Jun 2, 2011

Tolong Jangan Cari Pasal Dengan Asben Saya!!

ecece tajuk panas line...lempang pelisss~ =P


Semalam kan hari "Wordless Wednesday"
tapi telah bertukar kepada "WordFULL Wednesday" bahaha~
banyak sungguh gosip² liar antara belog...err gosip ke?? kehkehkeh...
macam isu orang tak bayar hutang lah, awek yang bangga takde dara lah...
astaghfirullahalazimmmm~  =.=


Kita blogging ni nak enjoy², happy-happy...
tak best la ada isu² kontroversi ni...kan??
siapa tak setuju sila terjun sungai Kelang sekarang! wawawawawa~  =P





Asben saya seorang yang gentle
*ecehh gentle lah sangat nak angkat bini pun tak larat...wahahahaha~ tetttt~*
beliau sangat TIDAK suka dengan kontroversi yang membabitkan talian persahabatan....
tapi ai rasa baru lah artis bila ada kontroversi...
tak gitu?? hahaha~  *wakluuu~*   v(^___^)"






Biasanya kalau bergaduh dalam dunia maya ni tak kemana ye adik-adik...
asyik ulang-ulang entry marah-marah, ayat marah²...
lepas tu semua sakit hati...no solution...
eh ingat ni zaman sekolah rendah ke 
bila kita marah dengan kawan kita terus keluar ayat, 
"taknak kawan!!"  hahahaha * gelak guling² ai mendengarnya  =P*







Kalau ada salah faham dengan penulisan orang lain
tak perlu lah buat entry maki hamun...
oh sungguh kurang kemanisanmu....
kita kan bangsa melayu yang penuh dengan budi bahasa *ecece*
roger je lah orang yang berkenaan secara private...
maksudnya hantar private mesej ke, call ke...
haaaa itu lah yang dak encem lakukan...
CALL je terus!! miahahahaha~






Bukan niat nak bergaduh...kata dah besar kan...
boleh je selesaikan masalah dan segala salah faham secara professional dan rasional...
tak perlu emo-emo main parang² segala...kui kui kui~
asben saya menghubungi rakannya itu hanya untuk
memberi penjelasan dan MEMINTA penjelasan...
bila masing-masing dah faham, takkan ada lagi isu kontorversi...
betul tak adik²???  ^_^







ye begitulah aksi-aksi dak encem ketika bergayut dan membebel dengan "rakan" nya itu...
eh baru ai ingat, u tak rasa dahaga ke borak lama-lama dengan "kawan" u tu?? ngeee~
lama kut dia membebel...tah hape dia bebelkan pun tak tahu...
tak kose ai nak dengar...tolong amek gambar je...hikhikhik  =)



Pesan saya kepada pembaca² blog, bila ada isu-isu kontroversi macam ni,
pelisss lah BACA ENTRY SAMPAI HABIS!!
kalau dah baca habis tapi still d.u.n.g.u tak faham apa yang orang tu cuba sampaikan,
eh tak payah la susah² nak komen...terus je klik butang pangkah kat atas tu ye...
sebab apa?? komen² yang takde kena mengena dengan entry akan
membuatkan penulis merasa sungguh annoying...
dah la orang tu menaip dalam keadaan marah, tiba² baca pulak ayat annoying...
bertambah² la larva dalam kepala si penulis tahu??


oh lagi satu...kami tidak suka dengan BLOGGER LALANG...
maksudnya blogger yang pengecut dan tiada pendirian...
kat sini kutuk orang tu...kat orang tu kutuk orang ni...
tapi kat blog orang ni dipuji bagai pijak semut tak mati...
bluwekkk! keji tahu perangai begitu  =__=


Selamat menjadi blogger dan insan yang bertanggungjawab!
syabas ye PB berjaya turunkan ego dengan menulis entry TANPA
menggunakan bahasa kesat yang cuma melambang kan betapa rendah nya IQ anda...
walaupun entry itu penuh rasa marah dan dendam ke hape...
janji bahasanya elok...
peace and out!  v(^^,)









P palang S:: cerita ni habis di sini...tak perlu ungkit² ye..orang berkenaan telah pun laksanakan tanggungjawabnya...sekian! ^_^


43 comments:

Belog MTT said...

