Jul 25, 2011

Macam Tak Berbaloi je Bayar Mahal²..hurmm~


Assalamualaikum dan selamat hari Isnin..hihi  aku rasa minggu ni nak story pasal Kuching je...aci tak?? ngeee~  oke mukadimah pasal Kuching TERbuat entry tak happy...haishh...actually sebagai rujukan bagi kamu kamu yang hendak ke Kuching nanti...=)


Aku stay 2 malam kat sana...company aku sewa hotel kat Harbour View...betul² tengah² town Kuching and sangat dekat dengan Waterfront...jalan kaki tak sampai 5 minit je nak ke Waterfront tu...





Cuma aku kurang berpuas hati lah dengan hotel ni sebenarnya...1st time pergi hotel yang NOT INCLUDED breakfast...ni bukan bajet hotel derr...even bajet hotel pun ada free breakfast...kitorang dapat bilik standard je....RM180 per night!! bilik kecikkkkkkkk!! grrr~   tapi company aku minta masukkan breakfast, so kena tambah RM20...total jadi RM200 per night...(-___-)





Tengok lah ruang antara TV dengan katil tu...muat² orang lalu je...hurmm~  paling aku menyampah tang toilet lah...hishh aku ni memang pantang la toilet yang takde paip nih...geli tahu?? tapi kalau dah 2 malam menapak kat sini takkan tak berak² kan...sembelit woiii..T__T





Shower macam ni la yang aku maksudkan...melekat kat dinding...nak tahu aku cebok macam mana?? aku guna gelas kecik yang memang selalu dorang letak dalam toilet tu...alahaiii sedih je nak cebok guna gelas kecik tahu??? T___T





Masa baca memo ni aku dah macam, "apehal kau nak psiko² gini??"  and aku memang campak je tuala yang dah guna merata²...minta dorang tukar baru...kitorang bayar mahal kan...haruslah harapkan service yang baik...! banyak songeh pulak merungut guna detergent banyak²...cehhh~  =.=


Bagi aku kalau nak selesa better stay kat Four Points...tapi jauh dari town lah...kalau nak dalam town, stay kat Majestreet Riverside..sebab bos aku stay kat Hotel Majistreet and dia sangat berpuas hati dengan keadaan bilik dan suasana dalam hotel tu  =)


Lepas ni kalau korang nak pergi Kuching, sila buat survey pasal hotel dengan teliti ye...jangan sibuk cari yang murah, tapi bila banyak sangat hidden charge rasa tak berbaloi jugak kan?? oke tu je nak cerita...bye! (^^,)

25 comments:

Ujang9897 said...

eeeeeeeeeeeee.... berak tak cebok..hahahaah

mynameismy said...

pergh kedekutt..-.-'

kuching tu kat malaysia kot what the hell tade paip? ikut la care hidup org mesiaaaa majoritinyeeee. dkt vietnam tu pun hotel die ade paip taw haiyoooo

*dpt bygkn camne yana cebok guna gelas hahahaha

missdora said...

kak yana ! kat c2 mmg la, kalau riverside yg dekat depan waterfront mmg tip top service dia, ssaya pernah tinggl kat c2 3 hari.. :)

mas saari said...

akak masa pergi sarawak stay kat Grand Continental je...memang puas hati! breakfast utk anak2 dia bagi free je, tak perlu bayar pun!

hotel ni memang kedekut gilalah!

Cik Eka said...

hihi

eka pun baru lepas balik bercuti ..
tp samalah dia punya peringatan pasal tuala tu.
lapan belas kali baca..hahahaha

liyana said...

geli jgk klu hotel xde paip, sengsara nk cebok, haha

cimOt said...

holiday kat umah je laaaa kalo camtu..heee

Lya Colours said...

aku rasa hotel ni kot yg family ktrg stay masa p srwk dlu. just jalan kaki je p waterfront tuh.

b a m b a m ' s said...

dia mahal pasal lokasi strategik tuh kot ek.. huhuhu

saf ★ said...

sy penah g kuching. duk kat merdeka palace. best sgt!

charmyiex said...

huhu..mmg malang la kne duk hotel tu..byk ag hotel yg murah dan berkualiti kt kch..sbb sy pon org kch..kt KL pon byk jugak hotel xde getah paip kt toilet bowl dia..cth cam hotel DYNASTY tu..siap pesan kalo member kne duk kt DYNASTY, jgn lupa bwk cebok sendirik..

aizamia3 said...

memang biasa booking kat hotel tu dan setakat ni takde pulak bos2 kecik komplen..
pilihan yang terhad maka sila jangan mengomel..
ai tak pernah pergi lagi kat sana tapi biasa book kan untuk bos2 kecik..

YanaMIB said...

@ aizamia3:: dorg xbrani nk komplen gitu lerr..kita kan ada hak bersuara..pilihan sgt byk..tipu lah kata terhad..! antara rajin dgn malas nk cari je =)

mOoN said...

errrr... xkan standard hotel kat malaysia skang ni dah tukar kepada x pakai air paip lagi kut... :fuh

nyway,, ada tag untuk yana.. http://www.munirahizzan.com/2011/07/2nd-ga-pearl-by-moon_25.html

aimie amalina said...

haitttt~
aiyakk
tgk luo cam dh bes
kat dalam cam tu plak ye..hehehe
aduhai..pas ni wat servay baekk punye kan!

ieda said...

doii letih lah mcm nie .. sib baikk lah 3hari 2 mlm dik .. kalau idokk hermmmm leh je komplain kann .. tapi tulah mana2 hotel skrg nie memang x der paip kecil atau getah tuu semua main pancut2 gitu huhuhu

Prince Halilintar said...

prince ingatkan tahan nk buang air besar tadi...haha

better b4 gi mane2 pun kene wat survey dulu tuk penginapan...

Prince Halilintar said...

prince ingatkan tahan nk buang air besar tadi...haha

better b4 gi mane2 pun kene wat survey dulu tuk penginapan...

diana said...

taukey hotel ni kedekut gamaknya...

zuwaidah said...

heheheheheh sama la mcm kak zu, kalau hotel tak ada pili air...ngak keruan jugak seh....harus dicebok dgn gelas kecil juga yaaa...hahahahhaha apsal tak tonggeng je kat pili bathtub tu...buka air deras2 heheheheheh fuhhhh mesti lega kan kan kan

Solihin Zubir said...

errr.. bersih tak cebok tu? haha..

Solihin Zubir said...

errr.. bersih tak cebok tu? haha..

Nini Hartini said...

rm200 bilik mcm tu...saya nmpk OK. ms kt singapore dulu, rm 600 bilik jauh lebih kecil dr bilik yg awk duduk. perghhh, klu rm600 tu dok hotel malaysia confirm dah dpt 4-5 star. hehe

eyjalukman said...

ishh mahalnye ,
kita pun tak suka toilet tkde paip .
klu kita kaya , nk bukak hotel yg bilik air wajib ada paip ,mudah utk cebok . hahahaha

Tea said...

susah betol nih. memang konfem tak puas hati. lg lak tea ni cerewet gila. >.<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015