bakar line..haha~*


HAHAHAAHAHAHA ada lagi anon panas bontot derrrrr!!~
eh aku publish tau komen anon anon nih..
korang boleh tengok komen anon ni kat entry "Yang Haram Jugak Sedap!!"
sanggup la pulak kan dia cari balik entry lama tuh...apesal tak komen kat entry baru je?? apadaaaa~
releks kawan², serius aku tak sentap, tak marah pun....
tak baik untuk baby kan?? hihi...
saje je post entry ni...aku ada jawapan baikkkk punya nak bagi kat anon!
err korang pun boleh la guna ayat aku ni untuk
mendiamkan orang yang taknak terima teguran ye ^__^



"sebelum MENCINTAI RASULULLAH, KHALID BIN WALID juga tergolong dalam kategori MUSUH ISLAM...."

~thanks along~


Habis kau nak cakap yang Khalid bin Walid ni pun sepatutnya tak layak lah nak jadi tokoh Islam???
sebab beliau pernah MEMBENCI Rasulullah sebelum beliau memeluk Islam!
haaaaaa kan dah tak boleh nak jawab!
tu laaaaa lain kali komen guna otak! bukan guna nafsu!!
habis kau minta advice biasanya dari siapa??






pasal gambar header aku tuh, aku dah pernah buat entry laaaa...
tu lahhh kau ni ketinggalan train...
lepas tu sebok nak kondem...padahal tak tahu cerita...
ke sebenarnya kau jeles gambar tu cantekkkkk!! kahkahkahkah *pitam!*
nah! baca sini >>  http://ctliyana86.blogspot.com/2011/05/jangan-pandang-tapi-pegang-duduk-rapat.html


Sekurang²nya aku TAK PERNAH cium mulut, berpeluk² kat tempat awam...
so aku sangat layakkkk menegur!
eh macam TERmarah lak ayat tu...muahahahaha~
tak tak...jap lagi lepas makan eskrim magnolia coklat sejuk la balik niii...kui³
okebai!~  (^^,)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

42 comments:

aimie amalina said...

hahahahaa
coooool je kak yana heeee
bagus2 utk baby kan...hehee..
x pela kak..janji akak taw akak cam mane kan?
wee
idup kak yana,,

FariehanIbrahim [LBC] said...

ahahaa.. * mukaddimah gelak dlu. kehkeh :P

bwk bersabaq noo..
small da matter je kann..hihi x)
da bce dh komen anon tu smlm..mmg xde kaitan kot ngn en3.. ~.~'

Cik Azizah said...

akak yana pandai psiko! i likee!!

ade jugak cik anon komen..dia pernah buat letewww...hahaha

:: Mrs.Eady :: said...

sape mcm cili dia yg terasa pedas....hurm...

Miss Nadya said...

dia tak baca betul2 entry kak yana lah..:)

eliyaezlinalias said...

banyakkan bersabar eh yana
fikir jek positip - dia tetap baca blog yana walaupon cbuk dok ngata mcm2
kalo dia BERANI KERANA BENAR kenapa anon??????
kennnnnnn.....abaikan jek la...
manusia kurang kaseh sayang mmg pangai camtu...

Adylia Qarissa said...

hahahaaa...tak tau nak cakap per dah yana oiiitt...

orang yang benar pasti berani kan kan kan..so kenapa nak anonymous?? hihiii..

mynameismy said...

erk ade lg ke? -.-'

deqnoor said...

ish2.. macam-macam...

CIK PARO! said...

Si anon ni menyibuk je..
die sendiri pun xberani nak tyg muke..
wat pe kan..
sbr je la sis..

Twinx said...

sabarlah kak.Allah tahu niat akak.. akak nak menegur je..:)

NMH said...

macam2..tapi selalu je dengar ustaz cakap..kita kena menegur walaupun kita rasa diri kita tak sempurna..sebab kalau sume rase diri tak betol. sape nak tegor kan? anon tu pengecut aje, kalau berani die cakap die sape..

fazrulnoor said...

alahi..mcm2 ea blogging ni

Prince Halilintar said...

macam2 fikiran org ni kan..mmg kite xboley kawal..seeloknya teguran yg baik terima lah secara baik..jgn biarkan emosi mengawal diri..=)

budak kacamata said...

