Jul 22, 2011

Tazkirah Hari Ini (Part 15) #Peringatan Buat Wanita


Dari Ali bin Abi Talib r.a.: Aku dengar Rasulullah s.a.w. bersabda, "Tiga golongan dari umatku akan mengisi neraka jahanam selama 7 kali umur dunia. Mereka itu adalah:"

a. Orang yang gemuk tapi kurus
b. Orang yang berpakaian tetapi telanjang
c. Orang yang alim tapi jahil

* Adapun yang gemuk tapi kurus itu ialah wanita yang sihat tubuh badannya tetapi kurang ibadat.
* Orang yang berpakaian tetapi telanjang ialah wanita yang cukup pakaiannya tetapi tidak taat agama.
* Orang yang alim tapi jahil ialah ulama yang menghalalkan yang haram kerana kepentingan peribadi.







p/s::  hari ni balik KL~!! yeayyy!! flight pukul 5pm...windu dengan dak encem!! eh dia nakal tak sepanjang ketiadaan aku?? meh report meh...ngeee~  ^_^


9 comments:

Anum said...

thanks
good info

Anum said...

thanks
good info

MisS HoNeY said...

syukran tuk prgatan nie :)

:: Mrs.Eady :: said...

TUMBS UP!

mynameismy said...

dah snap pitcha byk2 belum kat sane?;D

diana said...

mekasih ya....!

Lya Colours said...

perkongsian yg bagus =)

eyjalukman said...

thanks kak yana ;)

aiyokk ,
hbeslahh dak encem . haha;D

BENA said...

sis! nanti letak la butang like ngan share ! senang nak share kat facebook. heeee ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015