May 19, 2011

Ambil Gambar Bangunan Satu Kesalahan ke??


Semalam kan, seharian aku berjalan-jalan dalam mall ni...snap-snap gambar fire fighting system...nak tengok tally tak dengan drawing...bukan suka-suka nak snap gambar...nanti nak kena present kat Bomba jugak...=)


Kitorang snap snap dengan camera slr...lepas tu kena tegur dengan pekerja bangunan...maybe bro tu kontraktor kut...


bro::  dik, awak ambil gambar untuk apa??


adik comey (aku ler tew)::  untuk buat report...


bro::  report apa?? awak dari mana?? Viva ke??


adik comey::  dari fire fighting company...


bro::  oo fire fighting...kiranya ada kena mengena dengan Viva la??


adik comey:: aah Viva la yang hired kitorang...


bro::  ooo..erm oke oke




Actually dua kali jugak la kitorang kena tegur...lagi sorang tu tegur time kitorang baru keluar dari pintu kecemasan...haha~  bila cakap dari fire fighting company baru dia diam...grr~  pelik sangat ke tengok orang duk amek amek gambar bangunan?? takkan la kitorang ni wartawan majalah tabloid nak buat gosip atau isu panas pasal bangunan tu kottttttttt...ngehhhh~   err ada ke wartawan yang buat macam tu??  >__<


erm mungkin lah kut ambil gambar sebarangan tu satu kesalahan...isk isk...kalau bawa kamera compact kecik mungkin orang tak perasan kut kitorang ni siapa...kan?? ehehe~  =P


Apa ada dalam Viva Mall ni?? next entry aku story...nak buat report jap  ^_^


26 comments:

mizzkechique said...

hurmm...xpenah dgr lak amik gmbr bangunan satu kesalahan...

bersama kak Es said...

lain kali cakap je..saya i wartawan mangga
haha

^^nu[dd]yra^^ said...

ehhhh.....amik gmbar bangunan tuh kesalahan ker???x pernah dengar la plak...hohoho...kontraktor tuh jeles kot ngan slr yana....hehehehe..;p

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

memang salah...lain kali amik gambar org tu sekali :p...

selamat merepot dik yana...^^

d_tieah said...

Mungkin dia ingat korang nak merompak kot.. Hahaha.. Aku pun tak dapat nak menjawab soalan tu.. Yeke salah amik gambar bangunan??? Ermmm.. Aku pun mula tertanya tanya pada diri ni..


Entry Terbaru : Nur Kasih The Movie ; Tonton Bersama Fizz Fairuz

syafie said...

Tak Salah ambik gambar cuma diorang pun cuak juga tiba2 ada org ambik gambar.

http://orderbookonline.blogspot.com/2011/05/buku-bimbingan-rohani-2.html

fathiahRAIHANA said...

laa tak pena tau pulak amek gmbar bngunan tu satu kesalahan .. then dok amek gmbar bgunan skola kira salah jgk ke ? =.=

cikmimmie said...

kalau kat kawasan keje sy dilarang sama sekali untuk ambil gambar... bangunan kerajaan kan..huhu..silap hari bulan boleh balai..

nabilah_2908 said...

ha...nak tau gak ni..

salah ke kita ambil gambar eh...

adakalanya rasa macam teragak2 je nak ambil gamabr...takut kena marah..

pernah kena marah dgn pekedai Cool Blog....tak bagi kami amik gambar kedai dia...kedekut..huhuhu..padahal..kita nak tolong promote kedai dia jugak...

jom ke APA KATA HATI pulak ;
NAK TUTUP BLOG

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

bestnye keje cam yana,,,su suka kerja yang kuar2 ni..ermm..bila la nak guna civil su ni kan...hihi..asyik duk kat meja dan tengok nombor je kejenye

Axie04 said...

orang malaysia kan suka sibuk

ieda said...

aah dikk .. akak x pernah dgr lak .. tapi akak pernah kena tegur ngan ada pakcik tuu kat kemaman masa tuu , akak amik pic bazar menjual kat situ .. dia cakap x leh .. akak jawab lah asal lakk .. x tulis punn x leh ..
lagipun saya amik utk masuk peraduan ekekek .. dia terus senyap lalalll

shah-kayrul said...

mesti orang tue ingat yana nie wartawan kot....

daylachan said...

sll amek gmb bangunan dah name budak architecture...tp org tgk mcm kita ni pelancong je xpenah tgk bangunan kt mesia!

rara pinkmafia said...

ala sah2 dye dh bukak viva tu besa gedabak,tak bg amik gmbr lak,even kalo yana bukan pihak viva yg hire knp?xleh amik gambar ke.kalo tak leh amik,tutp viva tu dgn kain,tak de lah org amik gmbr.hehehehe.emo lak rara pg ni.

Mila Ahmad said...

viva yg dekat cheras 2 erk?

YanaMIB said...

@Mila Ahmad:: yep kt cheras tu..jln loke yew =)

pha is said...

dia igt ko tu perisik CIA kot... hahaha

Rozuan Ismail said...

peliknya.suka hati la nak amik gmbr

EZAN IDMA said...

hahahha, kak yana mcm wartawan kot?

zuwaidah said...

yana, dia org tak faham keje QS kot sebab tu tanya mengalahkan inspector shahab hehehhehehe

yatie's EPISODE said...

haha. dia nak tackle akak kot. =p

Isteri Encek Bard said...

klu amek pi stesyen minyak emmabg tak leh

Ct Arina said...

nak kerek le konon tu kot. tp x jadik. haha

diana said...

dia tanya la..
sebab dia ingat yana budak2 sekolah lagi..
dalam hati dia ..
"budak2 ni tak pi sekolah ke mai ambik gambar pulak.."
heheheh

makdara TERdiva said...

nape tak ajak dorang amik gambo sekali??? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015