May 11, 2011

Walaupun Aku Takde Pengalaman....~


Sup ayam pertama ku...yeahooo!! siapa kata orang yang tak reti masak sampai bila-bila pun dia tak reti masak??? huh!! daripada tak pandai, kalau belajar, confirm akan jadi pandai derr...

 
Niat aku buat sup ayam pun sebab nak bagi mak aku makan sup...dia demam...MAK AKU YANG DEMAM...bukan aku tau...hahaha aku baca komen korang semalam ramai yang tak baca betul-betul entry aku...grrr...susah payah ai taip nyah!!  =__=






oh aku amek resipi dari blog Mat Gebu...hehe...dah kata 1st time buat sup ayam, haruslah kena tengok resipi..tu namanya usaha untuk menjadi pandai...aku taknak jadi bodoh sombong!! ngehh~ klik SINI untuk lihat resipi sup ayam versi Mat Gebu...terima kasih atas resipi yang simple itu...mudah difahami dan diikuti untuk newby macam saya...ecehhh...^_^


Tapi aku modified sikit la resipi tu...ikut tekak aku jugak...bahaha...yang bahan-bahan untuk tumis tu aku tak letak pun...then aku add on cili api..kasi pedas sikit sup aku tuh...aku kan tak boleh telan makanan yang tak pedas ni...hehe~  


Apa-apa pun sup pertama aku adalah sangat mabelessss ai tell yu!!! muahahahaha....nak rasa sikit?? meh datang rumah aku...bawa bekas tupperware sekali ye...nanti ai bagi sikit...wink wink~  =P




















p/s::  Aku pergi site inspection kat Danau Kota...ada Parkson baru siap kat situ...maybe petang² sikit baru boleh blogwalking  =)

44 comments:

Cik Tqah said...

hohoho.. nmpk sdp...lapa lakk..huuuu

♥bumblepink♥ said...

caya la yana.. go go gurlz.. usaha tangga kejayaan.. hehe.. saya pun nak balajar masak lah.. hehe.. jom singgah.. http://aeipink.blogspot.com/

i dah follow u.. hehehe..

Miz Novexx said...

yupp!!! betol2, sapa cakap kalo x pandai masak takkan pandai sampai bila2..... mantop la kak yana (^_^)

mOoN said...

sup ayam adalah kepakaran me...hhahaha...sebab it's one of my favo...senang and simple... :)

tapi kan,, ada orang kata yang sup ayam ni boleh buat kita jadi gemuk... hukhukhuk..betul ke?

^^nu[dd]yra^^ said...

btol....jangan jadi bodoh sombong kan....tak tahu kna la belajar...cayalah yana ;)

ir yien said...

kak yana bungkus.. nk rasa =)

Aku Ibu Muda said...

yummyyyyyyyyy

mizzkechique said...

nampak sedap...
bravo yana!!!

♥sophie♥ said...

wah wah kak yana :D hebakkk
nah tupperware ! hihi

kama said...

betul,betul,betul...org yg xreti masak kalo kita bg peluang dy blaja masak cnfirm sedap...hehehe..tgok sup cik yana msak ni cam sedap je..moga mak cik yana cepat sembuh

FasiHaH SupiaN said...

betul tu, xpandai masak, belajarlah, internet byk resipi, ape der hal..huhu

Liza @ Adzriel AB said...

betul yana, tak pandai kenalah belajarkan. mula2 kureng, lama2 sedap. tapi tengok yana buat mcm mula2 dah sedap ni. lepas ni pejam mata letak bahan2nya pun tetap sedap.

http://adzriel.blogspot.com/2011/01/memasakbuat-je.html

jeely jelly said...

same lah kite.. x pedas x leh makan.. huhu
eyh2.. tapi kan mak cik yana demam, boleh ke org demam makan sup pedas2.. huhu

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

1st time nih tgk sup ayam letak cili api...biasanya mkn dgn sambal kicap..
apapun sup tu nampak yummyy..

