Apr 6, 2011

Bila Masa Kena Guna Setem 80 sen??


 Ini rupa sampul untuk kad jemputan walimatul urus aku dan dak encem...ada membe aku cakap, kalau sampul bercorak kat bahagian nak tulis alamat, kena charge setem sampai 80 sen!! mahal oke! kalau 10 kad dah jadi RM8...grrr~  boleh beli 2 set breakfast McDonald~   =_=


Tapi hari tu aku pergi la pos opis, saja nak tanya orang tu yeke kena charge setem 80 sen...haha tak puas hati tau...sekali orang tu cakap,  "setem 60 sen je..."   yeahooo~  jimat 20sen aku! hahahahaha~  bagi aku 20 sen tu banyak...kalau 10 keping kad dah jadi RM2...lepas la beli teh ais...pfftttt~   =P


Tak tahu sampul bercorak yang macam mana dorang charge setem sampai 80sen...sebab ada je membe aku hantar kad kahwin guna setem 80sen...maybe ikut keadaan...musim kenduri kahwin atau musim orang pos-pos kad macam hari raya, so harga setem naik...gitu?? atau dorang tengok pada corak yang timbul²...ngee~   apa² pun, aku still guna setem 60 sen!! weehuuu~  ^_^





Borong sampai 10 keping setem 60 sen...hahahaha 10 keping je derrrr...well kawan² aku daripada tadika sampai sekolah menengah majoriti stay area Serdang - Bangi...lagipun ai tak tahu la alamat rumah dorang...aku tau la rumah dorang kat mana, tapi alamat untuk pos-pos ni nan ado...so better bagi by hand je...lebih afdal gitu...huhu~


Aku tengok ramai jugak kawan² blogger nak datang wedding kitorang nanti yeh?? kalau nak kad bagitau la...post emel address korang kat komen entry ni k...nanti aku send kad by emel je...tapi korang kena bagitau jugak nak datang belah dak encem atau belah aku?? hehe..dua-dua pun kat Bangi...tapi just bagitahu je lah ye


peace! v(^^,)





30 comments:

Isteri Yang Comel said...

Insya Allah IEB akak hadir

iLa suHaiLa said...

ptotla..sampul pom da cntek..tarikh prkhwinan da dekat da tu..hehe

mynameismy said...

My nak pegi! tgh cari geng!!
nak kad yana!! nak buat ilham tuk kad kawen my nnti? boleh x? ngee~

bg kad kedua2nya eh.. xkonfem nk pegi mana satu..

Ujang9897 said...

owh..!!!!!!!! dah nak kawin ker..

baru nak ngorat

Dayana AZ said...

dayana pegi kalau eyjalukman pegi haha, tgh tunggu die, die jauh nun di mersing, nak jmput tggl umah hehe, hrp2 die bole dtg...

hee kwn kak yana tu gurau2 ke ckp setem 80 sen?

YanaMIB said...

@Dayana AZ:: orait cyg...dia tak gurau..ada je membe akak htr kad kawen kena charge setem smpi 80sen..xtau la dorg tengok mcm mana...haha~

qasehraihan said...

ayoyo..banyak toi kos nak kawen ni ek???kalau 300 kad nk kena pos x20sen dh brapa, hntrn lg, katil lagi, katil lagi, katil lagi..hehe

katil byk kali sbb tmpt nk sedap2..hakhakhakhak

rasa bdebar x???hehe
rasanya ujang tu xsabo2 nt tu..kihkih

hai yana
http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/aku-cinta-padamu.html

Mr feckry said...

lu msti sedang kelam kabut buat persiapan kan

aDisH.sHidA said...

waaaaaaaaaaaaaaah sampul je tayang..mana card nyer..nak gak tgok..ujang kata card da kartun..nak tgok nak tgok kalau leh nak sekping...pos mai ke shida..alamat dah de

nabilah_2908 said...

kalau kirimkan hadiah dulu boleh tak Yana..? tuan empunya diri mmg berhajat nk dtg..tp tak sure boleh sampai ke tidak...hehe..

nk tnya...hadiah itu perlu di alamatkan ke mana... rumah or office..? (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOG REVIEW : LIFE JOURNEY DILLA ADY

mynameismy said...

lupa bg email:

mythegreat87@yahoo.com

Dayana AZ said...

laa yeke huhu, igtkn sje nk main2.. :P bunyi mahal an 80 sen sekeping, tp mgkin kad die berlipat2 kowt, jd berat, ngn sampul yg keras ag :P

YanaMIB said...

@nabilah_2908:: oh nabilah kamu sungguh comel..haha..serius ke nk pos adiah?? ngee~ *blushing* pos ke rmh lah..ai cuti 2 minggu nnt..heeee =P
masehh yang ^_^

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

hihi..hati-hati tau guna setem 60sen tu..doa byak2 semoga kad tu sampai..sebab kalau yana pi pejabat pos yg lain, lain pulak cakapnye..kompius2..

kad boleh jadi "kad mati" @ "surat mati" kalau harga setem tak cukup..poning2..

marish sha said...

sha nak sha nak ,
sha dah email kat mail akak :)

efa said...

kad katun mana hehe erk2 60sen ja ok la tu hoho mungkin ikut kawasan kot :) lawa gak sampul tu :) waaa...T__T

aliarosli said...

nak nak
tapi tak taw datang ke tak
em,macam mane ek???

mOoN said...

nak datang but jauh...huhuhu...nyway,, congrats yaa...

if datang sabah,, inform2 la ea... ;)

d_tieah said...

Aku nak datang.. Tolong sponsor tiket kapal terbang boleh? Hahahaha..


Entry Terbaru : Bukan Blog Lucah Tapi Gambar 18SX ; Apakah???

Lya Colours said...

fuhh dah terbau2 nasi minyak ko ni

MR. SYAH said...

mengira hari bahagia nih.. semoga cepat dapat anak..

bukannya sem itu dibeli mengikut jarak ke.. kalau jauh setem lagi mahal.. kalau dekat setem 20 sen pun sampai..

YanaMIB said...

@MR. SYAH:: xlah..haha skrg mana ada setem 20sen..paling murah pun 60sen yang..huhu =)

yatie's EPISODE said...

kak yana!!! yati nak kad kahwin. nak simpan utk kenangan! bagi by hand je lahh. hik hik. boleh?

diana said...

sampul pun comelll..:)

BENA said...

sis 30 april kan ? abang bena 1 may . cam mano nak g . uwaaaaaaaaaaaa ! nak sangat jumpe sis tauuuu ! papepon ! hadiah akan di send untuk sis. bagi alamat tau tauuuuuu . hee :)

aDisH.sHidA said...

comey kad yana n ujang...
http://cahayanurqasih.blogspot.com/2011/04/undangan-majlis-perkahwinan.html

azureEn said...

eh eh.. saya dijemput ke tak eh.. (",)

umah dekat je. tpi pos adiah je bole tak cik yana ;P

YanaMIB said...

@azureEn:: jemput lerr dtg..hehe~ =)

lalink7 said...

uiks..ikut tmpat jugak kot pasal pembelian stem niee..haihh kt perlis brpe ek? kene ngurat abg posmen nie leh dpt murah stem..hahaha

Miza Yusof said...

selamat pengantin baru kak yana :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015