May 27, 2011

Menu Hari Ini~

*Breakfast~



Hari ni masuk opis lambat sebab kena pergi Danau Kota...kena hantar surat...dah macam minah dispatch gayanya...hahaha~ 





Disebabkan pagi tadi hujan, cuaca pun sejuk ala-ala winter sonata, perut pun cepat jadi lapar...heran la kenapa setiap kali musim sejuk perut senang rasa lapar?  *ecece padahal 24 jam asyik lapar je*   so aku and Diana singgah la Old Town Kopitiam untuk breakfast...apesal tah tekak aku tiba² mengidam roti bakar...sedap la pulak kan...hohoho~  (^^,)





Aku amek set breakfast...so dalam set tu ada roti bakar (2 pcs) + telur separuh masak (2 biji) + air (hot/cold)...breakfast yang sihat untuk orang yang mahu tambah berat badan macam aku...telur kan banyak protein...RM4.90 je pun...murah ai tell yu! yet mengenyangkan...nyummm~  ^_^




ini BUKAN kopi...tapi black Tea~



******************************************************************



*Lunch~

On the way nak balik opis Diana ajak beli McDonald for lunch...sebab sampai opis pun dah pukul 11.30am...malas nak turun naik kat opis tu...tingkat 3 beb! tinggiiiiii!!  =.=





So aku beli Mc Chicken large set..ai tak amek air coke ye...air tu aku tukar dengan ice lemon tea....gigih aku snap gambar...takmo amek dari gugel sebab nak letak watermark...hihi...susah payah CB buat watermark untuk ai tau!~  ^_^




Sejuk-sejuk pun gigih lagi nak makan eskrim..haha...apesal tah mengidam eskrim hari ni...pagi tadi mengidam roti bakar and half-boiled egg, tengah hari mengidam eskrim pula...errrr  O_o'




yeahh! bila dah beli set Mc Value large set + eskrim sunday, dapat la sebijik gelas Coca-cola...hahahahaha~ kat rumah aku dah ada 2 bijik! satu kaler biru, satu kaler hijau...time aku beli ni dapat kaler purple...oke lew tew   v(^___^)

*update::
ramai kata yang baru ni kaler lime...entah lerr..ikut mata aku macam kaler pepel...hahaha~  =P




oh by the way, semalam aku tak masak pun "ayam bergelora"....aku yang sibuk bergelora...kahkahkah~   err apa menu korang hari ni??  ^_^


34 comments:

cikbintang said...

erm sotong kering msk smbal..
n gulai ketam...cdap2
meh ler dtg umah sis =)

Eza said...

eh eh..kaler pepel kee...rasa cam kaler lime...xleh jadi nie..ptg nie harus terjah Alam....teloq tuh mcm sedap jaaa...pebret anak dara akak!...

^^nu[dd]yra^^ said...

wah....tgk gmbo telur sparuh masak n sunday tuh, dd rasa teringin plak .....hahahaha...dd suker makan eskrem esp time stress2....hmmm

HonEyBuNNy said...

ne terasa nak makan mCD malam ne neh..hehe

adik ila pun suka kumpul gelas tu...ikot warna lak n tiap2 minggu dia beli mcd..heheh

+_Miss.Jannah_+ said...

err~ Mc D tu mcm lazat je..(mengidam jugak..)
mi kari old town pon menyelerakan la kak yana :D
menu arini eh..
paprik ayam..
saderi nenas..
sambal tumis udang :D

jeely jelly said...

eleh ! beli eskrim sbb nak cawan tu kan ? haha

Puteri Iqa Izyan said...

kalau akak tak bgtau tu roti, iqa mmg x nmpk pon tu mcm roti. hahaha

eyh. suka gelas free ye kak? ^^_

Cik Puan Izan❤ said...

nasib baik dah telan kepsi tadi...kalo takk memang meranaaa...hehehe...

eh? ayam bergelora tu mcm mana? tunjuklaa...ajarlaa macam mana buat dia...^^

NURUL AINI NORAZMAN said...

wahh,.akk plak yg bergelorakan,.kih3

Amirah Adnan said...

asyik mengidam je kak.. hehe

Cinoi said...

Ehh dah mengidam keee

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

telur separuh masak paleng terbaikkk la... :) lagi2 makan ngan madu or kicap...marveles :)

lalink7 said...

wahhh..pepel? huwaaaaaaaaaa..jeles laahh...nak pepel gak tp xdapat..hmmmm

MamaEma said...

nasi puti..ayam goreng dan telur goreng mata kerbau...bos yang belanja... tapau...

zuwaidah said...

asyik mengidam je nih...dah melekat kot....hahahahhaha.....express betul si ujang nih hehhehehehe

wanda arry said...

wah bestnye sedapnya makan

Cik Eka said...

gelas sama ngan eka lah..hahahahaha
nak mendapatkan pini,tapi dapat pepel..jadilah yer tak...hihihi

nabilah_2908 said...

asik ngidam je Yana....huhuhu...

bfz hari ni...hnya susu 1/2 gelas...

tgh hari..baru bantai makan nasi...ayam blackpaper + sambal belacan...yumm...(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
KUALA LINGGI - PART 1

UyaRayza said...

hari nie blogwalking asyik nampak post makanan jer...lapooooo

Ujang9897 said...

woi tak sihat

mas saari said...

ehem2...asyik ngidam je yana ni! hehehehehee..

diana said...

badan kecik makan kuat!:p

FariehanIbrahim [LBC] said...

arghhh! nk mcd jgak! >.<

mynameismy said...

ni dah tukar jd belog menu makanan ke?-.-'

ehem2 mengidammmm.... tak lama lg lettewwww....

POSH76 said...

makan2 mmg bess....bukan glass baru kaler lime ker

k a k L a m p said...

yana you ade 2 acount ker...?? ke aku slah org.. td g satu blog ni.. jalan cite die same. g danau kota gak. g mcd gak.. ke kwn awk erk..?

*Miss Syahnia* said...

mkn saje kak yana yea
sdpnya aiskrim tu ^__^

Papa Mifz said...

wah bfast kopitiam...lunch mcd...terbaik...

Lya Colours said...

best nya jadi ko, makan byk2 camni pon xpe. aku kalau makan byk lagi, dagu dari 2 lapis bleh jadi 4 lapis. uuwaaaa

Anati Soki said...

half boiled egg!!! pergh!!! campor plak ngn kicap kan.. pergh!!!!!!!!!!

░♥si lampu neon♥░ said...

alhamdulillah, mewah makan =P take care!

Ct Arina said...

wohhhh oldtown my fav! ~_^

kayrul-shah said...

asyik ngidam jer yana..ntah2 nak ada isi kot???

Eika Arysha said...

ohhhh,mengidam yew...
cam ada papew jew...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015