Jul 12, 2011

Rasa Tak Selamat Duk Kat Opis ni~ =.=

Patutnya entry ni aku update semalam...tapi sebab lupa nak snap gambar bukti *ecewah* so terpaksa postponed hari ni..hihi~


Pagi semalam adalah sangat letih....dah la sampai opis awal...lepas tu tak boleh masuk...sebab? grill kat opis dah rosak...ada orang cuba pecah masuk...orang tu cuba nak cabut grill, tapi tah macam mana dia godek² langsung tersekat...tak boleh nak bukak...kesian staff laki kat opis aku...dah la sorang, dia la mengerjakan grill tu kasi boleh bukak balik...haishhh..=.=





Perompak tu masuk ikut tingkap kecik dalam bulatan merah tu..aku kagum la dia boleh panjat ke situ...pintu kat bawah memang berkunci...so tu je jalan keluar masuk perompak...opis aku pulak kat tingkat 3...atas sekali....so mangsa pertama dah tentu lah opis aku...! grrr~  yang anak panah tu menunjukkan kawasan grill yang dah rosak kena kopak segala...sebab tu grill tak boleh bukak!! =.=





Agaknya bila dia tak berjaya pecah masuk opis aku, perompak tu turun tingkat 2...cuba nak pecah opis lain pulak...opis tingkat 2 ni ada CCTV...kira bijak jugak la perompak ni kenal rupa CCTV..kahkahkah~  dia pecahkan CCTV yang ada (lihat anak panah)...tapi perompak tu takde pulak pecahkan grill opis ni...maybe dia nampak ada alarm sistem segala dia takut alarm berbunyi kut...so dia turun ke tingkat 1...





Memang habis dia kopak lah grill opis nih...tapi opis kat tingkat satu ni dah pindah..!! so mana ada apa kat dalam tu!! bahahaha lebai malang lah perompak tu kukira...ngehhh~ =P



Satu je yang perompak tu tak tahu...dalam opis kat tingkat 2 tu ada satu lagi CCTV...memang dorang dapat captured pun muka perompak tu...ngenggg! kantoi di situ! so staff opis yang ada cctv tu buat la police report, tunjuk gambar suspek sekali...Suspek merompak seorang diri...bawa beg galas...berbangsa India...terkejut jugak aku dengar bila staff tu cakap suspek tu merompak sorang²...aku ingat ada 2-3 orang...hurmm...


Ada satu blok opis deret dengan opis aku ni memang dah kena pecah masuk...suspek amek barang kecik² yang boleh muat dalam beg dia je...macam cash...semua yang kecik² lah...suspek merompak hari Jumaat lepas, mula jam 5++pm...tapi dia masuk blok opis aku jam 6++pm...means dia memang dah perhatikan waktu kami keluar dari opis!! dem!


Hope polis dapat lah tangkap suspek berkenaan...takut kut kalau tiba² kena duk opis sorang²...adeh~  -__-


okbai~!


36 comments:

Isteri Encek Bard said...

huhuhuuhu bahaya sungguh nie Yana... 5 tahun dulu pun IEba da pengalaman opis kena pecah nie...

Far8 budak baik said...

hahahaha kesian kat pencuri tu...
tak dpt ape2 pun..
kan dah dpat masuk cctv tu..
pemes ar dy nnti..
agagaga...
mcm mane lah dy leh panjat ke tingkap
tinggi gitu..pehh

peep said...

perompak tu x takot hantu ke merompak sorang2..eii

Scya Lollita said...

haiyyo . brani btul dia rompak sorg2 .


buat rosak harta org je manusia mcm ni .


smoge dia dpt hidayah masuk islam lepas tu insaf trus .

Lya Colours said...

tangkap dia, kita bako !!

mynameismy said...

mengong tol. penat je tanjat2 last2 tak dpt ape haha

myra yusreena said...

fuhh 3tgkt pown dye leh pnjat,spiderman ke ape?? HAHA. jge dri bebaek eh kak :)

Ujang9897 said...

mcm jakie chan dah dia boleh panjat tinggi2...

moral of the story rumah tu grill dan kunci la elok2

Aku Ibu Muda said...

mcm opis kitorang last week, saja bukak pintu bg perompak masuk

sebbaik tade hilang pape2...dah la kotak mesin jahit bersepah kat lobi...

bleh plak yg last keluar tu menonong je tak tutup pintu

kol 8 mlm, tukang tutup pintu besar tu dtg, baru perasan. kalau smpai pg lah jawabnya kosong opis!

