May 9, 2011

Pengaruh Blog Sangat Kuat!! grrr~ | Honeymoon Trip

Aku selalu baca blog sis Posh...dia suka cerita kisah dia pergi holiday atau makan-makan...baru-baru ni aku pergi honeymoon kat Cameron Highland...korang tau tak otak aku tak habis-habis teringat kat sis Posh?? grrrr~   nak tau aku teringat sebab apa???





Sebab menatang tea and scones ni haaaaa~ bahahahahaha...aku pernah terbaca satu entry sis Posh yang bercerita pasal tea and scones masa dia pergi holiday dengan hubby dia kat Cameron...aku tak ingat dah tahun bila dia buat entry tu...haha... =P






Dak encem bawak aku pergi ladang strawberry kat Brinchang...asal nampak signboard "tea and scones" mesti mulut aku duk bebel-bebel lapar...dak encem pun jadi letih nak layan...hahahaha...padahal aku bukan lapar sangat...tapi saja nak rasa tea & scones macam kak Posh cerita kat blog dia tuh...grrr~  dem yu sis!! hahahaha~  =P




ni lah menatang tea & scones tu...bukan aku tak pernah makan..mak aku pernah buat kut scones ni...dia macam roti je...tapi manis and ada kismis...sedap! tapi sebab tengok sis Posh cerita macam menarik je, aku pun nak jugakkkkkk try makan kat Cameron...lain la sikit feeling nya daripada makan kat rumah kannnnn...huhuhuhu~ =P





paling best bila dia serve dengan homemade strawberry jem and whipped cream...perghhhh layannnnnn...



Biasanya benda ni orang makan during breakfast...tapi aku ni main belasah je...so ni kira high tea aku lah...hehe...dak encem tak makan benda pelik-pelik ni...so dia order french fries je...hehh...tak mencabar langsung...tak payah la aku tepek gambar french fries kat sini...ada ke orang tak tahu ghope french fries tu macam mana??? grrr~  >___<





JEMPUT MAKAN SEMUA!!! NYUMM NYUMMM~  ^_^











p/s::  hari ni last day cuti...isk tak best! tak puas lagi honeymoon..eh tak puas berehat...grrr~   dak encem ajak bersihkan rumah baru kitorang...*wink wink*  ^_^


40 comments:

A.I.N said...

walaupun kampong ain kat Perak, tp xpenah lg gi Cameron. hua hua hua hua...

Aku Ibu Muda said...

yana..rumah baru kt mana?

Ujang9897 said...

bengong jer muka lu...hahahahah


rumah dkt LEP...

Eza Ridzwan said...

mak aihhh!!!jempot org len mkn tapi muka cam nak telan org jee....

POSH76 said...

aduii patutla asik terbatuk2 rupanya ada orang sebut....adui tengok blog yana tetiba tingin nak ke CH bley....hehe

mynameismy said...

hehe.. dapnye!!
takpe simpan cuti nnti honeymoon lg oke!;)

rumah kat mana yana? bangi gak ke?

nabilah_2908 said...

haha...menakutkan gamabr yg last tu.. ;)

ok la kan....merasa gak... :)

liyana said...

hehe sejuk lg x kat sane yana? seronok nye korang :)

ade ke patut encik suami kate muke isteri bengong? hahaha

mayra aish♥ said...

waahh!!best nyew nak masuk umah baru! ;)) hehehe

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

gmrg last tu mcm nak telan pinggan jer...

ujang, muka bengong tu jgk yg kau syg, peluk cium, mucuk2...
kan...hehehe....

Isteri Encek Bard said...

wah namapak syedapnyer....

rara pinkmafia said...

wahhh hepynya honeymoon.rasa mcm nk kawen esok je =)

aDisH.sHidA said...

takutnya tgok muka yana

redza said...

cukup2lah cuti tu..kerja pulak

tahun depan buleh cuti pnjang..2,3 bulan klu ada rezeki

aDisH.sHidA said...

takutnya tgok muka yana

Hanis Azla said...

terliur juga akak melihatnya.. comel aje aksi yana tu..

*luv Syahnia* said...

uisshhh tu muke lepaskn geram je
abes hdangan tu mnjadi mngsa ;)


nmpk mnyelerakan sgguh..
*teros ngidam* hihi

FariehanIbrahim [LBC] said...

AHAHAA..pic last xley blah!

mcm org xmkn 4thun. :p

Sunah Mohammad said...

bestnye jalan-jalan...ni nak kawen cepat2 gak niiiii!!!!!

lalink7 said...

gigi siung yana sangat comell..hehehehe..nak try jgk la makan kat situ..huhuhu

DuniakuAbstrak said...

adess

anak kau mesti ngok ngek macam kau jugak kan nanti? haha

Puteri Iqa Izyan said...

haha. mmg konpem akak mkn mcm pelahap nih =P

Rozuan Ismail said...

sedapnya.huhu.serius dengki.honeymoon kat sana ke?

Cik Tqah said...

ai pegi c2 jugak..mam choc stoberi

GamUHU said...

argh! nak kawen tapi study tak abih lagi. nak pi honeymoon tak kawen? TAK BLEH! dengki nih.

http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/05/tahniah.html

Prince Halilintar said...

yana, cara jemput makan tu menakutkan org jer..xjadilah prince nk tumpang makan sekali..hahaha

diana said...

nak tengok rumah baru...!!!!:)

diana said...

nak tengok rumah baru...!!!!:)

Ct Arina said...

gile best honeymoon! asal x ajak kami? hakhak

ieda said...

uik .. akak dah pernah ke CH .. tapi awat x pernah nampak nie ... huhuhuh

x aci .. kena gi lagi lah nie huhuhu

Ciklinn said...

arghhh ku tingat mkn2 aiskrim kat sini.....selamat pengantin baru dik

h A n Y S said...

gamba yg las tu,
makanan tu pon takottt~ haha

Mfs said...

last pic tuh maco..
i loike it..haha :p

eyjalukman said...

kak yana , bru kita pasan muka kak yana ad iras2 husband kak yana laa ,
tu agknya org kata jodoh ekk ? hahaha

syahira ariff said...

hahaha
akak yana
sy perasan
sejak akak yana kawen ni kan
akk da reti buat muka budak2 mcm suami akk
hee
dulu muka style ayu jer
ekekekeke

nur aisya humaira said...

Selamat pengantin baru yana..:)

waaa,seronok die pi honeymoon..:)

best tak kawin???ngee~~~:)

░♥si lampu neon♥░ said...

takot aku tgk muke ko..titibe terbantut selera hahahaah =P

azureEn said...

yana. please. jgn buat muke camtu depan suami. kang ade yang tak tidow malam kang. -____-"



=P

jaa64 said...

hhahahaa.menakotkan!!larik!!

MamaEma said...

tak tercekik ke makan gitu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015