Apr 14, 2011

Confirm Aku Nampak Gojes Bila Pakai Baju ni...pfffttt~

Entry riak lagi ni weiiiii...sanggup ke nak baca??? KAH KAH KAH~


oke oke meh layan gambar ni dulu~





Cantik tak baju ni?? hehe~






Well ni lah baju NIKAH ai...weehuuu~   baru siap 2 malam lepas...hehe~   suka nyah!! walaupun acik tailor tu agak annoying menjahit baju aku sebab banyak nau manik² halus, tapi berkat kesabaran dan keikhlasan beliau, maka terhasillah satu baju yang sangattttttttt cantik!! pfftttt~


"ko amek tailor mana yana??"


ehem...ai upah akak ipar dak encem punya mak...HAH! faham tak rangkaian makanan persaudaraan itu?? kehkehkeh~


"mahal tak upah dia??"


aku bayar RM160 sahaja...bagi aku dah cukup berbaloi...sebab kalau hantar tempat lain mesti RM200++ dorang charge...memang leceh pun nak menjahit baju ni...dah la aku beli kain ngam², takde lebih, takde kurang...cukup² je untuk buat long dress macam ni...hahaha...oh kain baju ni aku beli kat Jakel dan telah dimasukkan di dalam dulang hantaran semasa bertunang *wink* ^_^







Sekarang aku tengah fikir nak pakai tudung macam mana...kalau pakai tudung yang ada awning keras kat bahagian atas tu macam leceh...ye lah pas nikah orang laki kan lajuuuuu je nak main cium² dahi segala...hehh~   seksa la pulak aku nak mendongak tinggi² nak bagi dia dapat cium dahi...grrr~


So aku ingat nak pakai tudung bawal biasa je lah...pandai² la lilit cantik² nanti...mak andam!!! make sure tudung ai cantik tau yu lilit sokkkk...wahahahahaha~


Korang punya baju nikah dah siap keww?? tetttttttttttttttt~  =P



48 comments:

Eza Ridzwan said...

cantik!!...soalan yana tuh, baju nikah akak dah x muat dahh..10 thn lepas punya baju..miahahaha..

Lya Colours said...

aku tgh design baju nikah aku la ni =P

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

SU PYA XSIAP LAGI!! SU PYA BAJU COTTON AJER..HUHU

Budak Hensem said...

Lawa ke tak bergantung kepada pasangan

Yana untung la sebab dapat orang hensem mcm UJANG..

jadi lawa la jugak..


wahahahaah

kakchik@ella said...

mesti dh mula tido mimpi pakai baju cantek ni. hihi ..

YanaMIB said...

@Budak Hensem aka ujang!!!:: sengal la lu..shuhhh shuhhh~

hanim azhari said...

kite xde pon baju nikah..hahaha

hanim azhari said...

hahaha xboleh blah ujang tukar nickname budak hensem

Axie04 said...

AMBOI2 GUNA KELEBIHAN YE
CANTIK TUL HASIL DIE
HUHU

efa said...

waah2 lawa seh bju tu ^_^ cantik2 suka2 tgk :) erk2 budak hensem tu ujang apolah ujang ni ahahaha

HaNa HoNeY said...

amboih..lawo nyer laaa
skali seumo hidup ye dak
haha
^_^

Isteri Yang Comel said...

wah cantik sangay yana.. wah tak saba lah nak cium dahi dan selebehnyer... ditujukan khas buatn ujang

mizzkechique said...

waaaaaa....veri de santek!!!

mynameismy said...

santek banget!!!

baju nikah my masih dlm bekas.. lepas bertunang tak pernah bukak lagi hahahaha..

tah bile nk tempah. xpe, lum ade date lg hehe

Hazrina Erin said...

cantiknya!!~tak sabar nak kawen gak..hihi.
kak yana, nanti pakai tudung bawal je..xpun pakai inner tudung yang takde awning..senang sikit nak cium dahi..hehehe :P

Anis Nasri said...

wah cantik la..
nnt pun nak tiru mcm ni jgk lah
(ala2 iklan kfc)
huhuhuhuhu

nabilah_2908 said...

weeehuuuu.....cantik lah..!! :)

nampk simple...tak sarat sngt manik2 tu...cantik....!! ala2 baju puteri kayangan gitu... :)

Lizzie Yasmin said...

Auuuwwwww.... tergoda gitu tgk bajunya... mmg meletup u.. Murah lar dia amik upah tue, klu kt tmpat lain 200 pun dah kira murah jugak.. huhuhu

pearl jade said...

memang sgt gorjusss..sure u look sweet.hehe
oh ya..jn nak share.my fren time die nikah hr 2,die pakai kaftan..so die wat tema arabian...mekap emphasize kat mata...
and die pakai shwal sbb reaon yg sama.sbb nnt sng husband die nak kiss forehead die..hehe
and die ade tambah veil pendek...die wat sndr..hehe
this is her blog----->bride to be blog die...

http://bukancintamonyet.blogspot.com/

maybe u can look at this..saje je nak share dgan yana..hehe

now die da pegnen da pun...khwin bln 12 thn lpas..

