Sep 28, 2011

Beli Jugak Cangkuk Langsir Akhirnya~


Dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaa langsir 'day curtain' kat rumah aku tu terperap tak digantung akibat kekurangan cangkuk langsir...asyik bertangguh, lupa segala....grrr~  semalam singgah jugak kedai hardware area opis aku nih...1 beg, 10 biji RM1...murah atau memang harga standard eh?? 1st time meh beli menatang ni...huhu...bagi aku sangat murah la...bukan nak pakai banyak pun...aku beli dalam 2 beg je... =)




ecece ayu sungguh awek sorang nih mencangkuk langsir...bini sape lah ni...ngahahaha~ 


Lepas dah gantung 'day curtain' tiba² TERperasan kain dia pendek...adoiiiii...
sliding door rumah aku ni memang pelik sikit...
lebih tinggi daripada biasa sebab ada tingkap tambahan kat atas sliding door tuh...
gila bughok ghope langsir yang digantung...
macam tak cukup kain jek...isk...
eh langsir² kat rumah aku ni bukan aku yang beli...
makcik aku bagi...sebab dia renovate rumah...dah tak guna langsir lama...
tu dia sedekah kat aku...hihi syukur...
ingat murah ke beli langsir?? huh!
kitorang just kena alter sikit je kat belah bawah tu
panjangkan sikit idak lerr nampak senteng semacam...
tapiiii...erm tah bila la ada masa nak alter...huuu~  (-_-")


*********************************************************************


oke jawapan bagi Wordless Wednesday tadi ialah...
aku lerr yang bawak kete...huhu~
kalau tengok logo kat stering tu
terang² dah nampak tu kereta Toyota...
celah mana driving school sediakan Toyota?? hahahahaha~
and kalau tengok pada gear terang² tunjuk ada 2 gear di situ...
kereta 4x4wd je ada 2 gear ye...hihi...
erm sebenarnya time tu aku masuk site kat Sabah....
nak tahu site macam mana boleh refer entry Sabah kat SINI << klik~   (^^,)












p/s::  semenjak dua menjak ni asyik sakit kepala je...adoiii...nak kata stress kerja tak jugak...erm~ T__T






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

21 comments:

POSH76 said...

mula kawen mmg camni..susah2 dulu senang kemudian...itulah keberkatan perkahwinan yang bahagia....mmg budget langsir tinggi!!

Cik Azizah said...

alamak tergantung memang tak comey la kak..boleh alter ke..kalau boleh ok la tu leh la panjangkan lagi..kalau xleh..naya je..hehe

ala akak beli kain langsir yg biasa tu pahtu jahit biasa je pon kak..xsusah..mesti akak pon xde masa kan..hehe

Liyana said...

tergantung plk ke, alamak x hensem la lngsir tuh, hihi xpe alter selagi blh, x pyh membazir, langsir mahal wooo

aimie amalina said...

waaaaaaa
heee
ajen nye akak niiii...

nabilah_2908 said...

masuk cangkuk dalam langsir ni agak mencabar gak...

kena kira berapa lubang...buat kira2 math sikit...baru boleh masuk dgn jayanya..hehe.. :)

ha...betul la eh tekaan sy..hehe.. :)

BeloG MTT said...

Mesti Ujang cakap gini kan ,

Derm ! Tergantung pulak..

Hehehe :)

Rozuan Ismail said...

haha.pening anak kat dalam le tuh

Finaz Jaafar said...

alamak..cacat sket tapi chillex je..anggap je stail**eh bole ke cemtu..?hahaha
takpe, nanti de rezeki lebih bole beli baru kan..

style gila 4x4 sebab ada dua gear..hihi**jakun

mOoN said...

yana,,, hujung mggu ni jemput datang ke majlis resepsi moon ea... :)

diana said...

beli mesin jahit je yana..
jahit langsir yang simple2 je..
akak dulu memula kawen pun pakai langsir sedekah je..:p
mesti pendek sebab umah akak macam yana la..
ada tingkap atas pulak..
sekarang ni akak jahit sendiri..
tak de la yang berenda2 bagai..
yang biasa2 saja..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

memulakan hidup baru.. semuanya serba baru walau recycle jer sbb kita br guna kan??

Amirah Adnan said...

jimat bajet dpt langsir sedekah :p

JMR said...

alololo rajinnye..ptot la ujang sayang sokmo..:-)

msredcheesecake said...

cepat2 alter lagsir, nanti da ada bby lagi takde masa..

Sinar Raudah said...

Baby kat dalam piyot cakap lajinnya mummy kita taw hehehe...

Mr feckry said...

aik baru nak pasang ke? kang kalau wa tunjuk wa punya langsir lu jeles kang..

Aku Ibu Muda said...

Hampir 3 thn akak pakai langsir buruk ehsan MIL. Suami akak terus 'paku' kan langsir kat bingkai kayu tingkap (nampak sgt xnak basuh2 dah). Tahun lepas baru merasa langsir baru, tu pun akak jaet bodoh2 je.

Bulan ni baru nk spent shopping kain langsir, bila kira2 dalam RM500 gak bajetnya. Seb baik x payah upah orang jaet. Kalau x, mau cecah riban2...Hampir 3 thn akak pakai langsir buruk ehsan MIL. Suami akak terus 'paku' kan langsir kat bingkai kayu tingkap (nampak sgt xnak basuh2 dah). Tahun lepas baru merasa langsir baru, tu pun akak jaet bodoh2 je.

Bulan ni baru nk spent shopping kain langsir, bila kira2 dalam RM500 gak bajetnya. Seb baik x payah upah orang jaet. Kalau x, mau cecah riban2...

wanda arry said...

ehem2..rajinnye kak yana

btw akak bawak keta manual ek??

Nyamuk Terbang said...

alamak cacat sudah itu lngsir

aizamia3 said...

mula-mula memang macam tu.. nanti dah lama oklah tu..

hazman aka species1980 said...

lepas nie boleh tolong buat langsir umah bujang la pulak....hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015