May 11, 2011

Usaha Untuk Menjadi Montel~ =P


Dalam minggu ni boleh dikatakan hari-hari aku breakfast nasi lemak...nyummm...kalau dulu sebulan sekali je breakfast nasi lemak...haha...maklong lah dulu zaman² bujang, tahap kemalasan bangun pagi adalah amat kritikal!! pffttt~  


Sekarang selalu datang opis awal, then rajin lah sangat aku singgah gerai jual nasi lemak kat area opis aku nih...huhu...sedap la pulak makan nasi lemak...lagi sedap bila sambal yang orang tu masak pedas!! pehhh layan beb!! ^_^





ye saya memang gila dengan sambal...kalau makanan tu tak pedas tekak aku memang tak boleh nak telan...hehhh~  (-_-")


Aku rasa kalau aku amalkan makan nasi lemak dalam sebulan ni mau kembang badan aku yang ala ala model ni kan *muntah!*  tapi aku rasa tak elok kalau kerap sangat makan nasi lemak...bukan takut gemuk ke hape..tapi tak elok untuk kesihatan...betul tak?? oke fine! esok, lusa, tulat, piut dan seterusnya aku try bawa corn flakes je la kat opis...pheww   ^_^


korang biasa breakfast makan apa?? diet seimbang ke tak?? hehe  =)


46 comments:

Cik Tqah said...

hohoho.. makan lagi yana..br layanzz

Edura Hanum said...

kekadang jek makan nasi lemak.selalu makan nasi goreng.tp tue pun rasa dah muak jek.ari2 makan yang sama

Miza Yusof said...

miza jarang breakfast. selalu brunh je. hihi :) samalah kita. miza suka makanan pedasss! baru besttt :)

^^nu[dd]yra^^ said...

wah hari nih ramai jugak blogger pos entri sarapan makan nasi lemak...cik dd dah smggu lebey kot x makan nasi lemak...rindu nasik lemak....=)....tunggu hujung mggu lah...weekdays malas nak kuar pagi2 g gerai beli nasi lemak...

Anis Nasri said...

nasik lemak kan menu peveret org malaysia..
Anis klo bekpes nasik lemak alamatnye bile bos cari xjumpe anis kt bwh meja la tu tgh membuta.
bwh meja pun bole jd port...
ahahahahahahahahaha

liyana said...

xnk mkn nasi lemak pagi2 nanti ngantok! hehe
pagi ni mkn nasik goreng, lalala

Isteri Encek Bard said...

sama menu kiter yana

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

meh sini amik lemak su ni...dah gemukkkkkkkkkkk ni

lalink7 said...

makan kuih muih jee yana..pepagi nie xde mood nak makann..tp perut lapaa..haruuu btoll la..

POSH76 said...

Hormon wanita selepas kawen mesti naik badan sikit...tp nasi lemak ni tak bagus takut kolesterol

Pink Frogy said...

aku klu makan nasik lemak pepagi mesti keje jd lem skit.. so kene pekena biskut kering jer lar.. huhuhu

Pink Frogy said...

aku klu makan nasik lemak pepagi mesti keje jd lem skit.. so kene pekena biskut kering jer lar.. huhuhu

r3bL said...

hai :)

breakfast hari2 saya adalah, roti + susu atau oat + susu.
tu saya, nak kuruskan badan.

tp klau awk nk naikkan badan, ada tips nya. makan 2000 kalori sehari. makan kerap, tapi pastikan kurangkan minyak semua. takot nnt dpt sakit jantung plak.

nasi lemak pon mmg bagus utk naikkan badan. tapi dia juga ada keburukan, iaitu tak baik utk jantung sebab banyak kolestrol. haritu saya pernah selama 2 minggu mkn nasi lemak setiap pagi, huhu...trus naik beberapa kg. :)

oh, lagi satu, utk tips diet seimbang dan turun/naik berat badan secara sihat, saya selalu refer, www.sususejat.com :)

kakchik@ella said...

