May 8, 2011

Dugaan Pengantin Baru~

On the way nak balik KL tadi kan, aku dan dak encem lalu jalan dalam...sampai je kat Sekinchan dengar bunyi tayar meletop....pffttt~  *gila ayu bunyi tayar kereta dak encem...kehkehkeh~*   bila dak encem berenti tepi, tengok tayar dah kempis...dem!  T__T






Bajet nak tukar sendiri...tukar tayar je pon...sekali pembuka nat tayar pulak pecah...wuwuwuwu~  nasib la kat depan sikit dari tempat kejadian, ada satu workshop kereta...phewww~   pinjam jap dorang punya tools  *senyum*






Aku macam tak yakin je tengok spare tayar ni...sebab saiznya agak kecil....lepas tu macam nipis je...haha...memang kena bawak kereta slow slow lah kan...tak yakin punya pasal   =)





Ni tayar yang pecah tu....terkejut jugak aku tengok tahap kecederaan tayar nih...tak tahu apa yang kitorang langgar sampai tayar boleh terkoyak macam ni sekali...adeh la~  =___=


Lepas tukar spare tayar, kitorang singgah kedai tayar kat Shah Alam...aku tak ingat nama kedai tu...tapi dak encem selalu membeli-belah tayar kereta kat situ...huhuhu~  apa-apa pun aku bersyukur sebab tayar tak pecah time turun dari Cameron Higland...kalau tak lagi haru babe! =_=






oh ni BUKAN 1st time ye aku berdepan situasi macam ni dengan dak encem...masa mula-mula kapel dulu, 6 tahun lepas, pernah sekali jadi tayar bocor...tapi kat kawasan Bangi je...baru-baru kahwin ni, dia bocor jauh sikit dari Bangi...haha...kelakar pulak bila aku ungkit kisah dulu, then kaitkan dengan kisah sekarang  ^_^


Sekarang badan dak encem tengah sengal-sengal...dia minta tolong massage kan, tapi aku nak upload gambar and update blog dulu...kehkehkeh...aci tak buat macam tu??  =P


Mungkin ada hikmah di sebalik kejadian...wallahu'alam...semoga kami semakin tabah...amin~   =)


25 comments:

Far8 budak baik said...

hahaha kelaka je...
amin...akak berat sgt ni..
tu ar tayar pecahh =p

Epal Hirata said...

xpe..
nsb baik tayar je pecah..
hehe..
..

FariehanIbrahim [LBC] said...

dugaan org bru balek honeymoon,
nseb bek time balek dh. haha! XP

~nadyahoney~ said...

org baru kawen mmg byk dugaan...lepas ni lagi byk dugaan..so kene kuat dari segi mental

iLa VaNiLLa said...

semoga kak yana n ujang tabah mengharungi segalanyew.. amiinn

azureEn said...

larat ke nak massage si ujang tu... kui3 :P

vampire's lovex said...

tayar sejak dari kapel tak tukar kot,sebab tu dia meragam ..kikiki...

Liza @ Adzriel AB said...

eiiiyyy... risau kak liza dengar. syukur tak jadi apa2 yg serius. take care ye yana. check kereta sebelum pergi jauh2.

forever love said...

alahai ciannya die.. haha.. takyah urut2 kak.. tampal koyok je. haha

Puteri Iqa Izyan said...

ni mesti bawak balik stroberi byk sgt neh ^_^

Prince Halilintar said...

lar, prince kat shah alam je..klu minta tlg boleh prince dtg...dtg tgk je la..tgk pegantin baru..hehe

yana, tayar spare mmg kecil selalunya..so nak bawa pon xley laju2..xbalance sgt..better lps tampa tayar tukar balik tayar asalnya tu..baru sedap drive..

yana ni..cian dak encem tu..tlg urut dpt pahala taw..hehe

AMMAR YASIR said...

sampai pecah mcm tu sekali..ish ish ish

Mr feckry said...

amacam baru kawen seronok tak..rugi yang bebudak ni kapel lame2 kan

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

aikk..kat sekichan...waduhh..kampung halaman ku tu..sabar yer..dugaan tu

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

aikk..kat sekichan...waduhh..kampung halaman ku tu..sabar yer..dugaan tu

su su said...

hampir tiap2 minggu journey from klang to sg besar..............

sekinchan kampungku he he he....

urut jgn tak urut tau pengantin.....
dapat pahala.....suami pun suka.. he he he

aDisH.sHidA said...

LOOOR...NASIB BAIK G KAN..KALAU X MELEPAS LA YANA NAK HONEYMOON...

JGN AKUR PERINTAH SUAMI...URAT LA...HEHEHEE

diana said...

memang tayar spare kecik ke ha??
semalam tayar kereta suami akak pun pecah..
dia tukar tayar spare kecik je..

Muhamad Luqman Hakim Mahmud said...

haha seronok baca ni...hurm pandai lak ekk dak encem yana tukar tayar ..hoho

eyjalukman said...

haha akk honeymoon k cameron ke ?
haha bestnyee , lama tk gi sana .
tkpe la , nk suh akk tabah di sisi dak encem tu . haha

Aku Ibu Muda said...

x pernah lg tuka tayar keta ni..hihi

lalink7 said...

wahh husz xpnh lg rasa macam tuee..risauunyee kalau berlaku apa2..camne nak tuko tyr..kene blaja dr skang nie..

ieda said...

duiiii sib baik x jadi apa2 dikkk .. syukur .. :))

dugaan bersama x per dik .. dlm hati berbunga kan :))

Ct Arina said...

lalu sekinchan ke.. lah pesal x singgah kpg rina?? hihi ;D

ir yien said...

alar tian... dugaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015