Sep 6, 2011

Sesi Memberi Duit Raya..weeeeeeeee~

sampul khas untuk kanak²... =)


Sesi bagi duit raya kitorang buat on 2nd day of raya...sebab masa 1st day raya tak sempat nak berkumpul sangat...sibuk beraya rumah sedara mara...huhu~  2nd day raya ni semua berkumpul kat rumah pakcik aku kat Teluk Intan...aaaa time ni lah sesi membuli kanak² yang dahagakan duit raya bermula!! yeahooo!! \(^___^)/





kazen² yang agak mental...bahahahaha~  kak yong selaku guru besar...sebab dia cucu sulung...juga mastermind dalam membuli kanak² yang tidak berdosa...ngeh³...Yati selaku orang kuat kak yong...menyokong segala tindak tanduk ketuanya...perghhh dasattttttttt!





Well kitorang idak lerrr buli over over sangat...light light je...macam adik aku tu kak yong suruh clearkan segala pinggan² kotor kat dapur...dah clear baru boleh bagi duit raya...sekali dia sanggup buat tanpa bantahan kaoooo!!! cehhh!! cuba kalau kat rumah suruh cuci pinggan, adaaaaaaaa je alasan...grrr~


oh yang paling penting bila salam je mesti cium tangan, cium pipi kiri kanan...kalau boleh nak suruh dorang cium sekali perot aku nih...kahkahkahkah~  tapi bila aku suruh cium perut semua buat muka blurr..nyampah!  takpelah doakan je lah baby kak Yana selamat oke?  (^^,)





yu see!! yu see!! asal amek duit raya menyembah bukan mainnnnn...salam cium tangan elok², tunduk kan kepala...wahhh senang cite semua jadi adik² paling bersopan di dunia...redha je lah bila disuruh cium cium pipi, tangan segala...eh cium ketiak pun sanggup??!! bwahahahahahaha~ (^__^)"


Ekceli total kazen yang memberi duit raya termasuk lah aku ada 4 orang gitu...sebab tak ramai tu yang kitorang seronok membuli macam²...hekhekhek~  makcik² tak kuasa kot nak buat kerja gini...hihi  =P





Lepas selesai bagi duit raya from cousins, sesi terjah makcik² dan pakcik²...hahaha~  kitorang ni pun saja la join beratur...kut kuttttttttttt la makcik² pakcik² baik hati nak bagi jugak duit raya kat mak buyong ni kannnn...ngaaaaaa~  =P





oke fine! dapat salam kosong je dari pakcik hakim majistret (motif highlight hakim majistret?? toing³)  T___T



Seronok sangat bila teringat balik saat² bagi duit raya...sampai sakit tekak aku gelak, jerit kuat²...haha...seronok tengok orang lain seronok...yang penting niat mesti ikhlas...kalau tak ikhlas memang mengalir je air mata ko bila bagi duit raya kat orang... =)


Korang macam mana?? banyak tak sedekah duit raya kat budak²??  hihi~  ^__^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

23 comments:

wanda arry said...

bgi dwet raya dekat kazen2 je..ramai gak la...dlm 30 orang..best sb tengok muka hepy diowng

liyana said...

byk gak bg, seronok tgk dorg seronok, teringat zmn kecik2 dlu seronok dpt duit raya... hehe

Aku Ibu Muda said...

duit raya akak ada lg ni tak habis...kalo nak, meh la..hehe

Lya Colours said...

adik laki aku buli budak2 dtg raya. nak duit raya kene nyanyi lagu raya la, lagu merdeka la. kesian budak2 tuh

deqnoor said...

i sorang yg bekerja dlm famili & kezen2 & anak2 sepupu yg kecik2 adalah dlm 50++org. xtermasuk budak2 yg dtg beraya.. banyak kao!! huhu..

mOoN said...

1st time beraya kat umah asben,, cuak jugak bila asben suh bagi duit raya kat kazen2 dia... x pasal semua kazen dia lagi besar dari moon... hahahahha....segan wei...

tapi diorang semua sporting... best!! lagi 2 tahun baru dapat join diorang lagi... insyaALLAH...

tahun depan raya kat sabah lak... weeeee~

^^nu[dd]yra^^ said...

amboi happening btol sesi bagi duit family yana.....;p

mas saari said...

betul tu yana..
budak2 ni pandai, bila nak duit raya sanggup buat apa saja! heheheeee

hazman aka species1980 said...

hurmmm....apsal tak de gambar ko braya ngan ujang yekk ?

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

nak duit raya?mai sini....

nabilah_2908 said...

dah dua tahun sedekah sepupu sepapat duit raya...

tuk nenek pun ada juga... :)

tapi tak la semeriah Yana...kalau buat sesi cium2 mcm ni..best gak kan..huhu.. :)

ieda said...

ekekekek lawak lah yana nie ... lucu jer akak baca diolog koo tuu dik muhahhaha

Finaz Jaafar said...

meriah gylerrr keadaan nmpknye ! hehe..
kte de la bg duit raya..tp kat adik n ank buah sorg jela..hahaha

mizzkechique said...

byk gak bg kt budak2.. seronok bila tgk diorg seronok.. siap berebut lg..

Prince Halilintar said...

amboi ketawa sakan yana ye..nanti baby tu dah lahir mesti suke ketawa mcm ibu die..hehe

err..duit raya tuk prince ade tak?hihi:p

POSH76 said...

besskan bila berkumpul sekali sekala ramai2 cam gini..happening u...untung ada cousin sebaya..leh jadi kawan

Amy Syaquena said...

terserlah keseronokkan di wajah..nampak happening sangat dear.. awak pun semakin berseri2..

aimie amalina said...

heee
kak yana!nak duet aye gakkkk
hehehehe

aizamia3 said...

duit raya pun ada lagi.. gara-gara taknak buat open house sebab tak larat.. nak duit raya.. mai datang umah..

lyndaz said...

wuuuuu..
duet raya dapat sikit je..taun depan dh nk msok 20 tahun..lagi la xde duet raya...sob33x! :')

diana said...

ekekek...
siap bersembah bagai..
duit raya punya pasal..
tu la..tak de duit raya memang tak
meriah la raya..
budak2 ni la yang buat meriah pun..
kan???

Anum said...

bestnya tgk gmbr2

Nini Hartini said...

meriahnya gambar.... alhamdulillah thn ni dyk dpt bg budak. rezeki lbhsket..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015