Jul 6, 2011

Pra-Tonton "Tolong! Awek Aku Pontianak" Bersama Maxis

Entry semalam aku ada cerita aku dapat tiket wayang free....lagi...kan?? muehehe~  so hari ni aku nak review lah pasal cerita tu...ehem ehem~  ^_^


Pengarah::                   James Lee
Terbitan::                    Tayangan Unggul Sdn Bhd
Klasifikasi::                  PG13
Durasi::                        102 minit







Daripada trailer dah nampak menarik bukan?? well cerita ni berunsurkan lawak, komedi...serius tak kering gusi tengok cerita ni...macam setiap 5 minit nak ketawa...haha~  walaupun durasi filem ni cuma 102 minit dalam sejam setengah macam tu, tapi scene² yang ada padat dan kelakar! =)


Yang aku paling kagum, barisan pelakon untuk cerita ni bukanlah semuanya dari background komedi...macam si Zahiril Adzim, pelakon utama drama Juvana tuh...dalam movie ni watak dia sengal kut...nerd lagi...haha comel oke!




Afdlin Shauki sebagai ejen rumah dorang~




Maya (Sazzy Falak) berdating dengan Bob (Zahiril Adzim)...suwit ouh part ni~  Sazzy Falak sangat cantik oke! kulitnya licinnnnn!~ pffttt~




 mat rempit kena kejar dengan pontianak




 time ni Bob declare kapel dengan Maya...wahhhhh~  part declare pun kelakar tahu??? hahahaha tengah menaip ni pun aku rasa nak ketawa teringat scene ni...hahahaha~




 watak Rashidi yang poyo dan annoying...dalam cerita ni dia jadi bos yang miang...menyampah je tengok tau...hahaha~  =P




 costume party di rumah bos Bob (Rashidi)...cantik kan mekap dia?? ^_^




Aaron Slam Bach (Haron Salim Bachik) dan Bell Ngasri sebagai bomoh...sengal jugak la...huhu~




 Aku lagi tinggi dari Bell Ngasri...lalalala~  *motif?*  =P




 oh gambar bersama hero WAJIB ada!! phewww~  comel kut Zahiril ni..ada taik lalat kat dagu...auww comel + macho = pitammmm!! O_o'




 Nurul (kak Aida) juga sebagai pontianak...kira otai lah...kakak kepada Maya dan Liyana (Liyana Jasmay)...dorang bertiga tu memang pontianak...gempak jugak Nurul berlakon watak pontianak...jahat lagi...pffttt~




Sufian Mohamed (Pian) sebagai best friend Bob...adalah sangat sengal watak mamat ni...kalau dia mula bercakap memang gegar lah panggung dengan gelak tawa penonton...serius lawak dia berlakon...sengal² ubi gitu...hahahaha~



Time ni muka aku memang tak sememeh...balik kerja terus datang sini...dengan tak mandinya...eh! kantoi sudaaa~  haha layan je lah...=P


Overall aku bagi 4.5 / 5 bintang...mana lagi 0.5 bintang?? err aku dah makan semalam...lalalalala~ jalan cerita ni menarik! tak macam kebanyakan filem-filem melayu lah...enjoy sangat...kanak² pun sesuai tengok...sebab cerita ni sedikit sebanyak menukar mentaliti kita yang hantu TIDAK menakutkan...macam mana tu?? haaa pi la tengok sendiri!!! esok cerita ni keluar panggung...jangan lupa beli tiket ye! berbaloi²~  ^_^


Senarai Pelakon

Zahiril Adzim – Bob

Sazzy Falak – Maya

Liyana Jasmay – Liyana

Sufian Mohamed – Pian

Rashidi Ishak – Faizal

Yus Waisar – Kamal

Nurul Wahab – Nadia

Syanie – Fatimah

Ameerul – Noordin

Datuk Jalaudin Hassan – Mr. Jamal

Harun Salim Bachik – Pak Aaron Slam Bach

Afdlin Shauki – Don

Faezah Elai – Ina

Ruminah Sidek – Old Lady

Jehan Miskin – Eddy

Bell Ngasri – Pembantu Pak Harun


Ramai juga blogger yang aku jumpa time ni...nanti aku update entry lain ye...hihi~  ok bai! (^^,)


