May 25, 2011

Garden Cafe, Sg. Ramal, Bangi


Restoren / Cafe yang agak baru dibuka area Sg. Ramal, Bangi...malam tadi saje la nak try makan kat sini...dulu tempat ni dorang buat nursery...tapi maybe tak berapa nak untung kut so dorang buka cafe pula...oke tu cuma hipotesis aku je...bukan 100% tepat! bahahaha~  v(^^,)


Tempat ni cantik...memang ala-ala Garden...deco tema Harley Davidson...aku tak amek gambar sangat sebab macam segan...well ai kan humble dan pemalu orangnya...sebab tu dak encem syok kat aku...kahkahkah~  =P





erm menu kat sini bagi aku biasa² je...takde apa yang special...hurm...aku order nasi goreng USA...dak encem order nasi goreng daging merah...aku tak snap gambar sebab sebijik macam nasi goreng USA...cuma takde telur mata je  (-_-")




adik aku order lamb chop...portion yang agak besar...suka fries gemok² macam tu...puas hati la meal ni...cuma yang slack nya, dorang bagi butter knife untuk potong daging...adeh la..bila mintak pisau lain dorang cakap memang dorang ada pisau macam tu je (butter knife)...seksa adik aku memotong daging tu tau...kalau aku jadi dia memang dah putus selera makan  =.=    I think they should learn more about cutleries lah  *ecece speaking macam gud gud...lalalala~*





 Fresh Orange untuk dak encem~




Carrot susu untuk adik~





teh o suam untuk aku~  hihi  ai kan wanita yang menjaga kesihatan luaran dan dalaman...ai tak minum air sejuk² ni, minum air suam je...sebab tu body ai cantek *kurus kering tu cantek ke?* haktuihhh~  v(^___^)"





ye kami sangat bahagia ketika makanan terhidang di depan mata...rasa nak lompat bintang sekali masa makan...hahaha...oit kaklamp, muka ai nampak lain lagi ke dalam gambar ni?? muahahahaha~  nak gelak ai baca komen u semalam tau  =P




Harga yang aku bayar untuk semua makanan ni ialah RM19.50...bagi aku memang murah dah tu...kalau makan kat Village View mau puluhan ringgit habis...sebab lamb chop kan biasanya mahal....aku bagi rate 4/10 je lah...sowie~  =.=












p/s::  rambut dah panjang...rimassss!! nak potong kasi pendek macam Posh, bini David Beckham tuuu...wewiittt~  v(^^,)


47 comments:

Aku Ibu Muda said...

yana, potong rambut pendek, senang nak basah rambut pagi2...kih kih kih...

wanda arry said...

village view..lamanya xg sna...yana dok bangi kat mna?

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sdapnyaa!!!

Puteri Iqa Izyan said...

heh. murah gile mknn =D

♥♥LiSsA♥♥ said...

wahhh.makanan.sedapnyer!:)

liyana said...

yana, kite pn x minum dah air sejuk2, awww! lalala

nak gunting rmbut jgk nih, dah rimas asik gugur je pjg2 ni, tp ptg lepas nikah la.. awww! lagi, haha

HonEyBuNNy said...

murah la xsampai rm 20 egt pun...

adeehhh..carrot susu tu sedappp la..minuman fabret tu...petang ne nak beli lah...ehehhe

Eza said...

murahnya!!!...harus terjah niee...otw blk umah mak mertua bleh arrr singgah...miahahaha...pssstt...terlioq tgk carrot susu tuhhh....tp kan, carrot susu kat ani sup utara terbaek lah!...

kayrul-shah said...

dah kahwin kena rajin basah rambut la pepagi...hehhehe...gurau jer...

kita pun rambut pendek gak..rimas la panjang2...dulu pernah simpan rambut sampai lepas bontot...haikal lahir jer terus potong pendek...

Dayana AZ said...

yumm dekat je ngn umah dayana ni :) hehe

nabilah_2908 said...

tul la tu..nasi goreng USA dgn nasi grg daging merah..sama je..yg beza telur sebiji...hehe.. ;)

kenapa eh..org lepas kawin...sure nk potong rambut pendek...? :P

POSH76 said...

Not badlaaa tengok food tu nampak shedap...bagus tak minum ais..

aDisH.sHidA said...

gelas utk air buah2an tu x suai la...apple green hahaha

kakchik@ella said...