:: Mrs.Eady :: said...

kene belajar silat dgn cik abg la...ekekekeke....

Cik Puan Izan❤ said...

tak pasal2 masuk tv...kahkahkah... glemer habisla pasni...

Miz Novexx said...

bahaya betul ni kak yana, kena blaja kung fu la lepas ni :D

mas saari said...

makin berleluasa kes rompak2 ni...

UyaRayza said...

siap nk hancur dh pintu grill tue dibuatnye eeee..bhye..sila beli pepper spray yer

Mila Ahmad said...

tetiba teringt kenangan dimana pengawal keselamatan disangkakan pencuri haha...

wanda arry said...

pencuri x expert lgi tu..jenuh dia pnjg tembok tu...Yana pasni xyah stay sorang2 la...leh wat alasan takot pencuri :)

Finaz Jaafar said...

pehh gyler nekad india tu !

nabilah_2908 said...

haha..penat je la pencuri tu...dari satu tingkt..ke satu tingkat cuba pecah masuk...sudahnya dia tak dpt apa...huhuh..

dulu..office ni pun pernh kena pecah masuk...tak usik barang2 lain..dia tuju kt laci yg dalamnya ada duit petty cash di dalam nya....

tp nasib dia tkde la baik mana...

bila kopak kan laci tu ...tgk2 peti petty cash tu dah kosong...ada syiling je...

padan la muka....

kami syak staff kt sini gak..sbb cara masuk tu sngt terancang....sehari lepas kejadian..dia hilang..x dtg kerja..call pun x dpt.. risau la tu..sbb polis dh dtg sini buat siasatan bagai...:)

aizamia3 said...

tu office yang kecik..
ai pulak office yang besar, dengan penuh selamba macam tetamu masuk pejabat, bawak lari 2 buahlaptop termasuk dgn handbag 2nd bos kat tmpt ai, perompak tu sempat isi minyak lagi guna kad credit bos ai tu..

Mama Gee said...

opis pun nk rompak...apa sgtlah brg berharga yg leh dirompak kt opis...huhu

Prince Halilintar said...

klu dah terdesak sume bende die boley buat..mcm mane la die ley panjat sampai kat ats tue...ish3

MamaEma said...

pereompak itu tak ada rezeki....

harap dapat tangkap dgn segera

risa said...

adoyaiiii serem wooooooo
hati2 dear eh..kalo takde org jgn luar sensorang

EZAN IDMA said...

terdesak sgt kot. nasib baik ada cctv kan. syukur selmt :)

laskar pelangi said...

Hati hati ye yana ;)

kayrul-shah said...

bahaya betul la...harap perompak tue cepat la kena tangkap

Penggemar Coklat said...

erm.. bahayanyaa....

tp memang kesian gak la dekat pencuri tu.LOL

merahitujambu said...

BAHAYANYAA...CUKUP LA LAPTOP SY PENAH KENA ROMPAK DKT OFC MASA PRAKTIKAL DULU..UHUK

zuwaidah said...

eh bahayanya kalau mcm nih. takut jugak nih...kadang2 sorang je kat ofis. moga2 kita semua dilindungi. dulu pun ofis kak zu kena gak, jenis pukau (lagi bahaya wei), masa tu kak zu cuti. member yg kena, pukau terus masuk ofis dan ambil laptop. nasib dia tak buat apa2. 2 org lelaki india (sorang pakai mcm sami pura2 minta derma lepas kena pukau, sorang masuk lagi ambik apa yang sempat).

lalink7 said...

mmg bahaya..iskk..nasib nampak muka pencuri tuee..jahat gilee orang zmn skrang sanggup buat ape sja demi nak dapatkan duit dgn cr mudah

eiela said...

sampai tingkat tiga dia panjat. memang semangat nak mencuri tuh, tapi kesian hasilnya tak berbaloi. hope cepat ditahan.

msredcheesecake said...

Cik yana,
Rajin na perompak tu panjat tinggi2....sekali hampa...

liyana said...

mesti ade ilmu pape ni sbb boleh pnjat tinggi2. huhu

hati2 yana :)

liyana said...

cite psl perompak ni tibe2 teringat ustazah bahyah, kurma, dafi n ling, wakakakaka

hamzah ian said...

teheeeeee

JULYA said...

bahaya nye
dulu ofis BF julya pun pernah kena
yg best kan mase buat report
polis boleh cakap tgk ade pape brg yg ilang br buat report
bangang ke bodoh namenye 2
klu tmpat kne rompak mane bleh usik kan
nnt ade cap cari kite camne
bengong tul

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015