Jul 5, 2011

Bila Penyakit Pelupa Suami di Tahap Paling Kronik~!!


Dak encem ai ni seorang yang ada ilmu silat...haaa sila rasa takut sekarang!! lu cari pasal dengan asben wa, dia bukak kekuda siap bunga² bagai tak cukup tanah lu lariiii...puihhhh *cakap nak hebat aku ni..kahkahkah~*





Well dak encem suka hadiahkan silat time kenduri kahwin member² dia...member² yang rapat je lah...dan bergantung kepada lokasi dan keadaan majlis juga...kalau buat kat dewan, pengantin duduk atas pentas segan la jugak dia nak bersilat...ye dak??


Kalau macam kat rumah member dia ni, dorang memang ada acara silat untuk pengantin...takde upah kelab mana² pun...sedara-mara yang reti bersilat spontan je keluar buat persembahan silat secara solo...kalau pengantin tu terus masuk dalam rumah, tak boleh jugak dak encem nak hadiahkan silat kan...habis tunggang-langgang pelamin dorang nanti...huhuhu~  (^__^)"






Bukan main banyak aku snap aksi² silat beliau...bini mana tak vangga dapat asben ensem yang pandai bersilat...eh aku cakap dia hensem ke??? oh salah taip tu...tapi malas nak tekan backspace...lalalalalala~  =P






Gambar close-up...wuiii aku tak pasti dak encem ai memang sangat macho atau aku yang hebat gila snap gambar sampai beliau kelihatan sangat macho time nih...muahahahaha~


Pergerakan semua dah cantik...tapiiiiii ada satu je yang dak encem lupa nak buat....aku memang ingat step² yang dia patut buat masa silat pengantin...dah banyak kali kut aku tengok dia buat silat pengantin...nak tahu apa yang tak cukup??????





Dak encem LUPA NAK SALAM PENGANTIN DAAAAAAA~  ngehhh yo'o je acah² pengantin, sekali lupa nak salam...dia main blah macam tu jek...adeh~


aku::  kenapa u tak salam pengantin??

dak encem::  hah?? tak salam?? yeke?? 

aku::  yela...u main acah² sekali, patutnya lepas tu u salam betul²...tapi u tak salam pun, terus blah je...adeh~

dak encem::  hihi yeke?? alaa lupa laaa...nebes kot...

aku::  ceh nebes ke?? penyakit pelupa makin kronik dah ni...ish³~





Sepatutnya dak encem kena salam pengantin macam ni~! siap bagi ucapan lagi patutnya...tapi dia tak buat! hahaha aku dengar budak² yang berdiri belakang aku konpius, "eh dah habis ke silat orang ni??" huwawawawa tahan gelak je aku dengar dorang cakap macam tu  (^___^)"


Kalau korang nak dak encem hadiahkan silat time korang kahwin nanti, make sure rumah korang tu lapang...and makanan mesti sedap tau...eh! *ada ke orang nak jemput pun...caittt~*  =.=


43 comments:

mynameismy said...

hahahahahahah~ tak sangka la die pandai silat!!!!!!

rumah My kat kampung yana.. nanti dtg ye kat johor! bleh la ujang silat!;D

**nape muke ujang mcm nk tahan kentot?;D

ir yien 9897 said...

hahahaha

haah angah sekarang asyik lupa jerk...

time makan kt chiken chop tue pun bnyk kali diar lupa..

bahaya nie kak yana....

kena minum air zam-zam banyak2...

YanaMIB said...

@mynameismy:: eh kg yana BUKAN kt johor..kita org KL..haha pi johor tu rmh membe ujang je =)

mizzkechique said...

haha..kesian perantin tu... silat xde penutup lak...hhehe

aliesha kirana said...

hahaah somel! ok mmg nampak macho. hehe.. AK kene lapangkan rumah la nampaknya..nak panggil silat. hehe

mas saari said...

penat je pengantin hulur tangan, sekali lupa salam daaaaa...

kuda2 dah mantap dah tu! heheeee

Cik Puan Izan❤ said...

ooh, pandai silat rupanya...xde org berani kacau la nanti... gmbr yg habis silat tu nampak mcm pengantin dah hulur tangan...hehhee...

.m y z. said...

haha mesti pengantin tu macam bengang gila :P

Rozuan Ismail said...

haha.ujang muka tak menahan cover ye.hik hik.

nabilah_2908 said...

hahahaha..boleh lak lupa eh.

kalau En Ujang pakai baju silat..lagi bertambah macho rasanya nya... ;)

Ujang9897 said...

derm....!!!!!


hahahaha..woi keluarkan gambar ni buat apa..baru nk poyo buat entri..grrr

Isteri Encek Bard said...

hahahahahahhh adeh apesal Ujang nampak gemuk

:: Mrs.Eady :: said...

sweet jek la kamu yana!salam perkenalan :)

Lulu Caldina said...

