Sep 30, 2011

Tazkirah Hari Ini (Part 21)





4 Perkara yang merosakkan hati manusia ::

1.Berbahas dengan ORANG-ORANG JAHIL

2.Melakukan banyak dosa

3.Banyak bergaul dengan wanita yang bukan Mahram

4.Banyak duduk bersama orang-orang yang mati. Baginda S.A.W. ditanya, "Siapakah yang dimaksudkan dengan orang yang mati?" Jawab Baginda S.A.W. "Setiap orang kaya yang menjadi sombong kerana hartanya".

sumber::  http://zabid9897.blogspot.com/2011/01/4-perkara-buat-hati-kita-busuk-atau.html










p/s::  pergi klinik kesihatan lagi pagi ni...doktor suruh datang untuk scan nak confirm kan tarikh deliver...then pergi buat appointment cardio kat sepital Serdang...harap semuanya berjalan lancar...gigih bangun awal pagi takmo tunggu lama macam hari tu...huhu~






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Adylia Qarissa said...

kalau tak salah, yana pernah post kata kata yang sama sebelum nie....

apa pon, tens for sharing :D

Lya Colours said...

nice sharing =)

nabilah_2908 said...

moga Allah permudahkan segala urusan Yana... ;)

POSH76 said...

Info yang baik...amin

Rozuan Ismail said...

jadi,jangan lah jadi seorang yang kedekut.harta yang diberi perlu dikongsi bersama

Cik Asma BLuppy said...

semoga kita dijauhi perkara yang merosakkan hati...

YanaMIB said...

entry ni tak pernah publish lagi lah sayang...kalau pernah baca tu mesti kat komen..bukan dalam entry =)

zuwaidah said...

semoga dipermudahkan urusan sepanjang masa mengandung dan juga waktu bersalin nanti. moga dirahmati ALLAH.

Finaz Jaafar said...

okay saya akan kurangkan pergaulan dengan lelaki..tapi ramai kawan lelaki..alamakkkk~

Nyamuk Terbang said...

thnx for share :)

Cik Azizah said...

harap2 jijah tak tergolong la dalam hati yg rosak ni.. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015