YanaMIB said...

@pearl jade:: oh thanks babe..sgt berguna ur info ni =)

Aku Ibu Muda said...

yana..pakai dengan syria/shawl dengan inner yang style ada diamond kat dahi tu...senang ujang nak kiss... sbb kan dia mcm tarik ke atas sikit, so, dahi lebih luas dan banyak ruang utk dicium...hihi...

iLa suHaiLa said...

BAHAGIANYE TGOK ORG DA NAK KAWIN..HEHE..MSTI BERSERI2 MUKE BAKAL PENGANTIN..(^.^)

Epal Hirata said...

schweetnyerr...
kak yana pakai bawal pun okey je...lagipun sbb baju tu dh cantik n penuh manik2..kalau tudung tu sarat sgt cm xkena lak nt..

hehhe...nt share tau gmbar kawin,nk g kenduri akak tkt xsmpai je...hehehe

sarah mohamad said...

cantik! elok kalau pakai tudung syria.

Prince Halilintar said...

hmm..xsabar nk tgk yana pakai baju yg cantek tu...so gorgeous =)

lalink7 said...

yana niee..cakap korang tue macam kami semua nie nak kawen pulak..hhehe..

kalau ktorang kawen skali sape lak nak g kenduri..hehehhe

Mr feckry said...

naik la wahai seri pengantin

azureEn said...

wahh eksitednye!! cantek ^^

btol2. awning yg keras tu nnti susah laki nak men cium2. erk dahi. ;P

liyana said...

yana! cantik giler baju nikah! jeles! hehe, pakai tudung bawal ok kot sng nak cium dahi nt, lalalalala

x boleh blah ujang tukar nickname budak hensem, bahaha

ermm baju nikah kite sewa aje, haha giler kudukut betul. lalalala

MamaEma said...

akak pilih-pilih saja kat kedai mom...huhuhu

Kenshin Himura said...

agak2, dress tu padan x ngan aku??? hahahahah... aku pon nk pakai baju yg ade manik2 halusss... teetttt~ n then, pakai je tudung yg ade awning keras tu, biar si ujang ssh skit nk cium dahi... soh die kiss kt tempat lain, cam pipi ke, justin BIBIR ke.. hahahahah... br la gempak seyh~!!

man yusoef said...

wahaha..begitu teliti sekali merancang tudung...smpi terfikir cam tu sekali...hahaha...

Encik Suami said...

Mesti ko santek masa majlis nikah tue. Pakai baju yg cenggini, pastu solek kan? Hope majlis ko berjalan ngn lancar.

Jemput terjah new entry

1) (>.<) Fenat..Tapi, Dpt Berita Gembira (>.<)

2) (>.<) Untukmu (>.<)

CikBulat said...

Huk alooo! habislah tak supriseee~!!! HAHAHA

lea said...

canteknya...tak sabar nak kawen..hahah
tetibe

lea said...

canteknya...tak sabar nak kawen..hahah
tetibe

lea said...

canteknya...tak sabar nak kawen..hahah
tetibe

ceotgilalensa said...

tak cukup umur lagi nak nikah! hehe

eyjalukman said...

alahai ,lawanye baju kak yana !
cntek laa .
akak buat sepersalinan ke ada salin2 lain jugak ?
haah , pakai tudung bawal lagi cntek dan kemas kott .
haha
harap2 dpt pegi wedding akak ! haha

umairah said...

wahh.. cantik2.. =)
baju nikah sy, ibu yg jahitkan.. sy xtau pe rupa baju tu sbb ibu kt sabah, sy plak kt johor.. sob2..
oh ye..nk wish..
selamat m'jadi pengantin..
^-^

Green Apel said...

cantiknya, bila pakai lagi cantik ne...congrates yana & ujang..=)...haiipp, buat tak sabar nak kawen je nengok...hehe

Mama Gee said...

wahh dh reveal bj nikah ya...
ada org nk sorok sampai hari sebenar br tunjuk...
mmg lawooooo
dh pakai nnti lg gojesss...
betul tu..nasihat mama jgnlah pakai tudung awning keras..nnti payah hubby nk cr spot nk kiss...hehee

yatie's EPISODE said...

cantik gilakkkkk! murah kot sis hanya rm160. bertuah akak. (:

Idah said...

cantik...no kompromi lg hehe

Finaz Jaafar said...

sis memang santek ! pakaibaju nih lagi la cantikk..wee~

Tudung rasanya pakai tudung bawal berlilit atau syria cun pe..kalau syria tu tepek la lace sikit tapi lace yang tak crowded la

mOoN said...

baju nikah ai x siap lg!!! grrr...xpe2...ada lg sebulan...huhuhu

cantik ar baju...jeles ai...

SyiRa SyaH!Ra said...

cantik la kak..........
suke syira tgok bju akak yg vogue gitu...

fasya said...

okay..fasya dah start jeles nih..huhu..papehal pon moge berbahgia hingga ke akhirnye.. amiiin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015