Sep 5, 2011

Pasrah Makan Sorang²...sobsob~

Hari ni officemate aku yang malay cuti...
biasa kalau pergi lunch ke hape memang kitorang selalu jalan berdua je...
tak campur pun dengan staff cina....
sebab dorang pergi makan kat restoren cina laaaa...adeh~


Tadi memang rasa sangat malas nak turun bawah pergi beli lunch...
try call McDonald's delivery...hampa~
rasanya ada la 18 kali aku dial semuanya engaged!! grrrr~
korang ni tak habis cuti raya lagi ke weiiii! cis!


so TERpaksa lah ku gagahkan kaki turun tangga dari tingkat tiga,
jalan kaki dalam 5 meter kut ke restoren melayu
*satu²nya restoren melayu kat area opis aku*
terletak di belakang opis aku nih....nasib baik bukak...
kalau tutup mau aku duduk tepi kaki lima mintak sedekah...eh!  =P






nah! ni lah menu lunch aku hari ni...
ikan goreng sambal, kupang sambal, kuah singgang and sambal belacan...
dak encem tengok ni kompem kena bebel...
dia bukan bagi aku makan pedas² nih...hihi~
ai dah cuci perut ai dengan air mineral banyak²....
nak masuk dua botol dah ni cuci perut dengan air mineral...
nak dekat balik kerja kang mesti masuk 3 botol minum air mineral...   =)


korang lunch apa hari ni??
soalan tu BUKAN untuk yang masih bercuti...
aku jeles tahu??!! grrr~  >_<






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

25 comments:

Cik Eka said...

samalah kita..sensorang..wuwuwuwu

kupang sambal??? oh sedpanya..teringin nak makan kupang

Cik Muda Sae said...

nasik goeng jew..tu pon pagi tadi punye... makcik kantin cuti raya lagik....grrrrrr >__<

Miss Nadya said...

sedapnyer...nad mamam megi jer..:)

halila Ibrahim said...

tu la ingat ka ... ramai yg bekerja hari ni sebab sekolah dh buka .. tengok2 masih ada lg yg bercuti ...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

relaks ar... makan je la sorang2.. takut kena usha ke.. hahaha

liyana said...

hr ni lunch nasi goreng dgn ayam goreng, hee

lek la yana makan sorg2, kita hari2 kot lunch sorg2 kt depan pc ni sambil hadap fb, mak ok jew, kekeke

Aku Ibu Muda said...

ahkak lg sempoi...selamba je makan kt restoran tu sensorang lunch tadi taw...lg hebat kan..kih kih kih

*tp ni kes opismate dh start posa 6 :)

diana said...

betul ke kalau masa mengandung suka makan pedas nanti dapat anak garang..
kepala angin???
heheheh

nabilah_2908 said...

huhu....sedap nya...kalau takde pedas..tak lengkap kan..huhu :)

hari ni makan pau ayam..2 ketul..tgk lauk takde yg menarik.. :)

nabilah_2908 said...

rumah nenek saya kat Klebang Besar...area Melaka Tengah... :)

POSH76 said...

last week mmg banyak kedai tak bukak tapi this week dah ada yang bukak...dasat kan kalau melayu raya hehe

lyndaz said...

cuti2 pon makan ikan kembung salut kunyit bergoreng je kak yana... :(
hahaha

ZyraNia said...

takde geng jugak hari ni, yg datang pun puase. kene menapak pegi cafe opis org selang 2 bijik opis orang. smpai2 gerai tak banyak bukak. dengan yg beraturnye. last2, tapau bubur nasik. mcm org sakit. huhu.



new entry :)

http://miszbam2nia.blogspot.com/2011/09/info-untuk-orang-in-love-kriteria-orang.html

aimie amalina said...

hehehee
nasi+ikan goreng+sawi gorg+sambal mempelam =]

kayrul-shah said...

kita lunch menu pagi tadi jer bekal dari rumah...semua kedai makan tutup lagi la plak...

mas saari said...

siannya dia makan sorang2!
akak cuti lagi...heheheheeee

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhu ciannyer mkn sorg2.. moon pon sorg2 gak lunch tadi.. tapi.. bawa bekal jerk.. ngeee :D

♥ Frau Reen ♥ said...

akk comel..lame xtgk akk kt cni:)

aizamia3 said...

kat office ai ni ramai dah masuk keje tapi ramai pulak yang puasa 6..

ai lunch makan kefci seketul (beli snack plate), pastu belasah makan nasi lauk ikan masin + sambal terung.. makan tak hengat.. pastu ngantuk.. hikhikhik..

mOoN said...

nak makan lemang lagi... ayam sambal ibu masak memang sedap... terbaek!!!

hujung minggu ni nak makan rendang mama lak... :) rindunya....

msredcheesecake said...

opis msred pon ramai cuti g...jeles je....lunch kepsi...hhee

ieda said...

ekekek semua in mood raya dik .. akak pose punn dah mcm x nak gi kerja sbb x sabar nak raya pose 6 pulak .. :)

makan sikit2 sambal x per .. kalau jaga sgt takut yana x cukup zat utk tumbesaran janin .. tu kena tahu jugak ;)

Lya Colours said...

aku tapau kopok lekor singget makan diam2 dalam opis. huhu

mynameismy said...

agagagaga alolo ciannyeee...

My baru masuk kerja harini...;D

hazman aka species1980 said...

makan pedas boleh je kot... tapi kena kontrol je laa...jangan pulak ko slamber kunyah cili padi pulak kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015