Kerot kerot herot berot muka Incik Asben nya .. Huhu

Setuju 1357ratos peratos dengan entri ni...Ingatkan realiti jer complicated tapi alam maya pon ada jugak yang complicated knknkn? Isyh3x :D

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

uish..ape kes ni??heheh..

kt jd blogger biarlah dlm suasana yg tenangkan akk??

xelok ribut2 nie.. =)

PinKy MoMMa said...

kite blogging just nak fun fun..
tapi ada je pihak nak marah lar..nak kutuk lar..bila la nak aman..

Isteri Encek Bard said...
This comment has been removed by the author.
Isteri Encek Bard said...

mencik orang yang bersifat lalang nie.. adeh tengok muker ujang serius giler

Amirah Adnan said...

erk..cam kes serius je kak

Izamir Ridzwan said...

huhuhu time ni ujang call PB kan,.. muahahha bgus2. setel elok2..

Lizzie Yasmin said...

kalau nk marah tak payah nak sampai satu dunia tahu.. Alam maya nie luas... Mintak penjelasan selesai cara org besar bukan stock budak baru nk up.

risa said...

tetiba akak fenin..adehhh
kenalah give and take eh
entah le...takut suda ngan dunia maya neh

mynameismy said...

haiyoooo.. mcm2 hal

my xcmpur... takuttttttttt

msredcheesecake said...

CIK YANA,
PERKARA PALING MALAS MSRED NAK BUAT ADALAH MARAH ORANG.BUAT PENAT BADAN, BUAT SAKIT OTAK, BUAT NAIK KEDUT KAT MUKA....

KITA NI KAWAN2 TAMAU GADUH2 KAN?KALAU NAK SETEL ADA CARA YANG MULIA...

liyana said...

yeah setuju! ahaks

ir yien 9897 said...

hahaha.. busuk nyer muka angah biler mengamuk... hahahaha

Ujang9897 said...

- yang nk komen baca entri ni kasi abis ok...


- jgn igt aku ni suka melalak tapi takda sebab..=)


- PB pun dah buang ayat anjing..dan dia janji akan settle kan..

Aku Ibu Muda said...

macam2 isu panas minggu ni ye :)

AMMAR YASIR said...

Macam2 hal lah..blogger blogger.... Jem jem.... harap benda ni settle cepat. xmo gaduh2 mcm budak2

d_tieah said...

Tu diaaaaaaaaaaaaa.. Aku perasan Ujang pegang hp lain2.. Memang letih kot bergayut lama sangat.. Hahaha.. Asal ek? Ce citer ce citer.. Eh eh,, tapi memang betul lah,, orang ni suka tengok tittle jek.. Pastu tak klik untuk baca.. Apekah??? Tak kan nak tulis tajuk panjang panjang kot untuk selarikan dengan isi.. Adoi.. Takde klas kan.. Kalo tak suka dengan title dan isi tu just [X] pangkah senang.. Tak perlu nak maki hamun kan??? Orang lain ramai lagi nak baca.. Huhuhu.. Betul tak yana???

Entry Terbaru : Filem Mael Lambung Bakal Box Office

Cik Puan Izan❤ said...

macam2 aksi ada... apapun akak taknak terlibat dgn sesiapa...peace..

MamaEma said...

agak menakutkan juga bila terbaca entri sebegitu rupa....

bikin serius betul ujang tu.....nasib baik yana duk jauh2..kot2 tersasar tendangan ke...hehehehe

BRO_MONDAY said...

miss yana MIB : yes!!! ai baca sampai abes entry ni...bangga ai dapat baca nasihat berguna ni, ai kan adek² je...koh koh koh TERBAIK,..harap sume dapat kesedaran sivik...apa pun respek lah kat seseorang baru oram akan respek kite...

p/s : nape sesetengah blogger tu suka cakap "pis yawwww..." adehhh...layan je...('',)

rara pinkmafia said...

kak yana.sape yg lalang tu?knp ramai yg buat entry pasal ni.sape sbnrnya???rara tak paham lah,mula pasal hutang,ni pasal lalang.aduh.fenin.

mas saari said...

betul tu...kita jgn cpt melatah dengan perkara sebegini!