sabar yer cik yana..mnsia nie byk ragam dan kerenahnyer..hidup nie mmg byk cabaran..memang kite xley puaskan ati sume pihak..kdg2 niat kiter baek, tp diisalahertikan oleh sstgh pihak..kdg2 kita cuba nk jernihkan keadaan, tp sebaliknya yg berlaku..kdg2 kite dh cube yg terbaek tuk menegur seseorg, tp xsume yg dpt menerima dgn hati yg terbuka..mmg ada sstgh pihak yg sememangnya xmenyenangi dgn kbhgiaan kita..2 lumrah alam..tapi sbnrnya benda2 cmni la yg mematangkan kita dalam menghadapi liku2 hidup..pengalaman mengajar kita 'erti kehidupan' sebenar..
sje masukkan word erti kehidupan tue..nk bagi cik yana tersenyum kembali..apepon, sy doakan cik yana sentiasa tabah menghadapi kerenah2 dr cik anon ya..

wanda arry said...

sabar jelah..nk menegur pun xleh ke??hmmm...mkn eskrem ingat sma dekat sini :)

Amoychanteks said...

panas nya entry nie :)

mas saari said...

banyak hal pulak cik anon ni, tak habis2 nak cari salah orang je!

kayrul-shah said...

bagus yana jawap macam tue..biar cik anon tue pikir sikit..main kondem jer...

d_tieah said...

Aik, tak habis lagi rupanya.. Kiranya anon tu pengunjung setia jugak ek kat blog ni.. Hahaha.. Sabor je yana.. Abaikan jelah.. Ngee :)

*Psssttttttttttttt* Anon, kalo dah tak suka tu tutup je blog yana.. Toksah baca.. Cari blog yang kena dengan batang hidung sendiri.. Hahaha..

Entry Terbaru : Topup Dan Pek Sim Baru Naik Harga

diana said...

hahahah...
tak sudah2 lagi anon ni...

baik atau tak baik orang yang menegur,
kalau yang ditegur itu baik kenapa perlu disangkal???
jangan dipandang pada penegur..
tapi pandang la pada apa yang dia tegur..

Zabid9897 said...

Daripada Abu Sa’id al-Khudri r.a. katanya, aku mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda, “Sesiapa daripada kamu semua yang melihat mungkar maka cegahlah ia dengan tangannya, sekiranya dia tidak mampu maka (cegahlah) dengan lidah, jika tidak mampu (bencilah) dengan hati, dan perkara (benci dengan hati) itu adalah selemah-lemah iman.
— Hadiths 40

Anonymous said...

kan... dah keluar penyokong-penyokong dia

kengkonon islam cara hidupku la ni....

YanaMIB said...

sebab agama kitorang memang Islam..dah tentu lah islam cara hidup kami..kalau kau bukan islam pergi lah main jauh²..

Anonymous said...

hahahaha..tergelak aku baca anon dan cik yana ni

p/s aku pun anon jugak

si cokelattte said...

xpe2 ye mama yana.. hihi..(mama ke umi ke mummy ke ibu ke takpe la ea) mybe die tak tau la tu.. mama yana da kasi tau kan.. nnti msti die tak ckp mcm org tak skola lgi.. kihkihkih...

YanaMIB said...

aku pn tergelak bc komen² anon..bwahahaha~

Rozuan Ismail said...

anon penakot.huhu.semua org boleh bg nasihat k.x kisahlah dia jahat ke baik

ieda said...

ekekekke dikkk I LOIKE .. x nak komen ape2 ..

tapi u gud lah dikkk seyes ! gud 4 ur bb inside :)

halila Ibrahim said...

Tak nak komen sangat ... tapi anon tu sengaja nak memainkan emosi Yana tu .. hati2 .. jangan cepat melatah dik ... dia sengaja nak mengapi2kan keadaan ...

FarhanahAdzlan said...

hrrmmm..biaselahh..kalau xnak ikut hukum Allah ada je yg dibalasnya..

Finaz Jaafar said...

kagum dgn sikap cool kak yana..dari kes seri inai lagi mmg kte kagum..seroiusly..chillex je kak yana ngadap semua nih..goodjob..

ermm anon,
memang patutlah ada org menegur..kamu patut berterima kasih..kalau terasa diam2 jela..yang nak kata orang tu bukan2 kenapa?
Nak tunggu ustazah tegur baru kamu boleh terima?macam tu ke?haih..kalau tak suka tak payah baca lah entry tu..kan senang =)

Finaz Jaafar said...

