Dec 6, 2011

28 Weeks Sudaaaa!! Syukur Ya Allah~!


Scan kali ni tak nampak full body...
kalau nak tengok full body baby masa 5 bulan hari tu lah <klik>
sekarang dah masuk 7 bulan, baby dah besarrrrr!!
gambar atas ni mungkin dari kepala sampai bahu baby je kot..
adehh blur lah pulak kan...
aku pun tak tahu mana satu kepala, mana leher..haha~  =.=


Sepatutnya scan kali ni nak tengok jantina...
tapi tak jelas pulak...
bukan sebab anak aku kepit ke hape...
memang tak jelas celah kangkang dia tu birdie ke, karipap ke..huahuahua~
dak encem cakap tunggu je baby keluar baru tengok...
baru nak ajak pi scan 3D ke 4D..sobsob~  *pasrah*





Mengikut penjelasan doktor, anak aku normal semuanya...
kedudukan kepala pun berada di bawah...
maksudnya tak lama lagi lah tu nak keluar..wewewewewe~  ^__^
kedudukan uri juga normal...iaitu belah atas ye..
ada 2 orang kawan aku uri dia kat belah bawah...
and aku tanya doktor apa faktor uri tu kat bawah...
ada kena mengena dengan buat kerja berat ke??
then doc cakap tu memang kedudukan dia...
takde kena mengena dengan kerja berat...
hehh jawapan doktor ni tak berapa lengkap lah...
aku nak tahu macam mana boleh jadi uri kat bawah..adeyy~  (-_-)


Daripada scan juga doktor jelaskan, anak aku single..
maksudnya BUKAN kembar lah ye..hihi~
berat baby pun dah cecah 1.4 kg...ffuhhh~
no wonder aku semakin mengah naik tangga..
berjalan pun dah macam ala-ala penguin..grrr~
tarikh dijangka lahir mungkin awal...17/2/2012
sebelum ni tarikh due 22/2/2012..wow!


Bila baby dah semakin besar, segala pergerakan dia jadi sangat kuat..
kalau dia menendang ke, menumbuk ke,
mesti berlanggar dengan pundi kencing...
setiap jam asek rasa nak terkencing je..haha~
lepas tu perut semakin bergelora...
aku suka tengok perut aku time baby gerak² *wink wink*


cepat lah balik dak encem cayang...
baby pun windu kat abah dia...
dah lama baby tak dengar sore abah....
eh abah ke papa?? hahahahaha~ *belasah!*  =P






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

35 comments:

Anum said...

alhamdullilah
tumpang happy

NanieZara said...

rindunya baby dlm perut..esp masa perut mcm ada wave tu kan..tak kisah baby apa2 pon janji siha,selamat & sempurna..

mas saari said...

moga baby lahir dengan selamat dan sihat!

Miss Nadya said...

seronoknyer akak..xsabar lak nad..hehe...mesti comel je akak skunk ni kan??hope akak sihat sejahtera bersama baby..AMin...:)


http://miss-nadya.blogspot.com/2011/12/intro-please.html

Lya Colours said...

jaga kesihatan yana
jgn selalu keluar malam
erk apa kaitan x bleh keluar mlm plak
huahuahuahuahua

Liyana said...

bulan 2.. x lame dh tu.. jage diri elok2 yana, eh mcm pesan kt diri sendiri lak, ahaks

ciksuen said...

dekat2 ngan EDD kite..EDD kite 13/02 :)

CikNaa said...

haah.. kalo dia aktif sesangat, kompem nak terken****.. haha. kdg tu penah dh berulang ke toilet.. ;p

FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh..baby da beso larr..
ank 1st msti rase teruja giler kn nk branak..haha
jaga diri n baby leklok ye mama. ;D

DeQWa said...

eh,eh..due sama ngan kakak sy la 22/2/2012 kite tgk sape yg bersalin dulu..hihihi

yana halim said...

yana...kalau 19 hb....sama besday dgn akak le. hehe...

rara pinkmafia said...

happy for you sis.mst besh masa baby gerak2 kan.lelaki tak leh rasa.kita je boleh.

azila said...

wah, nampaknya mama ngan papa lom tahu lglah jantina baby ni.xper..dia sajer kasi surprise tu...semoga baby n yana selamat yer...risau plak k.zla dgr pasal uri kat bawah ni..huhuh

nabilah_2908 said...

ala..baby main nyorok2 pulak eh... ;)

Yana rasa....baby dalam perut tu boy or girl..? ;)

Saya teka2 baby boy..hehe.. :)

Rtp Farra Arisha said...

happy to hear that your baby is always in a good condition..hehe..

Ainn Rahman said...

wahh, excitednyee . haha

Adzrien Shoppe said...

daddy la.. he..he.. tak lama dah..12 minggu je lagi. biasanya time2 gini kak liza makan minyak kelapa dara sesudu sehari..he..he..

Cik Bambam said...

malu2 tuh.. pempuan lar agaknya.. hehehe.. kalau kembar.. awal2 scanning dh nampak rasanya.. mcm SIL sy dulu.. :P

EZAN IDMA said...

Alhamdulillah. semoga baby lahir kedunia dengan sihat. :)

Huda said...

jaga kesihatan baik2 yea yana..

naziyatul fatihah said...

take care dear :)

NURUL ASHIKIN said...

ummi dia kot yang rindu kan kan~

NiNa ZizaN said...

hehee... Kita yg excited bca n3 dy... :D g0odluck!!!

Rozuan Ismail said...

lamanya si ujang g outstation

Izan Ishak said...

lama kak izan tak singgah sini. harap2 bby n mamanya sihat2 aje... nnti tunggu papa balik ye.

mOoN said...

bestnya... x sabar nak tunggu 1st kick baby... hehehe...

DuniakuAbstrak said...

jaga kesihatan baby n diri elok2 yana..


biar jalan kengkang asal baby selamat

diana said...

yang penting baby sihat..

Juliet_iRa~" said...

bestnyaaa!!:)

jaga diri baik2..heee

MamaEma said...

abah dia tak balik lagi ke dr langkawi...baby rindu atau isteri yang rindu...hehe

eliyaezlinalias said...

alhamdulillah mak & baby sihat
baby pon da engage - sempurna...
btw, ekjas2 lah lahir 18/02 yea! khekhekhe!

Cik Azizah said...

yang penting baby sihat :) ala kak yana tak dapat la dtg wedding jijah. 25.2.2012..huhuhu

BENA said...

hahahahahah ;) kelako la sis nihhh ;)




yeah nanti kite jadi auntyy . yahooooooo . hihihihi ;)

k.h.a.l.i.l.a said...

hye kak yana ^_^. semoga baby sihat ;)

NeNeK sAyHa said...

ehhh :D
burfday nenek 22 feb jugak :D
tapi 22/2/1992 lah :D
nak cicit nenek born on this date too :D
awwww!
semoga cucu liyana m cicit nenek sehat slalu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015