Jul 27, 2011

Lagi Tempat Makan Best Kat Kuching~


oke destinasi makan-makan seterusnya ialah My Village, Barok...kat seberang sungai je...kena naik bot 60 sen untuk seberang sungai...tapi biasanya orang luar akan bayar RM1...kira sedekah la lagi 40 sen tu  =)


 Restoren ni unik ala ala kampung...semua diperbuat daripada kayu...macam rumah pun ada rupanya...hihi~



Deco dalam kedai sangat simple...agak panas kepada sesiapa yang dah biasa ber-air cond...sebab restoren ni guna kipas angin dinding tu...halusssss je rasa anginnya...ngehhh~  =.=



 dan inilah santapan kami...makan untuk dua orang...kitorang order set pakej A tak silap...ikan bawal sweet sour (sebab ikan siakap dah habis), tom yam, sayur midin (wajib order), udang masak cili (tapi rasa macam masak kicap) dan nasi putih....kalau datang sini, aku nasihatkan JANGAN order tom yam...tak sedap!! hahaha jujur tak ayat aku?? serius tak sedap!! masam nau! grrrr~ 




see tom yam tu macam tak berusik pun...hehh~  membazir je kan....oh aku memang suka minum teh o suam...setiap kali waktu makan mesti order sampai 2 gelas air...haha pelik jugak sebab selama ni tak pernah order sampai 2 gelas air...phewww~   total makanan kami semuanya RM42...erm oke la...tak kisah sangat sebab boleh claim dengan company...kehkehkeh~  =P




Actually makanan yang agak unik kat sini, kira a must try food is ayam dalam buluh...time ni aku tak perasan pasal ayam tu...dah order baru membe aku cakap...haha~  ayam tu dimasak dalam buluh, and ada sup sekali...sup tu pun masak dalam buluh sekali dengan ayam...err tak silap aku laaaa...main petik je statement tuh...wakakakakakaka~   eh tapi kalau datang sini, korang wajib try tau ayam tu...hihi~  v(^__^)



tuan blog yang comel bersama kek lapisnya...eh! =P


erm meh aku bagi exact location lah pasal restoren ni...bila turun je dari bot...jalan straight sampai jumpa satu food court...aaa restoren ni betul² belakang food court tu...ngerti?? errr kena pergi sana baru faham daaaaa...hohoho~  (-_-")


Entry di Kuching aku buat sekadar berkongsi untuk sesiapa yang merancang mahu bercuti di sana...zaman sekarang kalau nak pergi mana² mesti search kat gugel dulu amek info pasal tempat tu kan?? hehe hope entry² aku dapat membantu percutian uols...coz sharing is s.e.x.y~!! ^___^


Lagi entry pasal Kuching klik SINI dan SINI~


okebai~!









p/s::  masih busy kaler-kaler drawing...--'





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

25 comments:

Isteri Encek Bard said...

yana sayur midin tu mesti sedap kan

mynameismy said...

nasib baik dah bekpesss kalau tgh lapar terliuq gak nih

Kathy Tuah said...

yg pasal tomyam tu sy setuju sbb sy org kuching jd sy tau la mcm ne kan..hahaha..baik buat sendiri je..tp kalau sayur midin tu mmg wajib order sbb tu xde kat semenanjung ^_^

< Mrs.Eady > said...

nice entry!good info :)

Lya Colours said...

haha baik buat tomyam sendiri pakai pes life. lagi masyuk

aizamia3 said...

nampak macam sedap sayur midin tu.. terliur sekejap.. ;)

Finaz Jaafar said...

nak sayur midin tuuuuuuu!!

aimie amalina said...

nyummmmmy!
mest ni beli kek lapis kg gerisik kan?
si dayang salhah?
ke x?
hehehe..mne2 la sume sdap kan!

Ujang9897 said...

tak sedap lgsung

mas saari said...

pernah perasan restoran ni masa pi sarawak...tapi tak singgah makan pun kat situ

nabilah_2908 said...

teringin nak rasa ayam dalam buluh tu..Yana tak rasa lagi la eh..? :)

hazman aka species1980 said...

ayam dalam buluh tu diorang panggil MANOK MASAK PANSUH kalau tak silap...tapi tak kesempatan gak rasa....huhuhu

Prince Halilintar said...

makanan yg xde kat sini..sayur midin dan ayam dlm buluh..mesti sedap.

UyaRayza said...

aaaaaaaaaaaaa fud2 suke2 heheheh

ainondreamergirl♥ said...

bestnyaaaaa esp tang ikan tuh :P

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ayam dlm buluh?dah tu try dak?sodap dak?hehehehhe...

diana said...

ayam dalam buluh tu akak pernah makan masa kat jb..
ada kawan dari serawak
gigih buatkan..
katanya kalau tak de buluh dalam periuk pun boleh buat kalau dah teringin sangt..sedap sebab dia bubuh serai

ILA HonEyBuNNy said...

tengok tomyam tu macam sedappp...

rupanya xsedap eh...ehheh

Un Phat Lee said...

gua melopong jelah kat sini.grr....

wanda arry said...

kak yana-ayam dalam buluh tu..dulu masa wanda join PLKN ada belajar masak dia..main campak je semua dalam buluh tu...pastu bakar jap..settle..tp sedap la kan

msredcheesecake said...

Byk nye makan yuk 2 org...kem sket ayam elm buloh tu....HHS ewe

Rtp Farra Arisha said...

alamak entri pasal makanan lagi eh? ni yg buat perut arisha bunyi krruuk krrakkk ni! hehe. the dishes look very delicious. arisha tak pernah sampai sarawak lagi. i need to googling what's the best places should i visit once i been there, kann!

Mr feckry said...

sayur ape tu, sayur midin..?

Lulu Caldina said...

bila nak bawa ujang jenjalan gi kuching? asyik sorang2 jer..ngee

ermiezentie said...

maok pansuh memang sedap... ikan pun bleh d masak dalam buluh tu.

mengenai tambang kalo naik perahu tambang. orang luar macam pelancong dari semenanjung mahupun luar negara, sama je harga tambangnya... hanya 40sen je. takde beza and penambang takde pun nak naikkan harga tambang kepada pelancong... sama je... (selalu naik penambang... best!!)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers