Dec 4, 2011

Tercapai Juga Hajat Merasa Frozen Yougurt..huhu~


Semua orang kenal kut Tutti Frutti ni apa kan? hihi~
dah lamaaaaaaaa aku teringin nak merasa food kat sini...
bukan la ada apa-apa yang mengenyangkan sangat...
sekadar frozen yougurt dan ice cream pelbagai perisa je...
tapi aku saja nak rasa...
tengok orang lain makan macam sedapppppp je...ngee~
dak encem memang taknak bawa aku makan kat sini...
sebab dia tak minat...
dia dah pesan awal-awal kalau nak makan kat Tutti Frutti pergi sendiri...
tak pun ajak kawan...haha~ =)





So petang tadi balik je dari kenduri kahwin membe aku,
ingat nak singgah kedai depan rumah beli ice cream cornetto...
cuaca panas beb...memang sedap pekena ice cream..
aku call adik aku ingat nak belikan ice cream untuk dia satu...
sekali dia cakap dia ada kat Tutti Frutti dengan kawan dia...
apa lagiiiiiii...aku suruh dia tunggu aku nak join sekali makan kat Tutti Frutti...hahahaha~





macam jakun sikit masa masuk kedai ni...
nasib lah adik aku ada...dia la yang tolong ajar macam mana nak amek yougurt...
self service kut..mana la aku reti...hoho~  =P
ada banyak perisa ice cream...
tapi tadi aku amek frozen yougurt (kaler putih) and ice cream perisa coklat...
adik aku cakap perisa red velvet sedap..
tapi tadi dah habis pulak...adeh~
then toping boleh pilih ikut suka kita...
buah-buahan ke, cereals ke, coklat m&m ke, macam-macam la...
kat sini harga dikira ikut berat cup kita tu ye...
so masa amek tu jangan lah ikut nafsu sangat...hihi~





ni total yang aku bayar untuk yougurt dan ice cream yang aku amek...
berat 0.270kg je...
memang mahal harganya...
tapi sekali sekala nak merasa apa salahnya ye dak? =)





aku lebih suka frozen yougurt...
bagi aku yougurt je yang sesuai untuk dicampur dengan buah-buahan...
aku tak suka ice cream coklat dia...
macam pahit-pahit...
bila campur dengan buah lagi pelik rasa dia...
kalau nak makan ice cream coklat tak boleh campur dengan benda lain...
ni kalau ikut tekak aku lahhh...
setengah orang tak suka makan yougurt tu...
rasa dia macam masam-masam sikit...
adik aku cakap frozen yougurt sebenarnya baik untuk kesihatan...hihi~
so next time aku nak datang sini lagi...
nak cuba perasa lain pulak...
selagi tak cuba semua flavour mana boleh stop datang tempat ni betul tak??? 
errr ada sesiapa nak teman?? ecece~  v(^__^)"













p/s::  6 days to go...sangat rindu dengan dak encem..baby dalam perut je jadi peneman =(





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

18 comments:

Cik Azizah said...

nak jugakkkk!! tak pernah makan tutti frutti ni. bile akak buat review teringin sgt nak makan. sadis kan xpernah makan. huhuhuhu

ZYASH said...

Wah..cedapnyer...Depan umah kiter pun ade tuttu frutti ne tau..Tapi tak pernah jejakkan kaki kat sane...huhu, kecian kan...

mas saari said...

boleh tahan gak harganya... tak boleh makan selalu ni!

Rtp Farra Arisha said...

pernah makan tutti frutti, itupun skali dua saja. it tastes good, just like ice-cream! klo tabur choco chips lagi mantabbb. hehe.

Nadiah said...

sedapnyee.

akak, sy tag.
jom la join. best tau hadiah dia. :))

http://ct92nad.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-ohseemm-by-fatimah.html

FariehanIbrahim [LBC] said...

harga dia mmg mahal lar kann..
tp berbaloi gak sbb sdap. hehe
pffttt..trase ngidam nk mkn jgak! :P

naza isma said...

Pernah jumpa satu kiosk di penang yg jual frozen yogurt murah giler but lupa la jenama apa.rasa plk, not bad.bila compare dgn tutti frutty yg sgt mahal, rs baik mkn frozen yogurt tu je.huhu

Addin said...

addin dah lama mengidam nak makan, tapi kan kat kuching ni takda tutti frutti. huhu :/

cik LyLy said...

amboihhh, sedapnyaa. tak elok mkn byk2.. heheh, kena bg sikit kat sini.

Rozuan Ismail said...

sedapnya tutti frutti.makan kat sek 8 bangi kan,huhu.pernah pergi sekali

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

akk pun baru pestaim mkn benda alah ni, punya jakon lepas tu mengidam bkn main hahahaha

Mila Ahmad said...

sampai skank xrasa2 lagi

Mr feckry said...

sedap la plak wa tengok

Nadt said...

haaa..memang dari minggu lepas menuntut tutti fruti ni ngan encik hubby tapi tak dapat lagi.sebabnya satu malam tu mimpi nak beli tutti fruti tapi sampai ke sudah tak dapat makan. bangun je tido, terus cakap ngan hubby, "abang..nak tutti fruti." Insya-Allah minggu ni tercapai hasrat.eh..panjang plak komen saya. macam menulis post dalam blog sendiri pulak.sori ye.hehehe..

Lya Colours said...

aku pon suka yg yogurt je. sedap masam2

nabilah_2908 said...

uish...semangkuk tu sampai 14 hinggit..huhu

EZAN IDMA said...

wah baby dah rasa tuti frutti. sy tak rasa lagi ehehe

ILA HonEyBuNNy said...

sedappnya..

tetiba mengidam jugak neh...hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015