Oct 1, 2011

Seluar Kanggaroo | Seluar Mengandung


Masa study dulu aku konpius tengok orang peknen yang masih pakai seluar...
nak kata dia beli seluar bersaiz besar, idak pulak menggelebeh kaki dia tuh...haha~
then membe aku cerita la pengalaman dia teman akak dia bershopping
baju ibu² mengandung kat Jusco...
baru lah ku tahu kewujudan seluar yang macam kangaroo tuhhhh...ngaaaaaa~



nampak tak ada kantung kat bahagian pinggang tu?? macam perut kanggaroo...kehkehkeh~


Masa mula² beli seluar ni aku macam tak reti sangat nak pakai...haha
yelah mana ada kacip ke, butang, zip segala...
bulat besarrrr kat pinggang tuh...
habis menggelongsor bila pakai...hohoho~
bila dibelek² barulah perasan boleh adjust rupanya saiz pinggang tuh...
ada getah kat belah tepi untuk ditarik dan adjust lah ikut keselesaan pemakai...teeheee~  (^__^)"





Agak mahal lah seluar mengandung ni...adeh~
so far aku tengok jenama Scarlet je jual seluar and kain mengandung...
seluar jeans pun ada tau...haaaa
so kalau uols nampak ibu mengandung pakai jeans sila jangan terkejut ye...
dah tentu lah dorang beli seluar khas untuk ibu mengandung
yang ada kantung macam kanggaroo tuh....
kalau tak caya ce pergi Jusco, cari bahagian baju² maternity jenama Scarlet...
mesti jumpa seluar jeans mengandung...hihi~


Sekarang aku tengah pening nak cari stock seluar baru untuk pergi kerja and jalan²...
semua seluar yang ada dah tak boleh pakai!! wuwuwuwu  T___T
tapi rasa rugi nak beli mahal²...
baby aku pun dah cecah 5 bulan weiii~
lagi 4 bulan je nak bersalin...
cepat sungguh masa berlalu...hahaha~
errr bila eh end year sale??
ingat nak memborong je kat Sogo nanti...
kompem harga murah gila vavi time sale nanti ye dak?? (^^,)













p/s::  hari ni kenduri doa selamat kat rumah baru kami...blog cuti sepanjang hari ye...nervous ni nak terima kehadiran orang ramai kat rumah sendiri...hihi~   serba tak lengkap sebab tu nervous  (^^,)





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

32 comments:

Rozuan Ismail said...

haha.jgn tggu sale,kan terberanak dulu.huhu

POSH76 said...

I pun kekadang wondering..baru taw hehe

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

seluar ni dah lama wujud akak mula pakai masa anak kedua akak dulu emm 10 thn lps.. Skirt panjang pun ada.. then bila dah bersalin dan nak breast feed jgn lupa beli breastfeed punya bra so senang untuk menyusukan baby nanti

Aku Ibu Muda said...

yana...kalau nk preggy pants yg murah, pergi kat Kamdar jalan TAR...jeans/slack harga bawah RM 50

kalau tak silap...dulu akak beli around 30-40 je.

Myra Jay said...

Skrg baju preknen banyak jual online.. harga pun lebih kurang je.. ;)

nabilah_2908 said...

tau juga pasal ni...

sbb pernah ikut my momo beli seluar mcm ni ms pegnen kan Si DD.. :)

takpe la,,kot lepas ni nak pegnen lagi..dha tak payah beli seluar baru kan..? :)

nnti cite la eh pasal kenduri tu.. :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak dulu beli seluar yang jenis pinggang bertali tu. Adjust guna tali jer. Sebab akak kekok nak pakai dress or baju2 mengandung. Rasa pelik sebab kita kan kecik lagipun x biasa.sampai la shahila lahir.. memang pakai seluar jer

diana said...

memang harga dia mahal sikit yana tapi kalau beli tak rugi sebab nak beranak bukan sekali..

