May 20, 2011

Memang Tempat Orang Kaya-kaya Pun~


oke sambung lagi cerita pasal Viva Mall...hehe...kisah sebelum ni boleh rujuk entry INI dan INI....=)


ada yang tanya Viva Home ni shopping mall ke office complex...??ehehh..sebenarnya Viva Mall ni shopping complex yang khusus menjual barangan rumah...dari mangkuk jamban, kerusi, katil, lantai sampai lah pintu rumah...haaa semua ada...harga?? err aku nak sebut pun tak larat...besar nau angkanya...aku reti baca sampai seribu je...lebih dari tu macam blurrrr~   @_@






Deco dalam mall ni sangat unik...kalau mall lain letak signboard biasa je kan untuk bezakan setiap level...tapi kat sini siap ada bongkah² kayu bagai...cantik!  ^_^




ni pemandangan dari center court..agak mustahil untuk sesat di sini...hehe~  =P




dan setiap level akan ada kerusi macam ni...ni kerusi tau...bukan hiasan semata...haha~



tuan tanah wajib interfrem ye  v(^^,)








 yang paling penting surau disediakan ye...hah sila ingat gambar ni...surau ada kat tingkat 2...hahaha...tapi aku perasan macam setiap tingkat je ada surau....padahal owner bangunan ni orang cina tau....bagus kan??  =)




 paling suka signage untuk surau...comel je gambar kartun tengah solat...kat tempat lain guna simbol biasa je kan...satu kelainan di situ~   aku tak tengok pula rupa dalam surau ni...hehe...korang tengok sendiri lah...boleh??  ^_^







Toilet kat sini pun cantik²...setiap level lain² design kut...dua gambar di atas menunjukkan dua aras yang berbeza...pfftttt~   tapi yang tak bestnya dorang takde paip daaaa...semua jenis jamban yang pancut air dari dalam tu...huh! tak best!  >_<





tak silap aku mende ni macam information kiosk...pun unik designnya kan...=)


Selain kedai barangan rumah, ada juga supermarket Giant...tu je lah kut tempat yang mampu dikunjungi pelbagai peringkat umur...huhu~


Kedai makan ada banyak...semua taraf restoren-restoren lah, macam Subway, Kenny Rogers, Fruit Land dan sewaktu dengannya...McD dan KFC takde babe! hahaha~  food court pula tak buka lagi...wayang pun ada...tapi MBO lah...tak pernah masuk lagi wayang MBO  =)





Banyak lagi sebenarnya kedai yang belum dibuka...still dalam proses renovation...dalam sebulan dua ni maybe semua kedai akan dibuka sepenuhnya...


Kalau dapat hadiah kahwin dari sini memang terbaekkkk!! pheww~  =P














p/s::  hujan lebat kat Puchong...best! sejukkkkk! tempat korang hujan tak?? =)


42 comments:

Cik Eka said...

tak suka betul tandas pancut dalam tu..arghhh selalu basah seluar
sebab terkuatkan air tu..sabo jerlah...grrrrrrrrrr...

pehh cantik gila..tempat orang kaya2 beli barang kot ni..kita dtg juz nak lepask2 boleh ar kot..hehehe..

baguslah owner cina tapi pentingkan kefahaman berbeza bangsa dan agama di malaysia....

deAnza-wAnda said...

suke yang kerusi oh..

mizzkechique said...

padan la dgn kelas atasan ni.. punyela vogi de vass...

rara pinkmafia said...

uish,dye punya floor mmg besar cm tu eh 1 2 3 nya.hebakkk lah.

d_tieah said...

Memang stail kerusi tu.. Tandas pun dah macam bilik tidoq.. Hahaha..

Amirah Adnan said...

mmg kelasssss!

yatie's EPISODE said...

perhhh.. hebat gile lah kann. haha. nak pergi lah satu hari nanti. mekdi takde?? grr. haha.

jeely jelly said...

kalau sesape yang boleh sesat dlm nie.. sah ! org tu x kenal huruf @ nombor.. haha
toilet die.. pehh !

aida4eva said...

dekat sgt ngan rumah aida..

nak jalan kaki pun boleh. (*okey tipu*)

kihkihkih

eyjalukman said...

ishh,susahnyee tndas tuhh .
haha;D

Norfidayu said...

wahh..smart design la Viva Mall ni. ni yg kene pegi ni. thanx 4 info! :)

POSH76 said...

bess jugak tempat ni kalu nak jalan2

AMMAR YASIR said...

cantik kerusi tu..datang sini nak beli mesin basuh ke?

Cik Tqah said...

hohoho..harap mampu berjalan ke sana

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

tak pernah sampai viva mall... tempat dia sgt unik..harus pergi cuci mata nih...

mynameismy said...

kat mane viva mall ni yana?

wanda arry said...

cantek..unik je

miss.Addin said...

besar nya ! suka bentuk kerusi kat situ :D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

cantik toiletnya tp tak syoklah guna paip pancut camtu..viva mall neh kira baru bukak la eh?

Aku Ibu Muda said...

yana keje kat puchong ke? area mana?

YanaMIB said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty :: aah br sebln kut bukak =)



@Aku Ibu Muda:: kt dpn ioi boulevard..akak keje kt puchong gak ke? =)

mas saari said...

memang cantik!
paling suka kerusi tu, unik sgt!

DuniakuAbstrak said...

kau ada parkinson ke yana? tgn ketar gmbr blurr

halila Ibrahim said...

tempat tu mmang dah nampak cantik dan best cuma toilet tu rasanya tak berapa nak mesra tak suka la paip tak dak..

Aku Ibu Muda said...

laa...dekat je rupanya kita ni. akak kt bandar puteri...area belakang KPMC je :)

Amalina Jo said...

nak berak lama lama lahh , cantik tandas dia hahahaha

MamaEma said...

kalau tandas pancut cantu...akak selalu bawak botol air mineral...hahaha..selalu kat hotel 5 star laa....


kalau pergi sana pun cuci mata jer kot... price mahu beribu riban ni...

Finaz Jaafar said...

tak ske toilet pancut tu gk ! eh wewiittt ! terperasan kamera dslr tewwww

Papa Mifz said...

logo sign board surau tu lain dr yg lain...menarik...

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

da pegi kt viva ! huuu MBO mmg ta besh seat die . . kne org y pndek mcm sy ni ? haishhhh !! sakit tengkuk kot . . huuuu

Rozuan Ismail said...

bagusnya =) surau byk.huhu

ishiko said...

wauw.. kak.yana orang kaya baru.. thehe^^

ticnube said...

eh yana location kat ner nih.. still dlm masia kan.. hahah mmg nice la deco die.. ni mesti minx tlg dkt eric chia ni.. hahah

Cik Asma BLuppy said...

agak unik bentuk kerusi mcm tu^^

diana said...

akak tak suka la tandas pancut tu..
sapa la cipta benda bodoh tu ye??

meo peminat setia yana said...

cantiknye :D

Ct Arina said...

xtaw pulak kewujudan viva mall ni. ehe^^

Prince Halilintar said...

tmpt tu nampak eklusif dan menarik..harus pergi tuk jalan2 kat sana ni..

Puteri Iqa Izyan said...

setail pun. nnt nk kuarkan duit pun mesti setail jugak. haha

Lulu caldina said...

Dalam banyak2 gambar menarik dalam bangunan, 1 jer yang kita perasan, tau... dslr tu... wah dah pakai eh?? :)

HonEyBuNNy said...

fuhhh..

semua cantik2 lah...

tandas dia pun lawa ja...ngeh3..

liyana said...

baru semalam lalu kat sini.. ahaks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015