KC mkn bihun goreng. jemu sdh sama itu jacob. hihi

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

huihs..sedap tu mkn nasi lemak...

bunga.cinta said...

yup nasi lemak xelok sgt mkn selalu..btw y saye tau ecely sbulan skali je elok mkn..skali kite mkn lemak tuk dihapuskn adalah 1 bln..so cuba bygkan if berkali2 mkn =)

mayra aish♥ said...

sedap nya nasi lemak tu! :))

breakfast nakan pancake!sgt lah elok untuk kesihatan ;) hehehe

bersama kak Es said...

Kak Es pun sarap nasi lemak pagi ni.
dah lama tak makan terasa sgt nikmat kat tekak.

pastu minum limau nipis...pandai2 cover beb !! hehe

Miz Novexx said...

nasi lemak is da best.... mmg layan kalo sambal pedas, x ingat dah kat orang lain

"Che Ain" said...

ala xgemuk punya..tp tataw la bila pregnant nt akak jd chubby..
msti kiut..

miss.Addin said...

nasi lemak memang best makan :D

Ujang9897 said...

mengandung nanti gemuk la...

Finaz Jaafar said...

kte bkpes roti dgn cheese ! weee~

aizamia3 said...

hahaha... suka dengan komen dak Ujang..

'mengandung nanti gemuk la...'

Aku Ibu Muda said...

kena penangan si ujang nanti montel lah yana :)

Dayana AZ said...

adushh salah timing la bce ni kak yana haha..

diana said...

gemuk sikit lagi tak pe yana..
laki sedap sikit peluk..
hhehe..
jangan terlajak gemuk sudah la..
hehheeh

Rozuan Ismail said...

selalu makan coco crunch je.x pe montel pon.ujang suka

makdara TERdiva said...

tengok mood, kalau mood ok mkn nasi lemak, kalau mood ke laut mkn cornflakes jerrrr..

sbb tu x kurus2..huwaaaaaa

ummiross said...

anak ummi pun suka nasi lemak, kebetulan baru je sudah masak nasi lemak ni..

Cahaya Qaseh said...

kt kelantan femes ngn nasi berlauk..best!!!

ieda said...

makan je dikkk .. mu kalau temuk sikit cantik tauu ... pecah sikit kulit2 muke tuu .. seyess cantikk !

dah kawin semuk sikit x salah dik :))

pagi tadi akak makan nasi lemak lalalallalal

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dulu masa kerja memang suka juga makan nasi lemak pagi2.. kalau keja memang byk makan. pagi tengahari petang malam makan jer.. dok kat opis tu ada je benda nak makan tp bila jd suri rumah kurang lak makan.
TERKINI : HANTU HOSPITAL
TERKINI : LAGI ISU BLOGGER MAKI HAMUN DALAM BLOG

fatien ! said...

org sibuk nk kurus, dia sibuk nak gemuk. meh tukar body. hehe

redza said...

dh 2,3 bulan xmakan nasi lemak huuu

Mek Norfa said...

sedapnya.. dh lama xbfast nasi lemak ni..

lionteen said...

pg ni bekpes mkn nugget. gmuk la blk ni. hehe

Papa Mifz said...

nasi lemak nih lepas mkn sure ngantuk kan...so kurang2 la kan yer...takut terjejas lak kerja2 di opis...hehe

EZAN IDMA said...

selera ni. ade pape ke. hehe

EZAN IDMA said...

selera ni. ade pape ke. hehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ujang lagi suka kalua ko lagi tembam kut.. baru best.... hahaha

mas saari said...

dah lama tak breakfast heavy ni..
biasanya pagi2 mkn kuih atau roti je!

Prince Halilintar said...

makan je la yana tgh ade selera ni kan..nnt dah jemu xyah la mkn..hehe

azureEn said...

terliur tengok @___@

mynameismy said...

weh nasi lemak xelok tuk kesihatan laaaa

wanda arry said...

jom makan smbil berat naik..xsukee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015