19.50RM utk berpinggan2 tu ke?? Uik???murah sangat tu.

rara pinkmafia said...

k.yana,sedondon baju ngn asben.hehehe,romantik =)

Ujang9897 said...

argh..!!!!! cawang kecik

tak puas minum air

Lizzie Yasmin said...

nasib baik murah.. klu mhal jenuh buat dosa.. ngutuk smpai hari nie.. hahaha

redza said...

sedapnya makan2 huhu

mizzkechique said...

asek lalu lalang je..pasni nk g la..

Cik Tqah said...

murahnye.. total suma skali air? sgtt2 murah kk

zuwaidah said...

elok tu potong rambut pendek, mesti cute

diana said...

yana..
patutnya kat bawah entry ni
kena pesan sapa nak pi makan lamb chop kat kedai ni kena bawak pisau makan sendiri..
hahahha

nukilanaffiza... said...

RM19.50? puas gak makan tuh...ngn air fresh oren, lamb chop, nasi goreng usa dan lain2...

kalau yana dah bagi 4/10 je paham la maksudnya..mungkin bersesuaian ngn harga kot..heheheh...

GamUHU said...

tak bawak pisau spare. hakhak!

http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/05/gadis-melayu.html

Anonymous said...

nak potong rambut pendek ke?
sy leh tolong potongkan

Cik Asma BLuppy said...

amboi.. gembira nye dapat mknan, tak pandang camera pom....hehe

Amy Syaquena said...

dekat area mane nie yana.amy punya rumah dekat taman ramal suria , sebelum ni x tau pulak ada tempat mkn camtu..macam menarik je

Ct Arina said...

mencube itu best! ;D

cucu umie said...

murahnya makanan dekat situ..aduyai, nasib baik dok jauh..haha

mynameismy said...

dekat bangi ade satu lagi kedai besaq macam tuh tapi lupa pe nama die. baru gi haritu mase gi gath putrajaya. kat jalan menghala ke UKM-Kajang tuh.. area2 belakang kat hentian kajang tuh.. (tp lum smpai kajang lg)..

demmm pe ai ckp nih...-.-'

YanaMIB said...

@ mynameismy:: nama restoren tu village view ke? huhu...village view ada 2 outlet kt bangi tu =)

Finaz Jaafar said...

hurmmm murah ek..len kali akak pi kaki corner kat tmn conought tak slp..kt situ best

Rinna said...

Wahh dah hadap makanan tak pandang kamera laa yer.. lapar laa tuh..yer.. :)

Mr feckry said...

boleh torai ni

Lya Colours said...

yana email aku liya366@yahoo.com

eh rambut panjang2 la best. feeling jlo sket.haha

YanaMIB said...

@finaz:: dh pernah mkn kat kaki corner tu..tapi x yakin halal sbb situ tpt cina..and dorg ada serve arak..kwn akak pernah minum arak kt situ...so xmustahil dorg cmpr arak dlm makanan or kuali dorg x asing utk mknn halal and non-halal =)

Siti Suriani said...

Lapar dah ni..hehe
:p

k a k L a m p said...

kak mane erkk area mane..?? x pasann lak ade kedai baru kat sungai ramai.. iskk murah sgt harga die tuh... village view bkn non muslimpunye ke yana..?

miss.Addin said...

tertelan air liur tengok . haha nampak sedap ! :) nyum nyum

EZAN IDMA said...

bro ujang tu makan tp komplen perot boroi. hehe. akak takpe la, kurus. ehee. sedap la plak.

Liza @ Adzriel AB said...

village view memang mahal... mcm makan kat kfc punya harga. sedap tu..

Mama Gee said...

village view tu mmg mahai kan...mama pun dh serik makan kt ctu....selalu pi makan yg kat atas bukit tu je...

lalink7 said...

xpenah try lagi asik usha je dr jauh nie yanaa..hmm..4/10? alahaii..lomah lutut den xnak toraii laa..heheheh

kurus kering itu kenkadang cantek..hehehe..cepatla gemokkan badan yanaa

Cik Kamoo said...

Akak pernah pergi makan kat Garden Cafe nie....tp minta maaflah...tak sedap!! chashier pulak sombong yg amat...nak senyum pun kedekut.

Sekali tu jelah pergi...dah tak pergi dah. Terus pangkah! Harap tempat sahaja cantik..layanan failed!

*Miss Syahnia* said...

biar btul tak smpai 20 inggit
utk suma mknan tu..murahhhh!

tgk pun dah mcm sedap sgt..;)

Cik Mira said...

sg ramal kat area mane ek? umah nenek kat sg ramal huhu

bunga.cinta said...

y i tau nak potong rmbut kna minta izin suami jgk...ingt tu yana..hehe =)