**silap eja..seriously

Anonymous said...

ek eleh. semua komen baik cam hipokrit giler.

nasihat untuk orang, tapi diri sendiri tetap sama.

Pastu, eh aku bukan buat yang over2, comlot bagai macam pasangan depan aku, tapi berdating jugak kan?

alaa...jawab lagi aku dah kahwin so, apa yang x boleh?

memangla ko dah kahwin. okla. aku rasa kes ko pun dah lepas. tapi dah kahwin pun ada juga batas kan

semoga anda dilimpahi pahala yang banyak sempena menasihatkan orang cam aku ni. Pas tu kat syurga jangan lupa cash in kan pahala tu ek. Bleh tgk bidadari syurga menari gelek..opsss.

Aku plak? Mungkin dah terbakar dek api neraka. Hahahaha

^^nu[dd]yra^^ said...

chill yana....best plak bacer entri nih....kali nih dd siap bacer sumer komen gtu~yg si anon ni pon....aku plak yg raser panas hati bacer....tapi mmg si anon nih x boleh blah sggh la....rajen plak dier terjah blog yana n komen banyak2 kali.....dd raser dia nak buat yana panas...tapi dia plak yang panas !!!!!!!!!!!! hahahahah....

cik anon oiiiiii....cuba ko bacer n pk tegur2an yg orang bagi....pk bukan shj ngan otak ....tapi pk jugak ngan hati....pastu dalami....kire elok la tuh ader org nak tegur....xkan lah nak duduk dalam kesesatan selama2nyer...

aissshhh~

hazman aka species1980 said...

sesungguhnya cik anon nie sure pompuan kan.... dan bukannya lelaki ... sebab kaum lelaki lebih bijak control emosi....keh3x....

msredcheesecake said...

memula baca entry ni pon pelik gak kenapa la ye si anon tu marah bebeno....hati msred mula la bersangka buruk kat anon tu....

iLa VaNiLLa said...

jeles kak yana preggy lar tuh !!! grrrr.. >.<

Anonymous said...

Zaman sekarang mmg mcmni la..
Ramai yang mengaku islam.
Tapi hakikatnya apa islam yang meraka amalkan pon mereka sendiri tak apa itu islam.

Sapa boleh terangkan "pegang tangan bukan muhrim itu hukumnya boleh pejam mata je???" tapi sbb ramai yang sokong si yana ni maka diorg pon turut terpengaruh dengan permainan si yana ni.jadi sama2 la korang share dosa kering tu ye..hukum islam tu bukan bole main2.sekiranya kena pada anak,keluarga,bf,gf, dan etc maka hukum itu bole kawtim? Jadi renung2kan lah..jangan menyokong membuta tuli kerana anda penyokong yana tetapi bukan penyokong islam yang sebenar..

Jangan cakap org itu kristian atau islam.sedangkan cik yana sendiri pon belom tau keislamanya..

Anonymous said...

hahaha.

aku x marah kalau orang nak tegur. aku sentiasa terima. tapi aku dapat rasa teguran tu kurang ikhlas.

Aku boleh rasa teguran tu macam begini, aku lebih nampak mulia dari kau, so aku kena tegur ko yang hina ni.

Reading this entry back penuh dengan kata2 sindiran yang macam meluat.

kata nak menegur. tapi penuh dengan sindiran. seperti tiz zaqyah yang memakai tudung.

aku? memanglah orang mcm aku bahasa kasar dan kurang ajar. tapi, perlukah dibalas dengan sindiran sinis yang kau lebih berilmu daripada aku????

I guess that's it. After all, you just want to jaga your face in front of your pembaca. sekian.

AIN SYAFIQA AZMI said...

hahaha RAJIN pulak cik anon ni balas2 komen kat entry akak..means rajin la die stalk blog akak..haha dah xsuke xpyh la buka, kan sng je klik pangkah kat bucu kiri atas tu..

Sue'zSuhaimi said...

Sampai macam tu sekali org tu kata ye...kesian lah dekat org tu.Abaikan jela yana,xpenting utk dilayan. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015