Dec 20, 2011

Mula Mencatit Pergerakan Baby..yeyy! ^__^



Minggu ni dah masuk 30 weeks of pregnancy...
semalam pergi check up kat KK bangi,
nurse dah suruh check pergerakan baby selama 12 jam sehari...
make sure dalam tempoh 12 jam tu baby bergerak cukup 10 kali...
well dalam buku ni dia letak 10 kotak je untuk tick...
hakikatnya baby akan bergerak lebih dari 10 kali...hehe~
tapi kalau baby bergerak kurang dari 10 kali
kena cepat² pergi hospital ye..
takut ada masalah pada baby   =)


So setiap hari aku akan mula mencatit...
dari pukul 9am - 9pm...
tak kisah pun pukul berapa nak mula...
janji cukup 12 jam...
sila jadi aktif macam selalu ye nakk!!
jangan buat mama risau...  =)


Semalam juga baru aku tahu,
bila pregnancy dah lebih 27 minggu,
kena buat check up 2 minggu sekali...
bukan sebulan sekali macam biasa...adehh~
tapi aku dah buat appointment dengan hospital Putrajaya (FPP)...
so lepas ni sambung check up kat sana je...
aaa yang tu aku story dengan lebih detail
lepas dah buat check up 4/1/2012 nanti ye...
rasanya ramai tak tahu pasal FPP kat sepital Putrajaya tu  =)


oke tu je nak cerita...
semalam aku cuti...tu tak update blog...
hari ni tangan macam lemau je nak menaip..haha~
oke bai~!  (^^,)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

20 comments:

Lya Colours said...

elok2 ye baby. weeeeeeeee~~

Mr feckry said...

wa, lu dah 30 minggu, nono wa baru 6 minggu..

Liyana said...

waa... yana..kejap je dah 30 weeks ek..

POSH76 said...

suka baca .....sekejap jer masa berlalu...tau2 dah nak beranak..

nurkaloi said...

wahhh syok men tick tick
kaloi lakk ase tak sbr nk tggu ank yana heheh

Anum said...

bestnya menjadi seorang ibu
jaga diri ya

mas saari said...

akak selalu lupa nak catit bila buat ni, selalu kena marah ngan nurse...heheeeee

mynameismy said...

enjoy the moment yana!:)

Myra Jay said...

Catit jangan tak catit.

Bila termiss tu pandai-pandai le nipu :)

Petua dari rakan opis ;)

diana said...

nanti seminggu sekali pulak tau..
sekejap je yana masa berlalu...
akak pulak yang tak sabar2 nak tengok baby yana ni..

ciksuen said...

kite pon baru tau je pasal kene cek up 2 weeks sekali after 27 months tu..kite pon still dok pegi sebulan sekali je..

Hassan said...

salam sejahtera ..
Blog yg menarik

NUR AMINA said...

Akak dulu tak sempat nak catit...takut misi marah mulalah catit tipu2 punya...hehe, asal baby gerak...

nabilah_2908 said...

uish...dah tak lama lagi dah nak deliver...huhu...

moga baby Yana sihat2 je hendaknya.. :)

pinky said...

wah dah 30weeks...lg brp minggu ya??

PUAN SUE said...

samelah kitewwww..dh tanda dah

Hazman said...

boleh photostat gak untuk pergerakan si suami....keh3x....

zuwaidah said...

yana, dah dekat ye. selalu bila dah masuk 8 ke 9 bulan, visit setiap minggu...jenoh nak berulang tengok muka doktor

Huda said...

akak dulu tak penah tick pun..hehe, nurse cuma tanya, baby gerak baper kali, jawab jelah lebih 10 kali..tapi memang kena kira okeh..

eyjalukman said...

kak yana , hati2 taw bila berjalan . jln slow2 je . jaga baby :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015