Sep 10, 2011

BBQ Raya

Malam tadi kami laki bini attend open house member kat area Serdang...dorang buat BBQ...ketupat rendang, lontong, lemang segala tu memang takde lah ye...open house raya versi western nih...huhu~  =P





gambar-gambar semua aku cilok dari FB abang Pejai...he's one of my photographer masa kenduri belah dak encem...hasil kerjanya kemas dan cantik...don't worry abang Pejai, entry ni takde kutuk-kutuk abang pun...pujiiiiiiiiii jek...hihihi~  v(^___^)"




Ketibaan tetamu VIP...wewiitttt~  open house start pukul 6pm...tapi dak encem kata datang je lambat-lambat...nanti tak payah la tolong sediakan bara api...huwawawawa *dasar femalas sila pasrah!* =P




chef of the day...saya tak sangka abang Pejai terer masak mihun goreng...pedas dan sedap! serius niiii...haha tekak saya kalau makanan tak pedas memang tak boleh nak masuk...yang penting cukup rasa lah!~ pfftttt~  *ayat mintak duit raya lebih sila lah faham!*  =P


Menu malam tu::

mihun goreng *sampai 2 kali abang Pejai goreng...tu maknanya sedap bangat! (^^,)*
kuey teow goreng *tuan rumah order kat siapa tah...sangat pedas...tapi sedap!*
BBQ ayam, kerang, sotong, hati dan hot dog
air gas dan teh tarik
buah-buahan




yeahhh ni lah dia pasangan tuan rumah...fiza dan sepul...dorang juga yang jadi mak andam and photographer masa kenduri belah dak encem hari tu... ^__^



Terima kasih fiza dan sepul sebab menjemput kami...memang prot kami kembung sangat malam tu...dan terima kasih juga sebab hidangkan eskrim goreng...merasa jugak la Ujang tu eksrim goreng buat pertama kalinya...huhuhu~


Nanti jemput la datang rumah kami...takde buat open house pun sebab takde bajet...tapi siapa yang nak datang memang sangat dialu-alukan...cuma roger awal lah kalau nak datang ye...kami ni mana reti duduk rumah...ada je hal nak kena buat....hehe~


okebai!~  (^^,)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

mfmeslan said...

hahahaha.... tu namanya bihun campak2.... ekekeke... anyway thanx sbb sudi memeriahkan suasana....

aimie amalina said...

waaaaaa
besnye berbarbeque
weeee
sonok la kak yana yeee
juai poyot yg dah sedia ada "isi comey"..hehehe

Mr feckry said...

gua tengok ujang dan makin tua

Rozuan Ismail said...

pemalas sangat ujang tuh datang lambat!!x leh jadikan contoh.haha

Cik Yatt said...

huwaaa...lapa bace entry ni...

pyejal said...

BBQ! itu xtvt wajib time raye!

hazman aka species1980 said...

hmmm.... bagi pulak si ujang kasi ko makan pedas2x tue....

mas saari said...

nak datang raya umah yana lah weekend minggu depan...

heheheheeee...boleh tak?

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

bestnyer bbq

fazrulnoor said...

nak dtg beraya

Lya Colours said...

ktrg kalo buat open house pon takde la jamu ketupat lemang rendang bagai tuh. sebab masa raya kan dah puas makan

this year tak sure buat bila. sebab ada je kebizian bapak aku tuh. mcm menteri. huhuhu

mynameismy said...

wahwahh sronotnyeeeee....!

asik tgk wayang free je mmg la tak lekat di rumah.. ;D

nabilah_2908 said...

terliur lak tgk mee hoon dalam kuali tu... ;)

meriahnya..!! :)

ZyraNia said...

last saturday baru pegi rumah dorang nih ukur utk baju kawen.hehe. :D

Cik Azizah said...

wah meriahnya..cantik pulak baju pasangan tuan rumah tu..akak yana buat la sepasang..mesti cantik sgt!