tak sabar nak tengok yana pakai baju ngandung yang kembang2 tu..hehheh

Cik Azizah said...

ok je kak..nanti boleh simpan utk anak kedua ketiga keempat dan dll lagi..hehe


mesti cute kak yana pakai baju pregnant yg comey2 tu..ngehngehngeh

deqnoor said...

ooo... haha.. baru tahu ade seluar camni ^_^

Eera Shera said...

haha..baru tau..patot la dorang bleh pakai seluar jeans

LittleGurl said...

hahah first time jugak neh dgr seluar kangaroo. tengok pon tak penah. memang sgt seswai utk ibu mengandung sbb bleh adjust saiz utk perot comel. tp kite penah tengok panties kangaroo. ade poket. HAHAHAHA opsstt tergelak pula. -_-"

LittleGurl said...

hahah first time jugak neh dgr seluar kangaroo. tengok pon tak penah. memang sgt seswai utk ibu mengandung sbb bleh adjust saiz utk perot comel. tp kite penah tengok panties kangaroo. ade poket. HAHAHAHA opsstt tergelak pula. -_-"

syirah rasid said...

hah, memg hade. kat sogo yg betol2 jeans, atas kat pggan tuh ade cam kaen stretch aww chomelss! 150 gak, gulp!


ehh sy xpenah peknen g, tman akak beli. ngee ^^

ubi said...

oo..ini namanye selua kangaroo ye.baru tau!

eyjalukman said...

wahh , kak yana jaga diri :)
jgn sibuk2 sngt kt knduri tu . hihi

mas saari said...

memang selesa pakai seluar tu, akak pun suka! tapi sekarang baju maternity memang mahal2!

msredcheesecake said...

kalau nak beli byk2 stok baju preggers elok la beli time first bby ni... boleh pakai untuk next pregnancy sekali....

msred suka mothercare.... simple n ada byk baju untk ke opis.... dressnya pun cun2

Nyamuk Terbang said...

ouh ad eh?
bapak punya mahal

BENA said...

aikkkk , xnampak pon lagi pewot sis eh. maybe sebab sis kecik kan kan . belumbe2 bersalin la ngn kak sue kan kan ? heee ;)

My Aisy said...

walaupun dah pakai suar pregnant tapi still nampak slim lagi lah...hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

seluar farah pun boleh adjust saiz pinggang...

Liyana said...

seluar kanggaroo ke name die.. hehe oh sungguh comel puan yana bile peknen :)

Puan Saira Azura said...

YANA, U DOK KAT AREA CHERAS/ BANDAR TUN HUSSEIN ONN KE/ COZ MGU LPS NMPK MACAM AWAK KAT KEDAI RUNCIT.. 2 3 KALI TGK..TP TAKOT NAK TEGUR..TAKOT SALAH ORANG..HAHA (SBB DIA BOYOT LEBIOH SKET DR AWAK)

Prince Halilintar said...

ramai jgk org tertungu2 sales tu..konfem penuh org kat sogo tu..

Finaz Jaafar said...

kte tau psl seluar ni pn sbb kakak kte pky ms peknen..sluar2 mcm ni mmg mahal la..

eliyaezlinalias said...

erm...akak xbrape pkai sluar time peknen mahupun xpeknen
slalu pkai kain-skirt-dress
try la tgk 9-mths or modernmum...
byak opis wear utk peknen mum...

mynameismy said...

hehe ala tunggu je sales nnti yana... dpt murah2.

kalau beli mahal pn leh pakai lg tuk 2nd 3rd 4th baby...;D

Mama Gee said...

cepatnyaa rasa..pejam celik..dh 5 bulan ye..

aDisH.sHidA said...

adik shida pun beli suar yang mcm nie gak....hehhee..lawak gak tengok tapi selesa kan

eiela said...

besarnya kantung seluar tuh.

kayrul-shah said...

pakai seluar nie memang berbaloi la..tak senak perut bila perut dah makin membesar nie...kalau g kerja kayrul prefer pakai baju kurung..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015