:) tak tahu nak kata apa.. ujang mesti merah padam muka..hoho

Aku Ibu Muda said...

ujang leh geng ngan ahkak! geng silat...hihi

d_tieah said...

Silat ke tu? Bukan zapin ke? Hahahaha..
Nak tengok korang berdua masuk mari menari plak boleh?

saiazuan said...

haaaa kasi silat~

jom puasa bulan sya'ban
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/jom-puasa-bulan-syaban.html

Nizam Ijam said...

ni silat betul2 ker??
ke silat hentam...hahaha :)


Saya pakai domain baru dan nak buat bloglist jom join
Segmen Mudah-Jom Join Bloglist Nizam Ijam

Shafiq said...

Hahahaha..
Ingatkan Tetiba Silat Tengah Tempat Kenduri..

Raden said...

mesti die suke minom jus semut kan kak!

Finaz Jaafar said...

ahahah..adoii..ini tahap nebes gilo dah ni..huahuahua...
buat kte konpius je dy ni da hbs ke blom ntah wt prsmbahan..cewahh prsembahan??

mynameismy said...

eh yana.. ade typo error la komen my atas tu..mcm ni bunyinye senanye..

hahahahahahah~ tak sangka la die pandai silat!!!!!!

rumah My kat JOHOR yana.. nanti dtg ye kat johor! bleh la ujang silat!;D


ha baru betol kampung my yg kat johor..-.-'

Cik Asma BLuppy said...

hahaha.. ujang xsalam? lucu btul.
boleh la upah ujang time nikah nanti ye kak yana? hihi

YanaMIB said...

@ mynameismy:: huk aloo..boleh lak slh taip..ngaaa eksaited nau nk komen smpi silap komen..hahaha =P

zuwaidah said...

nanti kak zu panggil kenduri anak bujang kak zu nih...entah tahun bila la nanti hehehehehehee
sib baik dak encem tak terkentot masa bersilat tu yek hehehhehehe

diana said...

mesti pengantin dah malu dah tu..
hehehehe

Lya Colours said...

hahaha nak terkentot aku tgk aksi beliau. beliau pandai taekwondok tak

aizamia3 said...

kesian pengantin termalu dia dek dak ujang tak salam..

MamaEma said...

terror si ujang ni bersilat erkh...

sian kat pengantin tu..dah dihulurkan tangannya...

Eika Arysha said...

jom join GA cik dil

http://semanisepal90.blogspot.com/2011/07/sticky-note-giveaway-cik-dil-kami-nak.html

risa said...

hahahahah noti lah dak yana neh
sian adik encem ai tau...
tak bek tau!! tapi kannnnnnnn
tak tahan lah dear...nak gelak jugak!!!!

Mama Gee said...

wahh mau tak bangga...suami pandai silat....
kalo cik abg botak abg tu tau bertumbuk je kot...hahaa
termalu2anlah pengantin tu bila ssalam tak disambut ya...heee

***seb bek masa turn dia sendiri jadi pengantin dia tak turun dr kerusi join org silat... :)

msredcheesecake said...

Cik yana,
Dak encem you tu asik ingat benda lain kot, yg lebih mengujakan...hhahahaa...

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

ujang nampak tembam sikit...kih kih

laskar pelangi said...

wah! tak sangka ujang pandai silat

Miz Novexx said...

muka Ujang nampak macam c0ver macho di situ.... kahkahkah

pinky said...

tak sangka betul ujang pandai bersilat....n tak sangka betul yana tulis entry ni.....mabelessssssssssssss.....wakakakakaka

putribongsu said...

hahahahahahaha.....rs cam xcaya lak. cm berlakon je muka dia tu. kehkehkehkehkeh

EZAN IDMA said...

hahahaha terer lah

cmne leh lupe slm. excited sgt le tu akk amek pic dy

Fad said...

hahaha...lwk la...comel pn ada..

Myra Jay said...

Heheee, memang kelakar :)

Kalau nak jemput dak encem ngan cik yana comel bersilat masa anniversary kami boleh??heheee :)
Area mana selalu korang jenguk??

Penggemar Coklat said...

miahahaha...

memang kronik sdh penyakit lupa dia XD

suhaili sarif said...

hahahahha..klaka la ujang ni
boleh lak lupa
pas2 yana lak pndai btul snap part dia lupa 2.and cantik punya pengantin laki hulur tgn.hehe

silat ape ni yana??
kagumla ngn laki terel silat
wuuwuwuwuuu..
dl sy blaja silat gaks.heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015