Sep 13, 2011

Cara Terbaik Untuk Hilangkan Dahaga~



Musim² panas ni tekak cepat sangat kering kan...
tambah pulak bila tengah pregnant lagiiiiiii kuat minum air...
aa kepada yang tak tahu, orang peknen ni memang cepat rasa dahaga..
kalau dulu sehari anggaran dalam 1-2L sekarang memang double triple aku minum air...pffftttt~


Aku ni penggemar air mineral...
kalau drinking water, air masak memang aku tak boleh telan...
rasa dia macam pelik...
air manis pun aku kurang minat...
sebab nanti mulut aku rasa tak sedap...
and aku tak suka bila tengok kencing aku kaler kuning...
kalau minum air mineral kencing jernih...huhu~  =P


dari waktu sekolah sampai sekarang aku memang suka bawak bekal air ke mana²...
kalau nak pergi shopping pun bawak bekal air mineral...takkan nak beli je ye dak??
kalau time office hour kurang² 2 botol jugak lah habis...
sebotol dalam gambar atas tu boleh isi 500ml air...phewww~
lepas tu asyik keluar masuk toilet...bahaha~  =P


korang biasa minum air apa untuk hilangkan dahaga??
bagi aku air mineral jugak lah yang terbaik...
tak kira la sejuk ke, suam ke, ikut suhu bilik ke...huhu~
janji air mineral, memang lega lah tekak aku... (^^,) 






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

31 comments:

Adylia Qarissa said...

bagus untuk kesihatan ibu dan anak :)

mas saari said...

akak suka air masak yang sejuk...kalau suam2 ni tak suka sangat! heheheeheee

AIMI SYAZWANI said...

Hehehee good2 :) Saya pun kalau minum air apa pun, penghujungnya air mineral laa yg dapat puaskan tekak :) Mak saya kata one of petua awet muda, minum air kosong sekurang2nya 8 gelas satu hari. Lebih lagi baik :) Tp jgn minum byk2 sekali gus. Nanti perut buncit pulak! Hehehee ;)

MamaEma said...

sanagt bagus kalau diamalkan

BeloG MTT said...

Sama la kita sis ! Tapiiiiiii bila dah minum belambak lambak ke toilet jela keje nyaa..hehe :D

Aku Ibu Muda said...

akak tak berapa kerap minum air

baik time mengandung atau tidak

cuma bila menyusukan anak di bulan puasa je, kena paksa diri minum air berbotol2 di waktu malam.

kalau tidak, konpem melepek sepanjang hari

kayrul-shah said...

aduh tak suka minum air mineral..kengkadang sehari satu cawan air jer minum...hehehhe

Anum said...

anum suka minum air masak je..

Cik Eka said...

eka pun suka minum air mineral tapi brand spritzer...hehe

kak,kalau nak tau bdn kita kurang air,tgok air kencing..kalo kuning tandanya kurang air

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak pun ms pregnant kuat minum air.. tak kira la air apapun. Air kosong ker, air putih ke, air kaler ker..

Finaz Jaafar said...

biasanya air putih la..tak kira la air masak ke drinking water ke air mineral ke..asalkan minum air putih supaya tak kencing kuning,,hee~

tapi kalau panas terik lagi dahaga haruslah carik coke or pepsi berais ! legaaaaa~

Lya Colours said...

minum air putih la. x kisah la air mineral ke, air masak ke, air dari filter ke. aku 1 hari minum 4-5 liter. pergi office bawak 2.5liter. mmg muka aku je terpacak kat jamban tuh. aku risau je bos aku hantar notis mintak yuran jamban.hahaha

nabilah_2908 said...

sy payah nak minum air...huhu..

kadang2 makan pun lupa nak minum air...

kawan seopis ni...dia kuat minum air macam Yana gak...katanya..tuk sesi pagi...sekurang2nya 1 liter air tuk dia...

eliyaezlinalias said...

paling sukee minum neskape-hais tapi taim pegnen bergelen2 air kosong sejuk yg ditelan
haus tau!

Rozuan Ismail said...

betol tuh,wan pon dah start sakit tekak ni.Bangi ni panas sangat

diana said...

air putih la yang akak suka..
tapi tak nak yang sejuk ais..
akak kurang suka ais..
air putih yang suam2 tu...
sangt best kalau minum time dahaga..

ubi said...

air mineral terbaik..bagus dari air minuman..

mynameismy said...

my pun suka minum air putih. yg suam2 atau yg suhu bilik. yg sejuk tak gemar sangat. manis2 jarang lah kalau teringin jek

Pearl Kaz said...

sy pun pergi jalan2 bwk air. haritu ibu siap perli, pergi jalan raya pun bwk air ke? hihihi. bwk pun sbb nk hilang rasa manis kat tekak ni je lepas raya sume rumah yg hidang air manis2.. tp tak kesah sgt air mineral ke, air tapis ke, air masak ke... boleh telan semua. kt ofis, botol 1L wajib diisi byk kali. :P

aimie amalina said...

betooooolllll
air mineral adalah yg terbaaaaikk
diet yg baekk jugakkk!

ainaamy said...

Haritu cikgu saya cakap orang kurus minum air mineral orang ++ minum air manis . haha . tapi memang air mineral yang paling best . tak selesa tekak rasa mani2 . kadang nak termuntah rasa .

~mak intan~ said...

hahaha... baby yana demanding.. air masak tak moh.. nak air mineral gak... :P

NURUL AINI NORAZMAN said...

jus oren tak leh ea,.hahaha

Cik Aish said...

tk suka minum air putih..uwaaa.

YanaMIB said...

mmg dari kecik xminat air masak/drinking water..dh biasa minum air mineral je..hehe~

eiela said...

oo saya tak kisah air mineral ke air masak ke, suam asalkan warnanya putih jernih, saya minumlah. kita sama, p mana2 mesti bawa air.

hazman aka species1980 said...

ko nie sama je ngan adik bongsu aku .....memang layan air mineral/kosong jeee... jimat la gula kat umah tue....hehehehe

Cik Azizah said...

air mineral air mujarab semua penyakit..baik utk kesihatan dan jugak awet muda..cepat kenyang dll lagi..hehe

aizamia3 said...

la ni kalau minum air dalam jumlah yang banyak confirm membuak-buak akan keluar semula.. yang pasti memang perit rasa tekak nak layan perut.. :(

siti 'aliah said...

nice blog... penulisan yg santai... x busan membacanya.... air kosong blh hilangkan dahaga sy,,,

hadyla rose said...

tips menarik :-)
blog pun cantik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015