Sep 5, 2011

Siapa Kata Orang Dah Kahwin Tak Dapat Duit Raya?? kahkahkah~

Setiap tahun famili aku akan ada satu destinasi untuk beraya + berCUTI...tahun² sebelum ni, kalau bukan beraya kat KL je, kitorang akan terjah Melaka...rumah akak mak aku...tapi raya tahun ni balik kampung mak kat Parit, Perak...tak ingat dah last tahun bila balik kampung...huhu~  sebab takde siapa² dah kat kampung tu...mak aku yatim piatu...=)



 big happy family belah mak...salahkan tripod yang jadikan gambar ni senget  =.=


Since salah sorang adik mak aku stay Teluk Intan, kitorang plan nak beraya kat Perak je tahun ni...alang² boleh visit semua sedara mara kat belah Perak...hari raya 1st tu, lepas visit dalam 3-4 rumah sedara belah ayah kat Keramat, kitorang gerak pi rumah Tok Cik kat Parit...Tok Cik ni kira mak sedara mak aku lah...agak rapat hubungan kitorang...  =)




nampak tak betapa bahagianya kami memegang duit singgit²??? kehkehkeh~


Masa nak balik tu macam biasa lah sesi memberi duit raya...ingatkan Tok Cik bagi budak² je...sekali dia hulur jugak kat aku...bwahahahahaha~  lepas tu semua kazen² macam tak puas hati, "eh apasal mak buyong dapat duit raya?? mana aciiiiiii!!"


haaaa sekali hamekkkk Tok Cik sedekah duit raya kat semua orang...semua kazen² pun dapat daaaaaa...RM3 sorang...cukuppppppppp sangat untuk membuatkan kami kami senyum lebor sampai ke telinga....bughok beno perangai deme...hahahaha~





eh eh! chop! chopppp!!! ni apesal ada bapak budak pulak terselittttttt??!! bapak sape lah ni...hahahahaha *tiba² tak ngaku bapak*  =P


Ayah aku ni asal datang mood sengal dia mula la nak join jadi kanak² ribena riang ria ceria di hari raya...wakakakaka~  dia tengok semua yang salam Tok Cik dapat duit raya tiba² dia pun menyelit salam...ehhh! dapat jugakkkk kaoooo RM3...hahahaha lepas la beli cendol satu...ngee~  =P


Tok Cik buat gini saje je suka²...jarang sangat dapat jumpa, kumpul ramai² gini...dah dia tengok semua senyum, gelak sakan dapat duit raya, dia pun jadi seronok la nak memberi...hehe...aku pun suka bagi duit raya kat budak²...sebelum bagi kasi buli kaw kaw dulu...bahahahaha~  hati jadi tenang bila dapat membahagiakan orang lain betul tak??? yang penting niat mesti ikhlas... =)


errr korang dapat duit raya tak??? lalalalalalala~  *mood riak di situ*  v(^___^)"






p/s::  gambar semua aku cilok dari FB kazen aku...mintak halallllll~ ^_^





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

23 comments:

liyana said...

same la yana, kita dh kawen pun dpt duit raye gak, 10hengget maklang bg, ahaks

Sunah Sakura said...

eheheheh...kelakar bapak kak yana...comel aje nak duit raya jugak... hahahha

Lya Colours said...

dapat duit raya mak bapak bagi je. orang len takdoo

POSH76 said...

bessnyer dapat duit raya hehe

cik hani said...

kite still dapat lagi duit raya kalu g umah yang sedara tak bape nk tahu umur kite..
ingat still sekolah..bila dorg bagi, teruslah kita rembat...hahahha

ed shokolath said...

huwarghhh... beshnyer tua2 pon dpt duit raya...

^^nu[dd]yra^^ said...

kita dapat gak....dua hengget...wpon dua hengget jer tapi ttap suker ati tau ;p

Aku Ibu Muda said...

masa dh kawen, akak dapat lg duit raya...even masa tu perut tengah memboyot....dapat RM 200 lagiii...bapak angkat kasi...haha

aizamia3 said...

tetap dapat duit raya.. ;)
tahun ni meriah lagi sebab jiran kat umah bagi.. maklumler ai pose penuh tahun ni.. hikhikhik..

Mr.Baiz said...

besarkan yana pnya family..seronok kalau gini

♛ Azie Azra ♛ said...

org da kwen pun dpt duit raye apetah agi yg masih skola ni! hehehe. azie dpt gk sikit =)

iLa VaNiLLa said...

makin beso makin meriah duit raya.. tp kene pastikan tak berkahwin ok.. har3

hazman aka species1980 said...

bila dah keje nie adalah lebih nikmat beri duit raya kat bebudak tecit....

Finaz Jaafar said...

eh kte dapat la tapi takdelah byk mn kan..huhu

Prince Halilintar said...

mmg best bila dah kumpul ramai2 ni..riuh rendah jadinya..prince bagi duit raya banyak la..dpat duit raya jgn haraplah..haha

nabilah_2908 said...

satu yg menarik tahun ni...sy pun dapat duit raya...tahun2 yg sudah..xde pun...

rezeki kan..? :) :)

aimie amalina said...

waaaaaa
dah beso pon dapt duet aye lagi kan kak..heeee

mOoN said...

moon dapat duit raya gak.. ibu bagi..hehehe... rm100 lak tu.. mau x terkejut... :p

Raya kat melaka memang best... family husband semua sporting giler...

kayrul-shah said...

bestnya dapat duit raya..kita pun dapat gak duit raya dari hubby..hehhee

diana said...

dapat singgit je..
tu pun sebab mintak.
hahahahah...

Myra Jay said...

Duit raya dapat jugak - Dari en suami..heheee

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

mmg meriah laa kalo dah ramai2 gini..nmpak ceria.. nak plak jarang jumpa kan..stahun skali time raya jerk..

mynameismy said...

Eleh My dapat RM50+RM10...

ag banyak tawww walaupun dah bekerja..;D