Jul 1, 2011

Tuntut Janji Suami~ pfffttt~

Tadi aku saja update kat status FB, tahun ni kira tahun pertama sambut Ramadhan bersama suami tersayang...ecewahh~  tapi sebab aku ni wanita berkerjaya, mesti rasa liatttttttt je nak bangun subuh² buta nak memasak segala...hehh~  yelah selama ni bangun tidur je makanan dah siap hidang atas meja...macam mana lah mak aku boleh buat semua tu sedangkan mak aku juga bekerja! =.=


Sekali kawan sekolah dak encem send komen kat status aku tuh~







walllaaaweyyyy!!! dak encem nak masakkannnnn??!!!!! banyak kali jugak aku baca ayat si Wafi ni kut la aku salah faham ke apa...hahahaha~  =P








wahhh sahur and kuih raya!! pffttt~   walaupun hakikatnya dak encem tu tak reti masak, eh tak kisah lah...time sahur makan nasi putih lauk telur mata kerbau dengan kicap pun dah sangat oke!! hahahaha~  terus rasa legaaaaaa ya amatttttt!!


Eh kalau daripada sekolah dah cakap macam tu, kena lah laksanakan sekarang...mana boleh omong kosong je...betul tak?? betul takkkk?? muahahahaha~  tiba² macam tak sabar nak tunggu puasa...haaa korang ingat tau entry ni...time bulan puasa nanti kena remind dak encem masak untuk berbuka, sahur and buat kuih raya...kehkehkeh~


ai love myself, my life and my hubby!! ♥  ^_^  ♥











p/s::  Puasa ganti tak habis lagi ni bhai!! grrr~


34 comments:

diana said...

buat kuih raya yang tak tahan tu..
heheheh..
sanggup ke sapa2 nak makan??
hehehe

Ujang9897 said...

dah tentu la dia membongak..aiyo...cpt na percaya

laskar pelangi said...

untung la kak yana ;D

::p0t pEt iLa:: said...

untung3!!!
sejuk dapat laki cmtu :)

Finaz Jaafar said...

hahah..lawak lawak..
eh nak kawen sebelum puasa la cemnih..hahaha **tbe2

Aku Ibu Muda said...

tuntuttttt jangan tak tuntut!

Syakiela said...

=))
sweetnye...

halila Ibrahim said...

Yana .. ganti puasa pun tuntut la jugak suruh ujang bangun masak sahur.. praktikal dr awal...

Lulu Caldina said...

ceh, tak baik tau... nanti suami tak sayang..opps... :) selamat menyambut ramadhan pertama bergelar isteri...

mynameismy said...

muahahaha bertuah lah sangat dak busuk tu nak buat kan...;D

nabilah_2908 said...

hahaha..nampaknya En Ujang menafikan...macam mana ni Yana..? hehe.. ;)

Isteri Encek Bard said...

hahaha tuntut yana, jgn tak tuntut.. perlagi ujang pi berguru ngan CMG

d_tieah said...

Sila tuntut ye.. Itu kewajipan.. Ngee :)

wanda arry said...

kuih raya dak encem leh tmpah kat wanda...kunun2 buat la jgak kn

kayrul-shah said...

wajib tuntut nie yana...bila lagi nak rasa air tangan suami ye...hehhehe

~ Arez-Leen ~ said...

ha ah yer..En. Ujang dah menafikan tu... Camne Yana??

msredcheesecake said...

Cik yana,
Kalau dak encem tu mungkir janji atau buat2 lupa, babab bontot dia setiap kali dia suruh buatkan air bila dia balik keje....hahaaa....tapi pas tu gi la buat air dia....

s.y.a.r.q said...

kehkehkeh..wajib ingat tu yana. Bukan senang nk suruh laki masak :P

risa said...

haaaaaaaaa...pi tuntut!!!..kalo dak ujang tak buat..meh bgtau akak!!
nak babab muntot dia!!!!
heheheh..psstt sila habiskan puasa qada' dulu baru nak berangan! grrrrr

MamaEma said...

akak pun belum habis berganti lagi ni

aizamia3 said...

hahaha.. dak ujang dah mula cuak..

Mila Ahmad said...

ciri-ciri suami yg soleh muahahaha...

Alexandriana Alia said...

ece..ceh. ramadhan pertama sebagai isteri. phewit manisnya kurma ituuu.

mas saari said...

tuntut jangan tak tuntut yana..

Siti Nurhayati Dollah said...

Salam kenal :D

Wah, ni memang kena tuntut ni, janji tetap janji.

*selamat ganti puasa ya

EZAN IDMA said...

cept la bro ujang. sahut cabrn. kate romantik. hahahah

Lya Colours said...

wahh goyang kaki la ko nok. ahaks !

sissyira said...

salam


wa...bahagia la gitu..heheh

Mr feckry said...

ala ujang ni masak pon air je la

alongxp said...

waaa...tahniah la klu camtu...

p/s: hakikatnye...lelaki masak laaaagi sedap, tambah2 klu utk org tersayang...

mOoN IzzaN said...

terbayang ujang uli tepung kat dapur...hahaha..rasanya mau bersepah tepung...

aDisH.sHidA said...

ujang kena belek2 tiffinbiru.com dr skrg la...

eyjalukman said...

wahh , untunglah kan ada suami penyayang pandai masak lagi . haha

Mama Gee said...

bertuahnyaaa badan kalo incik suami masakkan...

setakat ni br pernah rs Mr B buatkan air teh je..hahaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015