Jul 20, 2011

Preview Senario the Move - Ops Pocot


Aku dah lama minat group Senario...dari dulu lagi...lama dorang bertahan kan?? kagum! so bila keluar movie terbaru dorang, haruslah eksaited nak tengok...^__^



trademark David Teo memang buat gaya tangan cenggitu...huhu~ 


Movie ni mengisahkan 3 orang looser (Wahid, Mazlan dan Azly) yang dipaksa memasuki kursus bersama RELA oleh bos-bos mereka...selebihnya sila lah tengok wayang sendiri...muwakakakakaka~


Cerita ni kelakar...oh pengarah filem Senario Ops Pocot BUKAN Aziz M. Osman...tapi Bob Ismail...erm jalan ceritanya menarik...lepas tengok filem ni kan korang akan rasa nak join RELA esok jugak! hahaha banyak mendedahkan aktiviti pasukan RELA di Malaysia...jadi kepada ahli-ahli RELA, sila lah tonton filem ini...bagi aku filem ni macam penghargaan kepada pasukan RELA di Malaysia  *thumbs up!*




barisan pelakon-pelakon Senario Ops Pocot 


Terus terang lah aku katakan, pelakon-pelakon tambahan dalam filem ni adalah sangat kaku...macam hafal skrip sepatah-sepatah...errr  sori....dan macam biasa Lan Pet Pet adalah watak paling hidup dan sempoi dan sengal dan paling happening lah...haha jangan kata dalam filem...aku jumpa kat dalam wayang pun dia bising...dah la dorang duduk selang dua baris dari seat aku...lepas tu si Lan suka nau komen diri sendiri macam "eh hitam nya muka aku..."  "eh tangan kau tu Azly, tangan tu jagaaaa..."  hahahaha serius kecoh la...tapi FUN!! tak kering gusi gelak.... ^___^




Diana Amir pakai high heels berapa inci pun tak tahu...lalalalala~

Dari kiri : yien9897, yanaMIB,Diana Amir, Ain Syafiqah




pasangan bahagia...amin~  ^__^



overall aku bagi 6 / 10 bintang...memang tak kering gusi ketawa tengok filem ni...dan banyak pengajaran kita boleh dapat selain bergelak ketawa...cuma erm...aku lebih suka bila Aziz M. Osman jadi pengarah...hihi...sori again tuan director...  =)


Selamat menggelikan perot!!!









p/s::  aku nak fly pi Kuching nih...hari Jumaat baru balik...korang tolong tengok-tengokkan dak encem ai tu ye..kalau dia nakal-nakal mai report kat aku...kehkehkeh~  doakan perjalanan pergi dan pulang aku selamat....amin~  ^__^

21 comments:

mOoN said...

dah hampir 3 tahun me tinggalkan kuching... :)

liyana said...

harus tgk nih, senario best! even dh tua2 sume nye, hehehhe

:: Mrs.Eady :: said...

suka tnag gmbr last jek!ahahahaha....amin amin amin :)

Areliff said...

ujang dan david teo memang tak dapat dipisahkan hu3 :P

aizamia3 said...

azlee tu ada iras en. suamiku @ en. suamiku ada iras dia..

sebab..? anak2ku mesti cakap eh babah.. tu babah.. tiap kali tengok senario.. huhuhu...

Cik Eka said...

eka suka tgok senario..nak ajak apple pegi tengok senario lah..hihihihihi

semoga selamat pergi dan balik

Finaz Jaafar said...

lan pet pet tu memang best la..kelakar

mynameismy said...

selamat ke Kucin!

eyjalukman said...

alalalala bestnyee kak yana ni dpt tgk filem lagi . haha;D

gi kucing bwk buah tgn taw .

p/s ; muka kak yana dgn dak encem dah lebih kurg dah . hihi jodoh lama ni insyaAllah ;)

Isteri Encek Bard said...

wahhhh best-best.. wah outsstation je ryana

Lya Colours said...

aku mmg jarang btol la p tgk wayang skrg. byk memerp kat umah layan novel je

Prince Halilintar said...

prince kene gi tgk mvie senario baru ni..

slmt pergi dan pulang ye yana..dak emcem pandai jaga diri tu..hehe

zuwaidah said...

apasal dak encem tak ikut sekali, leh 2nd honeymoon..yeeeehuuuuuu

risa said...

asik jumpa retis je neh...
esok2 dah jadi retis jgn lupa akak eh

mas saari said...

banyaknya cerita tak sempat tgk lagi, dah kuar cerita senario lak!

POSH76 said...

bessnyer gi tngk wayang

UyaRayza said...

terlebih tggi plak si diana amir tue hehe

hazman aka species1980 said...

yana : ending trailer BINI BINIKU GANGSTER yang tak leh blah kan....hehehehe

Rozuan Ismail said...

haha.kelakar betol kan.huhu.ada tengok trailer ari tuh.huhu

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said...

besnye gi kuching...(",) selmat pergi dn balik yek

diana said...

patut la tengok diana amir tinggi bebeno...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015