Dec 26, 2011

Leceh Gak Makan Buah Delima ni..huhu~


First time makan buah delima...kesian aku..
mahal jugak beli kat Giant...
3 biji dah RM7 ++
boleh beli satu set mc Value McDonald  (-_-")
aku beli pun sebab baca komen sorang akak ni
dia bagitau makan buah delima banyak-banyak boleh naikkan bacaan HB...
tapi macam leceh lak nak makan...
sebab setiap isi dia tu ada biji...
takkan nak telan biji-biji dia tu kan??
so nak habiskan separuh buah pun makan masa setengah jam..bahahaha~
eh ke cara aku makan ni salah??
ada cara lain ke nak makan buah delima??
saya budak baru belajar...lalalalala~  =P











p/s::  proses me-renovate tembok dan pagar rumah bermula...yeyy! dah siap sok baru boleh update  =)





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

31 comments:

ZYASH said...

Buah Delima la...bukan dilema... Mcm dilema asmara rindu dah bunyi buah ne.,...huhuhu

syahiraaghani said...

dlm dilema nak bace entry nie. kahkahkah. delima kak

YanaMIB said...

oh slh eja eh..hoho

Aku Ibu Muda said...

akak pun 1st time mkn delima ms preggy...tp sbb mengidam...hehee

NHY said...

hahaah.. buah dilema.

gigit je biji tu. lepas tu telan terus. confirm sedap.

slumberdek said...

mmg susah nak makan buah ni....

Amirah Adnan said...

dilema.. comel je.. haha..

p/s : akak, nanti nak bersalin.. make sure pilih hospital yg terbaek ek.. in case kalo nak bersalin kat private hospital.. sekadar mengingatkan, takut kes yg x diingini berlaku.. tp tu sume penyebab, yg utamenye mmg kuasa ALLAH..

http://cokletwinter.blogspot.com/2011/12/darinya-kita-datang-kepadanya-juga-kita.html

take care of your health and baby ye sis :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam yana..buah delima mmg byk khasiatnye..akak ni pun mkn cam yana gak, tak telan pun biji dia.mmg mkn masa berjam nak habiskan klu buah tu besar.haha, nak mudah telan je lah biji tu cam hubby akak.

Rozuan Ismail said...

buah dilema? ops buah ni ada dekat negara omputih je ke?haha..

p/s telan je biji tu kak

Lyndaz said...

dalam DILEMA ke kak?
hahaha
gigit je biji DELIMA tu..makan banyak2 macam makan nasik! XD

Mr feckry said...

banyak khasiat buah tu

si ngokngek said...

haha,dilema??delima lah..
banyak khasiat untk ibu-2 pregnant tau..so mkn banyak-2 skit..haha

Rtp Farra Arisha said...

whoaaah, i've taken this kind of fruit just now. it tastes so sweet!

ieda said...

uishh tapi sedap nie dikk
kalau disini payah nak dpt .. kalau ada pun mahal harganya ..

rasa dia manis dan lemak2 gitu .. best ! :))

Cik Yatt said...

buah ni mmg sdap..

umie naziera said...

menjadi DILEMA pulak yerr..hahha

mas saari said...

makan je dengan biji tu yana, biji tu yang lagi banyak khasiat!

::CIK LYNN:: said...

akak, mkn je skli ngn bijik dia...kra ok la dlm rm7++...kalu kt sni, 3 bijik rm10 tau kat psr mlm...huhu

diana said...

makan sekali dengan bijiknye la..
situ la khasiatnye...
heheheh

e k i n ♥ y u s r i said...

kat pasar chow kit,6 @ 7 biji, RM10 je....

Liyana said...

kita telan je biji die, lmbt n makan satu2, hehehe

mOoN said...

pas ni nak beli buah ni gak... ari tu nak beli tapi xtau camner nak makan but now dah tau... :)

Lya Colours said...

aku makan, aku gigit2 je isi2 dia tu agaknya dah habis jus tu aku buang la. hahaha. selalunya aku mkn sekali byk2. mcm sekali makan 5-6 biji ke baru terasa jus dia tu

aTy _faRed~ said...

walaupon biji delima tu tak besar..tapi susah gak kan nak telan..saye cube gak makan sekali ngan bijik die..tapi tak boleh masuk..tah kenape...huhu

Hazman said...

yana : kalau ko malas makan buah... cari je jus delima -bagus untuk mencantikkan kulit muka...

DeQWa said...

Buah delima org slalu makan skali ngan biji2 dia...
klu nak buang biji tiap kali mkn,jenuh gak la....
tpi aritu beli kt pasa tani putrajaya mahal giler kot,sebiji rm5 tapi berbaloi2...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

buah delima sgt bagus tuk bakal ibu tau.. hehehhe

tp anak sy suke sgt, mlm td dh pesan suh beli arini.. =)

Semut Senyum said...

ini buah kesukaan cik semut sejak kecil... tak susah la mkan, mencabar sikit je.... =)

aimie amalina said...

akak
hehehe..x tawla org lain, tapi memang makannye dgn biji2 nye..geget je, x ase pape pon kak
elok :)

iNtAn sHaFiNAs said...

mmg mk uah dilema kne mkn biji dye skalilh sis..hahaha..itulh kebaikn dye..kebaikan dye ade di bijinye..klu akk x mkn biji dye cmne nk bg faedah..n plus akk kne mkn buah dilema tu 1 bji tu utk akk sorg je..xley share2...cbe google, khasiat dilema ni byk, bkn takat nek kn hb..dlm al-qur'an pn ade kte...:)

kekunang said...

agree with intan shafinas...yana...aku selaku manusia yg semula jadi hb rendah akibat faktor keturunan sangat lah menyarankan dilema...drpd makan hati, kerang, or etc...satu sbb mmg islamic method dilema ni...and duanya, makan hati seme tu, risk cholesterol pulak...take care ye...!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015