Dec 31, 2011

Entry Penutup 2011~

Hari ni last day kita di tahun 2011...
macam tahun lepas aku ada buat entry penutup 2010 <klik>
tu yang best nya blogging ni...
boleh summarize balik kenangan sepanjang tahun...
pahit ke, manis ke, kelat ke, tawar ke..
macam² perasa ada   =)
jum tengok apa kenangan sepanjang 2011 di Life 101...yeyy!



Kenangan Manis::


1)

Tanggal 29 Aprill 2011,
aku dan dak encem selamat diijabkabulkan...yeyyy!!
boleh baca kisah pernikahanku di entry SINI~
bila tengok balik gambar² kahwin baru perasan aku ni
selim gila rupanya...wewiiitttttt~
sekarang dah memboyot...banyak baju dah ketat! grrr~
azam aku lepas bersalin nak pantang kaw kaw...
rasa rugi pulak tempah baju nikah mahal²...
dengan cutting ikut betul² saiz badan aku...
orang lain mana muat pakai saiz aku...hahaha~
so kena paksa jugak diri ni berpantang betul²...
memang nak pakai lagi baju nikah ni....
sayangggggg sangat kalau tak boleh pakai dah  T__T
gambate~!!




2)

Beli peti ais guna duit Nuffnang...
gabungan income blog Life 101 dan Erti Kehidupan...wow!~
kira kenangan manis la niii...
ingat senang ke nak kumpul duit dari blogging..
lepas tu guna untuk beli peti ais?? kau ado?? haha~ 
boleh baca kisah penuh di entry 'Peti Ais Raya'~




3)

aku terkena 'buatan orang'...kehkehkeh~
walaupun lambat sedar diri ni membunting,
tapi syukur sebab semuanya selamat dan terpelihara...
sekarang tinggal lagi 2 bulan (kurang lebih) sebelum bersalin...
errr nervous jugak laaaaaa~  (-__-")




4)

Berpindah ke rumah sendiri~! yeyy!
bukan lah lepas kahwin terus pindah rumah....
lepas raya puasa hari tu baru pindah rumah...
lepas kahwin kitorang duduk rumah mak aku....
dalam 5 bulan jugak la duduk rumah mak...
macam² komen kawan² yang aku dapat...
"tak best la duk rumah mak lepas kahwin..."
"tak berdikari kalau duk dengan mak..."
"takde privacy la duk dengan mak lepas kahwin..."
bla..bla..bla...
annoying jugak nak melayan...haha~
berkat kesabaran, urusan kami dipermudahkan...
berjaya jugak pindah rumah sendiri...
beli rumah dah lama...tahun 2010 lagi dah beli...
sebelum kahwin...
banyak gila proses nak beli rumah rupanya...
lagipun takde masa nak mengemas...
lepas kahwin kami kemas rumah sendiri²...
kudrat laki bini je tau kemas rumah....
sampai tak sedar ada 'rezeki' lain mendatang...haha~
tak dinafikan, memang seronok duduk di rumah sendiri...
boleh buat apa je yang kita suka...
'Rumahku Syurgaku'   (^^,)





Kenangan Tak Best::

* tahun ni tak banyak pun pengalaman kelat...jenuh jugak cari entry mana yang tak best tu...hihi..so ni kira yang paling TOP lah... =)



1)

kereta kesayangan dak encem bergesel dengan van...
masa ni belum kahwin lagi...
tapi dah nak kahwin...
tinggal lagi sebulan gitu sebelum majlis kahwin...
darah manis kata orang tua²...
sebab tu DILARANG keluar/jumpa selalu masa tunang...iskisk~
cerita penuh boleh baca SINI~
sampai sekarang belum tepek cat baru kat kereta tu...
bajet nan ado~  =.=





2)

Life 101 diserang haters!! erk! O__o'
dalam entry "Yang Haram Jugak Sedap!
yang mendapat sambutan menggalakkan dari pembaca..
err menggalakkan ke?? huahuahua *konfiden kena tinggi*   =P
dan beberapa entry yang seangkatan juga dikecam hebat oleh haters²...
tapi...errr ada haku kesah?!

‎"Asyik post pasal nikah, dikatanya gatal, muda lagi, perjalanan masih jauh.. Bila post pasal tutup aurat, dikatanya macamlah tak pernah buka aurat dulu.. Bila post pasal kematian, dikatanya macamlah amalan cukup dah nak ingat-ingatkan orang lain.."

p/s: Apa jua tindak balas manusia, kita tak dapat nak halang, walaupun kadang-kadang pendapat mereka terserlah 'KELAUT', kerana mereka berhak berkata apa saja, namun yang lebih mengetahui dakwah kita, hanya Allah Azzawajalla..  (sumber)





wokeh..tu je lah cerita paling tip top sepanjang 2011...
senyum je bila baca balik entry² lama...
kenangan tuuuuuu~  (^^,)
semoga tahun yang mendatang akan lebih baik dari tahun sebelumnya..
korang ada bercuti ke mana² ke new year ni??
aku attend kenduri kahwin kawan² je...makan free...muahaha~
jumpa lagi tahun depan ye  (esok la tuh)  =P
Assalamualaikum~






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

18 comments:

!! YaNa YassiN !! said...

entri menarik,.. bila tuan tanah happy,yg membaca pun happy jugak.

J.M.R said...

janji ko ngan ujang dah le yana..haters tu tolak dlm longkang luh..

MISS BRUTAL said...

apsal aku pulak yang tersegih-sengih baca entri si yana ni..

Harap-harap tahun depan lagi banyak kenangan manis... ^^

nabilah_2908 said...

banyak kenangan manis tuk Yana tahun ni kan..?

and tahun depan pasti lebih manis.. :)

Selamat Tahun Baru Yana..!! :)

laskar pelangi said...

kak yana~ tak yah amek port la pasal haters tu..dia dengki jerk tu;)

Cik Azizah said...

wedding kak yana dalam masa yg sama pregnant,ada rumahh,kelengkapan rumah! bertripple2 la kenangan manis kak yana! tahniah! azam lama dah tertunai kan kak :)

Rozuan Ismail said...

kah2 kah2.. seronok tol wat entri mzcam ni.nak wat gak la

farah izwani said...

selamat menempuh tahun baru 2012 kakak. :)

pena rozie said...

Selamat Tahun Baru....

Miss Nadya said...

selamat tahun baru akak..macam2 dugaan kan kak..:)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

itulah untungnya ada blog ni kan boleh recap balik semua kenangan sepanjang tahun.. btw happy new yearrrr Yana.. Tahun ni beruda tahun dpn dah bertige heehe

ieda said...

menarik kenangan yana ..
akak doakan kedatangan tahgun baru nie memberikan sejuta kenangan manis pula buat yana .. insyaallah dikk
semoga kita semua mendapat keberkatan dan keredhaan allah utk tahun baru ini .. aminnnnnn

iszieylyanziy said...

wah,,banyak kenangan manis eh,,moga tahun depan bertambah2 lagi kenangan manis ye :)

Niza Romli said...

entry best di penghujung tahun :)

"slmt thn baru - 2012"

Mila Ahmad said...

suka tgk gambar akak nikah. macam baru je sekarang dah de baby pulak!heee

ZYASH said...

Selamat Tahun baru 2012 yer, A very happy new year.. 2011 Lots of sweet memory, let's create new experience in 2012..

mas saari said...

kenangan semua tu kan, walaupun pahit atau manis! tahun depan cerita pasal baby pulak...heheheee

aizamia3 said...

Dalam pahit ada manisnya.. ;)
syukur padaNYA kerana masih diberi peluang untuk meneruskan kehidupan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015