Liza @ Adzriel AB said...

masing2 dah dewasa. kena duduk sambil berfikir panjang2. menulis dlm keadaan marah memang merosakkan. moga semuanya jernih kembali.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

fuhhh...

takut tgk muka ujang kerut-kerut

Rozuan Ismail said...

motif semua gambar dia.down kejap.haha

aizamia3 said...

betul, kalau rasa tak puas hati cakap depan2, kalau malu call cakap apa yang tak puas kat hati tu.. tak kemana pun kita, pusing2 jumpa balik..

c-tea said...

baguslah semua nya akan okey kot

Anati Soki said...

tuuudiaaa.. scarynya muka encik ujang time tgh bebel.muahahahahaha

org laki bila dah smpai tahap explode mmg begitu. tp anat stuju gak.. blogger lalang ni. jenis talam dua muka nih.. anati soki super tak suka.

adalah penting untung membaca sesuatu entry dan memahami masej disebalik entry yg ingin disampaikan. jgn main serkap jarang serbu org tak tentupasal. btol tak?>
hehehe
peringatan untuk smua blogger.kadang2 mnda cmni.. boleh menjauhkanjurang antara blogger. heheheheheh

yayang said...

memang terbaek entry nie~
kite nk tegur org pun,blom tntu kn kite sempurna...sng cter,dgr,pham n lihat saje.....ade ilmu bru cakap..hehehhehe~=).

Dayana AZ said...

Aah ek kak yana, smlm wordless wednesday tu xjdik. Mmg gossip abes! , yg sal bdk tu plak entry die dah lama.. Tetbe thun ni bln ni plak kcoh, plek2 je.. Hmm..

bersama kak Es said...

dah setel...alhamdulillah.

moga ceria kembali semuanya. Penat la baca semua penuh emosi. huhu

diana said...

ok..
akak sebenarnya tak paham entry ni pasal apa..
pasal suami ke pasal PB...??

heheheh...

YanaMIB said...

@diana:: psl dua2 kak..ujang dgn PB tu berkwn..=)

qasehraihan said...

huhuhu..ujang gtau smlm dia kol PB..
eh WTF tu apa???
sbb kat entry PB pun ada dia ckp ada yg guna WTF tu..apa ek??
sape yg guna..huhuhu..jakun kah??

EZAN IDMA said...

betol. kite bllogging ni suke2 dah le. tayah nak tacing sangt. hee

Liza @ Adzriel AB said...

... mmm agak rendah IQnya & agak putarbelit.

Iela Fazielah said...

akak pun setuju...

fyna said...

huhu...emo je muke ujang..
;)

Qaseh dalia adelia said...

setuju..hahah kang dah kena sound direct .. setakat tulis22 dalam dunia maya .. wat pe .. cewah papepun setuju sgt .. xyah kisah lah org yang dah buta hati..sah2 wat silap tapi ego tak mo ngaku ..siap manipulasi lagi..ceh !

Ct Arina said...

haa.. dah setel.. syukur ^_^

Eika Arysha said...

btul tu...eika pon xsuka blogger yang suka ckp belakang..klu xsuka lebih baik selesai secara bersemuka.

aDisH.sHidA said...

oooh entry ini ek shida baru je baca nie...seyes neyr muka ujang tu....

Sue'zSuhaimi said...

Dulu saya pernah ada kes mcm ni.Entry tu saya kongsikan untuk semua tak ada kene mgene utk ssiapa tapi ada org terasa then masa tu mcm2 la dia kata saya + hina sy.But now da tutup akaun blog lama and buka yang baru + block dia.Abis cerita.Tak kuasa la nak layan org yg macam ni..kan yana :)