36 comments:

**YaNa YassiN** said...

yeah,... mmg best dan terbaeik...

lyndaz said...

pergh!!
6minit awal dri jajang

:: Mrs.Eady :: said...

nak pegi tgk la kalo mcm niii...:)

Isteri Encek Bard said...

yay best, best, best jer sebab ada aflin<-- minat aflin

mynameismy said...

eee jeles kauuuuu....-.-'

eh ni citer seram ke lawak?

risa said...

mak aihhhhh jelesnyeeeeeeeeeeeeee

AYuNG said...

ohhh, kira nya cita nih best la ehh..ehhe..

ok2, akan tengok..:)

mOoN said...

minat kat hero juvana tuuuu...ngee~

Finaz Jaafar said...

NAPE ZAHIRIL NAMPAK HENSEM MASA NI??GRR~

MamaEma said...

bilalah boleh nak pergi tgk movie kat wayang ni...haish...

hazman aka species1980 said...

gambar ngan AMIR RAJA LAWAK takde ke.....ekekekeke

YanaMIB said...

@ hazman aka species1980 :: haha aku xkenal dia dow time ni..dh blk br ujang bgtau psl amir tu..dia ada lah amek gbr dgn amir..huhu~ =P

nabilah_2908 said...

siapa puntianak sebenarnya...? sazzy falak eh..? :)

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

beshnye..jeles²

Cik Asma BLuppy said...

bertnding ngn ujang ke?
kak yana cpat ag.. hihi

♥MiZz-siHa♥ said...

mcm best je cite nie...hehe
salam singgah cni..

laskar pelangi said...

wow! cam best jerk

zuwaidah said...

tunggu astro first la kot, mesti ada nih

UyaRayza said...

rase x sbr plak nk tgk heheehe

Acik said...

awek aku pontianak! mak datok - tolong!

mas saari said...

tak sabar nak tengok ni...hehehehe

syoklah yana dpt tiket free jer! jeles akak tau..

eyjalukman said...

ishh , kak yana ni slalu dpt tiket wyang free . tknk pass kt kita ke ? hahaha

Rinna said...

Bestnyaa dia dpt tgk wayang free pas tuh dpt plak bergambar ngan pelakon2nya..

Rozuan Ismail said...

asyik dapat tengok wayang free je.best la dia.

diana said...

betul la kata orang..
bila blogger review filem nampak lebih teruja orang nak pi tonton..sebab blogger lebih telus berbanding wartawan hiburan..hheheh

scha ahmad said...

wuuhuuu..
cam besh jah muvi nieh..
xsabaq nk donlod..
hahaha..

░♥si lampu neon♥░ said...

byk backlink ek ? apakah ko taknampak..link ko aku letak kat random blog free traffic sidebar atas sekali laa..bangga tak ? huhuhu itu menunjukkan aku syg korang hahaha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
tajuk cerita sekarang tak seram langsung ...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
tajuk cerita sekarang tak seram langsung ...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

huhuhu.. bst ke cter ni ek?.. bukan ke musim cerita seram dah berlalu :)

msredcheesecake said...

Cik yana,
Msred gila tengok wayang...mr bf tak gila cam msred...camana nak pujuk dia gi tengok wayg? Jelesla tengok cik yana ngan dak asben tu asik layan movie jer...Grrrr...

cik pulau said...

perhh.. syok tu..
yang ni bergambar dengan hero..

yang si ujang tu pulak sebuk dengan dialog dia dengan liyana jasmay.. tak leh blah..

sampai skang gelak tak henti2 lagi.. hahahah..

Edy Zaidi said...

macma bets je cite ni...sazzy falak tu comel la

kayrul-shah said...

yana dak komen best..ujang pun cakap best...wajib gak terjah nie

wanda arry said...

kena crik time nk p tngok la plak..dok bersusun2 cite ni..aduii

EZAN IDMA said...

tak tengok lagi -_- tsksk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015