erk...dik yana, tu guna periuk rice cooker ker? :p

GamUHU said...

nyum nyum! sedap. nanti buat yang lain pulak. :D

http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/05/garam-belacan.html

yatie's EPISODE said...

kriuk kriuk kriuk~ perut berbunyik dahh. wuwuwuw

rara pinkmafia said...

owh....ingatkan yana yg demam.sory2.heehhe.apa rs sup tu?mak yana komen apa?hehehe

EZAN IDMA said...

terliur la plak sis :p

aizamia3 said...

terus usaha utk mengikat selera dak Ujang bagi dia besar.. hohoho..

psstt: aku kat umah terbalik pulak.. bukan aku yang ikat perut en. suami.. tapi en. suami yang ikat perut aku.. hikhikhik..

d_tieah said...

Sedap.. Hehehe.. Lepas ni kena beli buku memasak lah.. Ngee :)


Entry Terbaru : Isu Dakwaan Agama Krsitian Sebagai Agama Rasmi ; Hentikanlah

lalink7 said...

ade tesco nak bukak? woww..manrik2..hehehe

nampak cam sedap sup tue..tahniahh YANA..pasni leh main masak2 slalu..hehe

Isteri Encek Bard said...

wow sup ayam.. feveret ieb nie segala macam jenis sup

b a m b a m ' s said...

kalau x belajar mana nak pandai kan yana..heheheh

Mek Norfa said...

wow sedapnya yana.. mek nk jugak.. fav tu sup ayam

Ujang9897 said...

untung suami..=)

Lina said...

yup betul tu...klu x pandai blaja kan lama2 pandai lar cam sy ni pun masih lg peringkat blaja masak...tgk sup tu sedappp

aDisH.sHidA said...

tahniah yana......suka sup buh kentang gak

POSH76 said...

kalau dah kawen dari tak reti terus reti...nampak sedap

nabilah_2908 said...

hehehe....makin berisi la encik suami nnti... ;)

lepas ni nak try masak apa pulak..? (^_^)

Mila Ahmad said...

kl festival city
dgrnyer pelancaran akan dibuat buln 6 nanti..xtaula bole siap ke x?
tapi best de panggung wayang hehe...


p/s:sup ayam 2 nampak sedap :p

Miss Tira said...

Sup tu lebih menarik kalau ayam tu kita potong kecil-kecil. Hehehe. Waaah, bestnya kalau maka sama nasi putih ni. Lapar laa pulak. :)

mynameismy said...

nyum2

ade rupa sup..;D

kire jadi lah tuh.

welldone..;D

zuwaidah said...

usaha tangga kejayaan.
oppsssss dah siap ke Parkson tu..hahahahaha musim nak menghabihkan duit nih grrrrrrrrrrrrrrr

Rozuan Ismail said...

tak bagi suami makan sekali ke?huhu

eyjalukman said...

wahh ,
mesti sodap ni kan ?
haha
alaa , khwen kena masak ke ?
*tak senonoh betul eyja ni. haha;D

Ct Arina said...

pehhh boroi r ujang pas ni! hihi ;D

wanda arry said...

klu sup cam Yana ni maybe Wanda leh mkan..sb xsuka plain sup..rsa xde kick..kena da pedas2 gak

Gadis Rama-Rama said...

nampak sedap jugak sup tu

Prince Halilintar said...

nampak marvelos sup tu...nyam2

meo said...

wah.. nak rase... :D

liyana said...

wah...nampak sedap, pape hal mesti refer resepi dulu, baru masyuk.ehhehe

FariehanIbrahim [LBC] said...

cehhh! ce try msk kari kepala ikan plak! ngahahaa XP

Miza Yusof said...

sedapnya sup ayam :)

misz sheyla said...

sedappppp!!!!...eh orang kate kan....dah kawen x elok mam pedas2....kalau ngah rancang dpt baby ag xelok,..sebab die panas lam pewot

baca ni http://miszsheyla.blogspot.com/2011/04/kenapa-wanita-sukar-mengandung.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015