Jul 21, 2011

Pabila Mukaku Ditenyeh-tenyeh~

Cerita ni agak dah basi...hehe memang saja nak publish hari ni since aku pun bukan ada kat KL sekarang...sibuk kerja kat Kuching, tak dan nak online²...ini juga merupakan entry autopublish ye kawan²...^_^




oke Ahad lepas, aku dengan rela hatinya menadah mukaku untuk ditenyeh² oleh kak Fareha...lokasi pertenyehan adalah di Taman Botani, Putrajaya...serius lembut akak ni tenyeh mekap...setengah orang bila mekap kasar...rushing...nak siap cepat...tak best! akak ni sabar menenyeh muka aku yang tak berapa nak licin ni...ingat senang ke nak sorokkan segala parut kat muka ni kasi nampak wah wah wesss??! susah tahu??





Setelah 2 jam kak Fareha mengeluarkan kudrat menenyeh muka aku baru lah siap sepenuhnya! barulah TERsorok segala jenis parut, jerawat kat muka ni haaaa...time ni je lah boleh feeling² artis beb!! muahahahaha~  =P





taraaaa! nilah hasil sentuhan kak Fareha....dia kata nak mekap tebal² kasi nampak jelas dalam kamera...tapi setebal² dia pun idak la sampai macam opera cina beb! lagipun dia guna warna yang ikut tone kulit aku yang agak tinted nih...so takde la nampak plastik sangat kan...huhuhuhu~





oh kak Fareha ni sangat comel tahu?? ada lesung pipit...more, aku suka gilak dengar dia membebel...suara dia rock yaww!! auwww~  kak Fareha sudah berkahwin dan ada seorang cahaya mata...tapi rupa macam anak dara je kan?? ngee~  (^___^)"





Ini adik beliau, Pyka Rahmat merangkap jurugambar kak Fareha...dia ikut je mana akak dia pergi...bagus²...! oh adik Pyka ni baru lepas SPM...sudah berpunya...nama pakwe dia encek Uchie...lalalala~  ^_^





Gambar laki bini wajib ada yaww~! time ni masing² dah lapar sebab tak lunch...start mekap pukul 2pm, habis dah pukul 4pm...pheww~


Lepas mekap terus singgah rumah mak mertua aku...udahnya semua pelik apehal aku ni buang tebiat duk mekap tebal²...pi rumah mak mertua je ponnn...bahahahahaha~  bila dah explain baru dorang paham and sume famili mertua aku minat dengan mekap yang Kak Fareha tepek nih...adik ipar aku pulak minat tang hidung...nampak mancung gilaaaa katanya...huhu~





Kalau korang berminat untuk mengambil khidmat mekap kak Fareha sila lah contact beliau ye...beliau sangat friendly ai tell yu! aku yang tak reti nak berborak ni pun dia boleh layan...hihi~  =)


Aku berani suggest kak Fareha kat kawan² aku sebab cara sentuhan dia sama dengan PersonaFizaBridal...sentuhan yang lembut dan tidak tergesa² dan paling penting...lembut!! kau nak tenyeh muka orang agak² la sental kuat² kan...ngeee~  =)


ok tu je nak cerita...bai~!!







p/s::  tak sabar tunggu esok...adeh~


28 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

xnk tgk xnk tgk..nnti mimpi lagi!!!haahahaha...

^^nu[dd]yra^^ said...

wah, cam best jer muker ditenyeh2 ;)

Semut Senyum said...

cantiknyeeeee

Lya Colours said...

ko ni p mana esok oii

Puteri Iqa Izyan said...

huhu. comel~
mcm muka shila hamzah dah =D

Rozuan Ismail said...

makin sayang lah ujang lepas ni ye

aimie amalina said...

peh~ cantiklah akak..hehehe..ntah bile nak rase muke di tepek2 oleh jurumekap..kiki

Anum said...

comelnya dia
suka tgk gambar2

Finaz Jaafar said...

cantik !!! sukaaaaa

Isteri Encek Bard said...

memang cantik yana.. suker simple tapi nampak cantik.. sebab orangnya pun cantik gak

kama said...

muka yana nampak cantik wlaupun make up nya simple

Adylia Qarissa said...

tengok pic ujang ngan yana...ujang malu malu tengok bini :)

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

tq dear sbb sudi muka ditenyeh, lain kali bolehlah lagikan..huhuhu sesiapa berminat leh contact akak terus 019-3944695, ecehhh promote baik punya ahaks

ubi said...

shantek..hot..grr

mynameismy said...

wah2 igtkn tade nk dpt make up make up dah lepas kawen ni. ade lg rupenye ish jeles

d_tieah said...

A'ah.. Memang cantik giler wajah kau lepas make up.. Dari blog ujang aritu dia tunjuk muka sebelum kau d make over.. Hehehe.. Memang nampak lain owh.. Kelazzzzzz..

mas saari said...

sangat cantik...hehehee

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

bak kata ujang muka mintak kena cium...yea mmg cantik la..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

i love ur smile uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

cik hani said...

cantekkk..

diana said...

yana cantikkk....::)

Ujang9897 said...

apa menda org komen yana comel ni...

wei gua lagi comel la

Bashtiah said...

memang cantiklah mekapnya, kadang2 ada sesetengah makeup artis tu make up xcantik sangat...

hazman aka species1980 said...

Memang nampak hasil yang menarik...tapi sampai DUA JAM make up....boleh layan pra tonton satu filem dulu laa....huhuhu

Pyka Rahmat said...

malu malu miaw kitewwwwww :P haha

Mama Gee said...

lawaaaaaa..org kalau jarang make up sesekali make up mmg naik serinyaa..

2 jam ek br siap mcm tu....akak kalo make up paling lamaa pun 30 min....tu pun tak tau camne apa kat mana nk touch up lg...hahahaa

hOney n' cLOver said...

oo..akhirnyer jmpe gak blog nih...^^
harap x terlmbat wish slamat pngntin baru n berkekalan selamanya *wlupun rase cam dah lmbat jerk*...aminn~~~

=^o^=

Nini Hartini said...

saya masih tertanya2 knp balik rumah MIL pun nk make-up mcm ni?.. hehe...saja2 utk photoshoot ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015